Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Για το λιμάνι του Λουτρακίου και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τον χειμώνα

Mε αφορμή την επίσκεψη του Κώστα Καρτάλη(κλικ) στη Γλώσσα και τις δηλώσεις του για το λιμάνι του Λουτρακίου, αναγνώστης, προφανώς από τη Γλώσσα, μας γράφει:
"Αυτό το λιμάνι της Γλώσσας κατάντησε το γεφύρι της Άρτας Νο 2! Από masterplan σε masterplan πάει κι από προεκλογική υπόσχεση σε προεκλογική υπόσχεση! Μα κανείς δεν μπορεί να το πιάσει ζεστά αυτό το θέμα ήθελα να ΄ξερα; Και τώρα, πολύ περισσότερο που Δήμαρχος είναι ο κ. Μιχελής που αγαπάει τόσο πολύ το χωριό του; Αλλά η καραμέλα, δεν λέει να λιώσει: «χρήματα δεν υπάρχουν, που να βρούμε να κάνουμε το οτιδήποτε».
Αλλά και πως να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση! Θα τον φάνε οι φίλοι Σκοπελίτες! Να βλέπουν τα εισοδήματά τους να...
φεύγουν για άλλα μέρη; Είναι δυνατόν; Απαπαπαπα!
Τα ακούσματα του χειμώνα για τα δρομολόγια της Hellenic Seaways από και προς Αγ. Κωνσταντίνο, τα μάθατε; Ότι δηλαδή δεν θα υπάρχει σύνδεση μ΄ αυτό το λιμάνι που εξυπηρετεί την Αθήνα, το γνωρίζουν κάποιοι; Ο Δήμαρχος Σκοπέλου που έτρεχε πριν το καλοκαίρι να ζητήσει την βοήθεια της NEL LINES, της Ναυτικής Εταιρείας Σκύρου, κ.λ.π, κ.λ.π το γνωρίζει; Πού βρίσκονται τώρα αυτές οι εταιρείες; Μας έρχονται σαν μεσσίες κατακαλόκαιρο, τσιμπάνε το «φιλέτο» και 5 ή 15 Σεπτεμβρίου, «μην τον είδατε τον Παναή»!
Πολύ όμορφα πράγματα! Πού βρίσκονται όλοι αυτοί καταχείμωνο; Τι κάνει το αρμόδιο Υπουργείο για να προφυλάξει τα νησιά απ΄ αυτού του είδους τις κινήσεις; ΤΙΠΟΤΑ! Ας χτυπήσουμε παλαμάκια όλοι μαζί ή καλύτερα, ας χτυπήσουν κάποιοι τα κεφάλια τους, μπας και βγεί κατι τίς απ΄ αυτό! Την βρίζουν την Hellenic, «μας ρουφά το αίμα» λένε πολλοί. Τις χορηγίες και τις βοήθειες που κάνει προς αυτούς που ζητάνε, δεν τις λαμβάνει κανείς υπόψη; Αλλά έτσι έχουμε μάθει να κάνουμε! Να ζητάμε, να ζητάμε, να κατακρίνουμε, να γκρινιάζουμε! Δεν είναι όμως έτσι! Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος! Κι όποιος θέλει , ας τη δει κι αυτή!
Ένας αγανακτισμένος πολίτης"

2 σχόλια:

  1. <κύριε αγανακτισμένε πολίτα,
    μήπως η σχέση σας με την Hellenic Seaways είναι τόσο στενή όσο φαίνεται με τον τρόπο που γράφετε?
    γιατί πως αλλοιώς θα ξέρατε τις χορηγίες που κάνει? ΄Οσο για τον χειμώνα δεν υπάρχει ούτε ένας που να διαφωνεί μαζί σας.
    ΄Ομως μην ξεχνάτε ότι όλοι ζούμε από τον κόσμο που
    επισκέπτεται το νησί μας,δυστυχώς μόνο το καλοκαίρι, οπότε και χρειαζόμαστε ενίσχυση των δρομολογίων, που από όποια εταιρία και αν προέρχονται είναι ευπρόσδεκτη.
    Τα δικά μας ξενοδοχεία στην πλειονότητά τους καθώς και οι επισιτιστικές επιχειρήσεις κλείνουν τον χειμώνα.
    Η επιδότηση δρομολογίων τον χειμώνα είναι αναγκαία, προκειμένου οι νησιώτες να πληρώνουμε το αντίστοιχο κόμιστρο, χιλιομετρικά εννοώ, με τους ΄Ελληνες της χεραίας Ελλάδας.
    Διατίθεμαι να κάνω επώνυμη συζήτηση, όποτε θελήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...η σχέση μου με την Hellenic Seaways είναι σχέση ταξιδιώτη - εταιρείας που εξυπηρετεί τη γραμμή αυτή , εδώ και χρόνια. Βεβαίως και με τ΄ αζημίωτο. Επειδή όμως τυγχάνει να είμαι μέσα στον κόσμο , ακούω και βλέπω πως συχνά πυκνά κάνει χορηγίες ( βλέπε blog ) και στον Αθλητικό Σύλλογο Σκοπέλου και για τους αγώνες που έκανε το καλοκαίρι σ΄ όλα τα σωματεία που ήρθαν στη Σκόπελο και στον Παγκήπριο Σύλλογο και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας σε διάφορα γκρούπ που επισκέπτονται το νησί μας αλλά και σε μικρότερες μεμονομένες προσπάθειες . Τώρα αν δεν μας ικανοποιούν αυτά , είναι άλλο θέμα . Σίγουρα η ενίσχυση του νησιού μας είναι αναγκαία αλλά , όχι μεμονωμένα το καλοκαίρι και μετά αντίο! Αυτό έθιξα , δεν είμαι αντίθετος σ΄ αυτό που αναφέρεις . Το Υπουργείο είναι αυτό που ΄΄κόβει και ράβει΄΄ , κακά τα ψέμματα . Αυτό μπορεί - αν θέλει - να επιβάλλει. Αλλά δυστυχώς ! Το όσον αφορά την επιδότηση , ούτε που το σκέφτονται να δώσουν - από τα ακούσματα των προηγουμένων χρόνων - στη γραμμή αυτή . Οπότε ΄΄ κλάψε με μάνα κλάψε με , μια νύχτα με φεγγάρι΄΄! Τόσο απλά!
    Ο αγανακτισμένος πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.