Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΑΚΠ Σκιάθου για το νερό

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα του νερού του δικτύου.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει ούτε στην ανοικτή επιστολή που του απευθύναμε στις 16 Σεπτεμβρίου, ούτε συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου ή σε επίπεδο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων αν και το έχουμε ζητήσει και από τον ίδιο και από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ.
Έτσι στην χθεσινή συνεδρίαση αναγκαστήκαμε να...
χρησιμοποιήσουμε πληροφορίες που συλλέξαμε για το θέμα προφορικά από την ΔΕΥΑΣ, το Γενικό Χημείο των Ιωαννίνων και από χημικούς - καθηγητές Πανεπιστημίων.
Η ΑΚΠΣ έθεσε τρία ερωτήματα:
Γιατί αφού το πρόβλημα οριακά εμφανίστηκε στις αναλύσεις που έκανε η Διεύθυνση Υγείας τον Ιούλιο (μέτρηση 1.06 με όριο το 1) και είχαμε ένα ξηρό καλοκαίρι με υπεράντληση ύδατος δεν έγιναν αναλύσεις του νερού τον Αύγουστο; Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκαν τον αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία των μόνιμων κατοίκων που εν αγνοία τους χρησιμοποιούσαν ακατάλληλο νερό για μήνες με υδράργυρο στο 2,2 τον Σεπτέμβριο;
Τι είδους υπεύθυνη ενημέρωση είναι αυτή βγάζοντας ανακοίνωση στις 14 Σεπτεμβρίου
«ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΡΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΗ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ή ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ»
που τοιχοκολλήθηκε παντού και κυρίως στις βρύσες με το νερό του Προφήτη Ηλία το οποίο, σύμφωνα με τις προφορικές τους διαβεβαιώσεις, δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, προκαλώντας παρανοήσεις και πανικό;
Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που γνωρίζουν το πρόβλημα και ισχύει η απαγόρευση για την χρήση του νερού;
Φυσικά για τις δύο πρώτες ερωτήσεις δεν πήραμε απάντηση ενώ για το τρίτο ερώτημα ο Δήμαρχος ανέφερε την γεώτρηση που δεν έχει παραδοθεί ακόμα από τον εργολάβο και την δεξαμενή, κακίζοντάς μας που δεν άκουσε συγχαρητήρια για το έργο του. Ζήτησε δηλαδή επιβράβευση, αλλά επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος εμείς πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν οφείλουμε συγχαρητήρια αλλά απαιτούμε την επίσπευση, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, των διαδικασιών για την σύνδεση της νέας γεώτρησης με την δεξαμενή, το νερό της οποίας ευχόμαστε να είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.
Για την οριστική δε λύση του προβλήματος ζητάμε άμεση χωροθέτηση-μελέτη λιμνοδεξαμενής, την αναγκαιότητα της οποίας είχαμε τονίσει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.
Για την Α.Κ.Π.Σ.
Αναστασία Φιλαρέτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.