Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Με θάρρος και τόλμη

ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Με θάρρος και τόλμη οι αθλητές των Μαχητικών Πολεμικών Τεχνών του Α.Ο. Σκοπέλου συμμετείχαν στους πρώτους τους αγώνες Πάλης Υποταγής (GRAPPLING) και Μάχης Υποταγής (ΜΜΑ) που έλαβαν χώρα στις 16-10-2011 στο Κλειστό Στάδιο Δροσούπουλης στην Αθήνα.
Ο Εκπαιδευτής του Τμήματος κ. Μάνος Βασιλείου είπε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την συμμετοχή μας σε αυτούς τους αγώνες. Ο κ. Δημητρίου, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Υποταγής - Μάχης Υποταγής και διοργανωτής των αγώνων, έκανε για άλλη μια φορά πολύ καλή δουλειά. Οι αγώνες ήταν εξαιρετικοί, έλαβαν μέρος...
αθλητές μεγάλων σχολών από όλη την χώρα και ο ανταγωνισμός ήταν υψηλού επιπέδου.
Εμείς είχαμε σαν στόχο τη συμμετοχή και όχι την νίκη, μιας και για τους αθλητές μας ήταν οι πρώτοι αγώνες και είχαν πολύ τρακ. Για όσους δεν γνωρίζουν από την αθλητική ψυχολογία, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν πως οι πρώτοι αγώνες ενός αθλητή είναι πολύ δύσκολοι για αυτόν, μιας και πρέπει πρώτα να κερδίσει τους εσωτερικούς του αντιπάλους και μετά τον αντίπαλο που έχει απέναντι του στην παλαίστρα. Η απόδοση ενός αθλητή στον αγώνα, έχει να κάνει με την ενέργεια του και την αυτοσυγκέντρωση. Η αυτοσυγκέντρωση του όμως επηρεάζεται από το άγχος του, τις αμφιβολίες που ίσως έχει αναπτύξει για το επίπεδο ετοιμότητάς του, το φόβο της κούρασης και την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με το ότι σε αυτά τα αθλήματα, ο αθλητής είναι αναγκασμένος να μάχεται μόνος και όχι με την βοήθεια-κάλυψη της ομάδος του. Στόχος μας λοιπόν αυτήν την φορά ήταν η νίκη επί του εαυτού μας και σε αυτήν την μάχη, πήραμε την νίκη. Επίσης θέλω να υπογραμμίσω το βραβείο της θέλησης που αυτά τα παιδιά μεταφορικά κερδίζουν μιας και σε αντίθεση με τους περισσότερους συμμετέχοντες, έπρεπε να ταξιδέψουν 11,5 ώρες προκειμένου να φθάσουν στην πόλη που θα αγωνισθούν.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι αθλητές μας πάλεψαν κόντρα σε άξιους αντιπάλους, αθλητές δυνατά προπονημένους με συμμετοχές σε πρωταθλήματα και με περισσότερη πείρα. Είμαι πολύ περήφανους για αυτούς, τα πήγαν περίφημα, έδωσαν πολύ δυνατά ματς και δώσαμε το πρώτο στίγμα μας σε μια τόσο δυνατή οργάνωση, στίγμα μιας ομάδος πολύ καλά γυμνασμένης, με τεχνική κατάρτιση και με πολλά υποσχόμενο μέλλον. Φίλοι δάσκαλοι από άλλες σχολές, μου μετέφεραν τα καλύτερα λόγια για τους αθλητές μας και μας ευχήθηκαν καλό ξεκίνημα στο δύσκολο μονοπάτι των μαχητικών πολεμικών τεχνών.
Ο Νίκος Πάτρας ως πυγμάχος και ως παλαιστής αλλά και ο Τάσος Παναγιωταράς ως παλαιστής, έχουν μπροστά τους ένα πολύ λαμπρό μέλλον στους αγώνες ΜΜΑ και Grappling και εύχομαι να διατηρήσουν το ίδιο πείσμα και δίψα για αγωνιστική διάκριση, ώστε να συνεχίσουμε την επίπονη καθημερινή μας προσπάθεια. Κοντά σε αυτά τα παιδιά ακολουθούν κι άλλοι εξίσου αξιόλογοι αθλητές, που ήδη μου έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στους αγώνες και την διάθεση τους για μαχητική αναγνώριση. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.