Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακή συγκέντρωση στη Σκόπελο

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και πορεία προς το Δημαρχείο, όπου οι απεργοί παρέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο Σκοπέλου, τελείωσε πριν από λίγο η απεργιακή συγκέντρωση στη Σκόπελο.
Κύρια αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν η ματαίωση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και η αποτροπή των χειρότερων για το 2012 και 2013.
«Η κυβέρνηση ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού. Επιχειρεί να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις, τα...ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές...
Καταδικάζουν τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανεργία και την αμάθεια...
Θέλει μισθούς Βουλγαρίας, μαζικές απολύσεις, χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα. Θέλει δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων...»
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα το οποίο οι συγκεντρωθέντες με πορεία τους προς το Δημαρχείο παρέδωσαν στο Δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει το ψήφισμα από μέλος της Λαϊκής Επιτροπής
Το Ψήφισμα γράφει:
«Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα που συστήθηκε στη Σκόπελο στις 28 Σεπτεμβρίου, ενάντια στα πρόσθετα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, κλιμακώνοντας τον αγώνα της μάζεψε μέχρι στιγμής πάνω από 1000 υπογραφές από όλη τη Σκόπελο και συνεχίζει.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα, δηλώνουμε ότι θα τον συνεχίσουμε με κάθε μέσο και τρόπο για να σταματήσουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
Φτάνει πια!»
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα την Κυριακή στις 10.30 π.μ. πραγματοποιεί συγκέντρωση – ομιλία στην πλατεία της Γλώσσας…

10 σχόλια:

  1. Για την σημερινη μεγαλειωδη συγγεντρωση του Π.Α.ΜΕ στην Σκοπελο και σε ολη την Ελλαδα που ειναι η μεγαλυτερη των τελευταιων δεκαετιων,που οι ΕΛΛΗΝΕΣ διαμαρτυρωνται για την βαρια αντιλαικη-φορομπηχτικη πολιτικη της κυβερνησης θα γινει καποια ανακοινωση απο τους εκπρωσοπους του λαου στο κοινοβουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
    ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταννοώ επακριβώς εναντίον ποίων απευθύνονται οι κινητοποιήσεις.
    Αν είναι εναντίον της κυβέρνησης τότε οι Έλληνες αντιδρούν σε αυτούς που ψήφισαν για να τους εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο. Εκτός και εάν αντιδρούν επειδή οι πολιτικοί μας δεν μάς κάνουν πια τα ρουσφέτια για τα οποία τους ψηφίσαμε.
    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και όσο δεν συνειδητοποιούμε ότι το κράτος είμαστε εμείς οι ίδιοι, τόσο βαθύτερα θα πέφτουμε καθημερινά στο λάκκο που οι ίδιοι με την ανοησία μας και τα μικροσυμφέροντα μας ανοίξαμε και διατηρήσαμε.Είναι πολύ βολικό να μεταθέτουμε αλλού τις ευθύνες, σε αυτό πάντοτε είμασταν οι καλύτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και τι σημαινεί αυτό? επειδή τους ψηφίσαμε πρέπει να μας πιούν και το αίμα? αρκετά δεν καθίσαμε με τα χέρια σταυρώμενα. Εμείς τους επιλέγουμε, εμείς τους διώχνουμε και πάνε απο εκεί που ήρθαν. Εμείς είμαστε το έθνος, δεν είμαστε το κράτος, το κράτος είναι το σύστημα που θα έπρεπε να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων του έθνους αλλά πλέον συμβαίνει το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ 7.50 ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΚΠΕΡΕΩΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΟΚΟΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΓΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς τόσα χρόνια αυτό το κράτος συντηρούσαμε και αυτές τις κυβερνήσεις ψηφίζαμε. Για να μπορούν να μας κάνουν τα μικροσυμφέροντα μας, τους ψηφίζαμε γιατί αν δεν είχαμε κάποιον του "κόμματος" δεν θα γίνοταν η δουλειά μας και θα έπρεπε όπωσδήποτε να "λαδώσουμε" τους κρατικούς υπαλλήλους που πληρώναμε από την τσέπη μας.Αυτή η μορφή οργάνωσης του κράτους τους εξυπηρετούσε για να μπορούν να κάνουν ρουσφέτια και να καταλαμβάνουν την εξουσία και εμείς από τη μεριά μας τους ψηφίζαμε για να μπορούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες πράξεις μας και να προσλάβουν τα παιδιά μας στο δημόσιο.Με την ψήφο μας όμως δεν εξυπηρετούσαν μόνο τα δικά μας μικροσυμφέροντα, αλλά και πολλά μεγαλοσυμφέροντα, για αυτό οι οφειλές των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων προς το κράτος είναι πάνω από 40 δισ. ευρώ με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων.Τώρα στην Ελλάδα βέβαια δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια κυβέρνηση που να κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Αυτό φαίνεται από την στιγμή που πρέπει να κάνει τόσες μεταρυθμίσεις και δεν μπορεί να τις κάνει επειδή δεν "μπορεί" να έρθει αντιμέτωπη με τις επιχειρήσεις που η ίδια δημιούργησε και με τους δικούς της συνδικαλιστές.Ο Γ. Παπανδρέου μετά το "Τσοβόλα δώστα όλα" του πατέρα του και το τεράστιο δημόσιο τομέα που δημιούργησε ο πατέρας του με τις αλόγιστες ψηφοθηρικές προσλήψεις που τον συνέχισαν μετά και οι πολιτικοί της Ν.Δ. τώρα έρχεται να μας πει Ευάγγελε πάρτα όλα και έρχεται αντιμέτωπος με το έργο και το φάντασμα του του μπαμπά του.Η "Κυβέρνηση" μοιάζει με ένα ακυβέρνητο πλοίο που περιμένει στη γωνιά (χωρίς να λαμβάνει μέρος) τις διαπραγματεύσεις των μεγάλων αρπαχτικών, για την σωτηρία των τραπεζών τους και η αντιπολίτευση καραδοκεί γιατί το μόνο που τη νοιάζει είναι η εκλογές και η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ Κ.ΤΡΑΓΚΑ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΝΩΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΠΑΡΩΜΟΙΩΣΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ-ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ Ο Κ.ΤΡΑΓΚΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΛΛΗΜΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ-ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΡΟΧΕΡΜΠΑΧ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι ο 7:50 και χαίρομαι γιατί βρίσκω και άλλους να συμφωνούν. Πολύ σωστά τα θέτει και ο φίλος 10:59. Αλλά και με τον προηγούμενο που λέει ότι εμείς τους εκλέγουμε εμείς τους διώχνουμε και εκεί συμφωνώ. Το θέμα είναι τι επιλογές έχουμε ως πολίτες έτσι όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα το πολιτικό σκηνικό.
    Και επιτέλους δεν είναι δυνατόν να καλυπτόμαστε πίσω απο το συμφέρον του κλάδου μας, την "πάρτη" μας δηλαδή και να γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια όλη την ελληνική κοινωνία. Οι εποχές έχουν αλλάξει και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.
    Λέει ο άλλος πχ Βαλκάνια θα γίνουμε; Δηλαδή δεν είμαστε Βαλκάνια, μήπως γίναμε ξαφνικά Ελβετία, Σουηδία ή κάτι άλλο; Θέλουμε μισθούς Γερμανίας και Αγγλίας λες και φτιάξαμε βιομηχανία ή υπήρξαμε ποτέ η μεγαλύτερη αποικιοκρατική Αυτοκρατορία. Νομίζω καβαλήσαμε άσχημα το καλάμι και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός δεν ξέρουμε τι μάς γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι μισθοί καλά κάνουν και πέφτουν, αρκεί να μην αυξηθεί η φορολογία και να πληρώνουν όλοι φόρο όχι μόνο ελάχιστοι και οι τιμές να μειωθούν όχι να αυξάνονται σε όλα τα προϊοντα γιατί θα δημιουργηθεί τεράστια ύφεση και θα πάμε όλοι κατα διαόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. Ιαπωνία με 10 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 196% του ΑΕΠ της

    (ανεπίσημα καλύτερα… αφήστε το!!!)

    2. Οι ΗΠΑ με 9 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 61% του ΑΕΠ τους.

    (ανεπίσημα 13,5 έλλειμμα έχουν χρέος στο τρις με 94% του ΑΕΠ)

    2. Λουξεμβούργο με 7,8 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 16% του ΑΕΠ της

    3. Αυστρία με 2,2 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 118% του ΑΕΠ της.

    4. Η Γερμανία με 2,3 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 75% του ΑΕΠ της.

    (ανεπίσημα με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της)

    5. Η Γαλλία πάλι με 2 τρις έχει χρέος στο 82% του ΑΕΠ της.

    (ανεπίσημα με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της)

    6. Αγγλία με 1,6 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 75% του ΑΕΠ της

    (ανεπίσημα με 9 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 147% του ΑΕΠ της)

    7. Καναδάς με 1,2 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 82% του ΑΕΠ της

    κλπ…

    Όλα τα κράτη είναι υπερχρεωμένα και οι πολίτες των κρατών με δανεικά ζούνε, κάποια στιγμή θα έρθει και ο λογαριασμός σ΄αυτούς που το παίζουν έξυπνοι και θα τον πληρώσουν στους διεθνείς μεγαλοτραπεζίτες που είναι και οι δανειστές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.