Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Υπάρχει λόγος να είμαστε όλοι στη ΔΕΘ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
Ανακοίνωση-κάλεσμα για πάνδημη συμμετοχή των Θεσσαλών στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι συνδικαλιστικοί και λοιποί μαζικοί φορείς στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας». Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής :
«Ακριβώς δύο χρόνια μετά την περίφημη πλέον συνέντευξη τύπου του –υποψήφιου τότε – πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και την περιβόητη ρήση του “Λεφτά υπάρχουν”, ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές και οι φοιτητές να...
πάρουν οι ίδιοι το λόγο και να ζητήσουν μόνο όχι μόνο τα λεφτά, αλλά και το ίδιο το μέλλον τους, το οποίο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του μνημονίου, με τη συνεργασία των λοιπών “προθύμων” και “συναινετικών”, έχουν υποθηκεύσει.
Τη στιγμή που τα αποτελέσματα της “μεσοπρόθεσμης” ισοπέδωσης είναι ορατά παντού, ο καθένας από μας έχει τουλάχιστον ένα λόγο να αγανακτεί.
Οι άνεργοι, που πλέον κοντεύουν τα 2/10 της ελληνικής κοινωνίας και ζουν αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας. Οι συνταξιούχοι που κινδυνεύουν να μην πάρουν τη σύνταξή τους, εξαιτίας της υποχρεωτικής συμμετοχής των ασφαλιστικών τους ταμείων στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, από το οποίο θα χάσουν περίπου 5 δις ευρώ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που άλλη μια φορά υφίστανται νέες περικοπές μέχρι και 40%, ενώ περίπου 200.000 από αυτούς κινδυνεύουν με απόλυση. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας και να υφίστανται μεγάλες περικοπές, προκειμένου να μη βρεθούν κι εκείνοι στις ουρές του ΟΑΕΔ. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροέμποροι που αναγκάζονται “να βάλουν λουκέτο”, γιατί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα νέα “χαράτσια” που η κυβέρνηση χωρίς καμία διάκριση μοιράζει “δεξιά κι αριστερά”. Οι μαθητές και οι φοιτητές, γιατί καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σχολική χρονιά χειρότερη και από τη δεκαετία του 1940, χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό, αναγκασμένοι “να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να πληρώσουν στο εκσυγχρονιστικό εκπαιδευτικό “όραμα” της κ. Διαμαντοπούλου. Και όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά, την υγεία, την παιδεία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.
Για όλους αυτούς και για χιλιάδες ακόμα λόγους, ως «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», καλούμε όλους τους Θεσσαλούς να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην κινητοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων το Σάββατο 10/9 στις 6.00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Για να φωνάξουμε ότι θέλουμε τις ζωές μας πίσω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.