Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Σκοπέλου

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου την Τετάρτη 28/9/2011 στην αίθουσα του Γυμνασίου. Η προσέλευση των γονέων και κηδεμόνων ήταν αρκετά ικανοποιητική και οι θέσεις - προτάσεις που αναπτύχθηκαν άκρως ενδιαφέρουσες.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση ήταν: Οικονομικός - Διοικητικός απολογισμός, Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών και διάφορα.
Ξεκινώντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Καραθανάσης ενημέρωσε αναλυτικά τους γονείς για τα έσοδα και έξοδα του Συλλόγου και αμέσως μετά αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της εκπαίδευσης στη Σκόπελο, τα...
προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την έλλειψη βιβλίων, το κλείσιμο του κυλικείου και το πρόβλημα της καθαριότητας.
Αυτό που απασχόλησε για αρκετή ώρα τη Συνέλευση και προκάλεσε έντονο προβληματισμό ήταν το θέμα της κατάληψης που που πραγματοποιούν οι μαθητές του Λυκείου από σήμερα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δημήτρης Καραθανάσης είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και ενημέρωση από πλευράς καθηγητών προς τον Σύλλογο και ανέφερε ως παράδειγμα τη μη έγκαιρη ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων στο θέμα της κατάληψης του Γυμνασίου από τους μαθητές. «Δε μπορεί ο Σύλλογος να μην ενημερώνεται - είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανάσης - και μετά ο Σύλλογος να φαίνεται πως είναι απών. Η επαφή με τους καθηγητές θα πρέπει να είναι ειλικρινής και άμεση. Έως αυτή τη στιγμή υπήρξε δυσλειτουργία στη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με το Σύλλογο Καθηγητών στην προσωπική τουλάχιστον προσπάθεια του Προέδρου χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος».
Αντίθετα η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Σοφία Ξηρογιάννη υποστήριξε πως από πλευράς Γυμνασίου υπήρξε ενημέρωση προς την ίδια στο θέμα της κατάληψης του σχολείου.
Αναφερόμενος στις καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες τόνισε ότι αυτές είναι «παγωμένες» και είναι αδύνατη η βοήθεια συνεπώς του Συλλόγου.
Για το θέμα της έλλειψης βιβλίων και την αντικατάστασή τους από DVD επισημάνθηκε έντονα πως πολλά από αυτά δεν «έπαιζαν» όπως διαμαρτυρήθηκαν οι γονείς.
Στη συνέλευση έλαβε τον λόγο ο κ. Θανάσης Παπαευσταθίου, ο οποίος δήλωσε πως παρίσταται ως γονέας και όχι ως καθηγητής. Αναφερόμενος στο θέμα της πληρότητας των καθηγητών είπε πως «το Υπουργείο Παιδείας είχε δηλώσει πως θα είναι τα πάντα έτοιμα την 1η Σεπτεμβρίου για να μπουν καθηγητές και μαθητές στο σχολείο. Ένα μήνα μετά, ποια κατάσταση βιώνουμε εμείς σαν εργαζόμενοι; Δεν έχει συνεδριάσει ακόμα το κεντρικό υπηρεσιακό μας συμβούλιο να κάνει αποσπάσεις που σημαίνει πως κάποιοι συνάδελφοί μας τις επόμενες ημέρες πιθανά θα αλλάξουν Νομό ή σχολείο. Συνεπώς θα δημιουργηθούν αντίστοιχα καταστάσεις. Είχα πει και την άλλη φορά που είχαμε ξαναβρεθεί, ότι θεωρώ απαράδεκτο να έχει καθιερωθεί πλέον να δίνονται δεύτερες αναθέσεις σε κάποια μαθήματα όπως για παράδειγμα η Ιστορία, η οποία συστηματικά δίνεται σε ξενόγλωσσους καθηγητές. Θεωρώ επίσης απαράδεκτο το γεγονός της απόσπασης των αναπληρωματικών. Ο νόμος λέει ότι ο αναπληρωτής δεν δικαιούται απόσπασης. Επίσης θεωρώ απαράδεκτη πράξη και παράνομη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ότι το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μαγνησίας διόρισε στο Λύκειο Σκοπέλου κυρία γνωστής πολιτικής οικογένειας του Βελεστίνου, δημοτική σύμβουλου Βελεστίνου και στη συνέχεια της έδωσε απόσπαση λόγω αυτής της ιδιότητάς της. Αυτή τη στιγμή λοιπόν δε φτάνει που δεν έχουμε καθηγητές, έχουμε και καθηγήτρια παράνομα αποσπασμένη στο Βελεστίνο... Βέβαια δε μίλησε κανείς γι αυτό.
Ένα άλλο θέμα είναι πως καταργείται ο επαγγελματικός προσανατολισμός, εντάξει ας πούμε πως κερδίζει το Κράτος κάποιες ώρες από εμένα ως διδάσκοντα, το ουσιαστικό για σας είναι ότι καταργείται και ο υποστηρικτικός θεσμός που υπήρχε από πίσω. Οι ιστοσελίδες του παιδαγωγικού ινστιτούτου στις οποίες βλέπαμε σχολές, βλέπαμε επαγγέλματα βλέπαμε τι προοπτικές έχει το κάθε παιδί. Εάν λείψουν αυτά τα πράγματα, πιστεύουμε ότι αυτός ο χώρος θα παραδοθεί στην παραπαιδεία. Άτομα της ηλικίας μου που βγήκαν πρόωρα πέρσι στη σύνταξη, φέτος έγιναν ανάρπαστα στα φροντιστήρια και καταλαβαίνετε ότι τις υπηρεσίες που είχαν τα παιδιά στο σχολείο δωρεάν, τώρα θα αναγκαστούν να τις πληρώσουν. Τα πράγματα τείνουν να ξεφύγουν φέτος, υπάρχουν κάποια ζητήματα που διορθώνονται, όπως η καθαριότητα, το κυλικείο κ.α. Τα υπόλοιπα όμως, όπως να μην έχουμε μόνιμο πρόγραμμα πριν τα Χριστούγεννα, είναι ζήτημα επιεικώς απαράδεκτο.
Για την κατάληψη των παιδιών αυτή την ώρα έχω να πω ότι αν προχωρήσουν σ' αυτή, είναι σαν να ρίχνουν νερό στον μύλο της παραπαιδείας. Η λύση είναι ανοιχτά σχολεία και ταυτόχρονα να μαζευόμαστε σε μια αίθουσα και να αναλύουμε ο καθένας από τη σκοπιά του τα προβλήματα της παιδείας και στη συνέχεια να αποστέλλονται διαμαρτυρίες. Η κατάληψη είναι η έσχατη μορφή αγώνα και προς ενημέρωση, η κατάληψη των παιδιών θεωρείται ως «απεργία» των καθηγητών, άρα δεν υπάρχει μισθοδοσία για τους καθηγητές, το κράτος ρίχνει το μπαλάκι στους καθηγητές οι οποίοι όταν βέβαια υπάρξει ανάγκη για τέτοια μορφή αγώνα δεν θα πτοηθούν από το μέτρο αυτό».
Τέλος, η Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων εξέλεξε εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5/10/2011 στην αίθουσα του Γυμνασίου Σκοπέλου.
Όσοι από τους γονείς και κηδεμόνες θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ του Συλλόγου μπορούν μέχρι την Τρίτη 4/10/2011 να απευθυνθούν στα άτομα της εφορευτικής επιτροπής: Γκάσιου Μαντώ τηλ: 6947378168, Καλογερομήτρου Ράνια τηλ. 24240 - 24274, Χαραλαμπίδου Πόπη τηλ: 24240 - 23172 και 6980585343 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.