Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας οι εκδηλώσεις μνήμης στη Σκιάθο

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Σκιάθου οι εκδηλώσεις μνήμης το Σαββατοκύριακο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή την ανάμνηση της κατασκευής και υψώσεως της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, το έτος 1807 και της...
βυθίσεως του υποβρυχίου «Κατσώνης» στη Σκιάθο, στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.
Το Σάββατο έγινε η δοξολογία, η εκφώνηση του Ιστορικού της Ημέρας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Ζλατούδη και η αναπαράσταση της Υψώσεως της 1ης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλο, του Δημάρχου Σκιάθου Νικόλαου Πλωμαρίτη, του Εκπροσώπου Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, του Πλοιάρχου ΠΝ Καρατζά Αθανάσιο Διοικητή Υποβρυχίων, του Πλωτάρχη Θ. Κοιλάκου Π.Ν Κυβερνήτη του Κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», του Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοιάρχου Κλιάρη Θεοδώρου Λ.Σ., εκπροσώπων Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού, του εκπροσώπου του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων κ. Μ. Προϊμάκη, των συγγενών των Θυμάτων του Υποβρυχίου «Κατσώνης» και κατοίκων του νησιού. Η ανάκρουση εμβατηρίου και ο Εθνικός Ύμνος έγινε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σκιάθου με τον μαέστρο κ. Στάθη Αρβανίτη.
Την Κυριακή το πρωί έγινε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή Υποβρυχίων, Πλοίαρχο Π. Ν. Καρατζά Αθανάσιο, ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «Κατσώνης», και στη συνέχεια παράθεση του επίσημου γεύματος στο ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE. Αρκετοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν την Κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», που βρισκόταν στο λιμάνι της Σκιάθου.
Στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης, o Εκπρόσωπος Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, ο Διοικητής Υποβρυχίων κ. Καρατζάς Αθανάσιος, ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχος Κλιάρης Θεόδωρος Λ.Σ, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Συνδέσμου των Υ/Β Παλαίμαχος Αξιωματικός Υ/Β κ. Μ. Προϊμάκης.
Μετά την κατάθεση στεφάνων ο Υφυπουργός επισκέφτηκε την Κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», όπου και τον ξενάγησαν ο Διοικητής των Υποβρυχίων μαζί με τον Κυβερνήτη της Κανονιοφόρου.
Λίγο πριν το επίσημο γεύμα, ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, τον Διοικητή Υ/Β Πλοίαρχο ΠΝ Καρατζά Αθανάσιο και τον Κυβερνήτη του Κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» Πλωτάρχη Π.Ν Θ. Κοιλάκο.
Αναμνηστικά δώρα ακόμη πρόσφερε στον Εκπρόσωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, τον Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχο Κλιάρη Θεόδωρο, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Συνδέσμου των Υ/Β και τη σύζυγο του πεσόντος στο Υποβρυχίου «Κατσώνης» κα Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου.
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο Διοικητής Υ/Β Καρατζάς Αθανάσιος και ο Κυβερνήτης του Κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» Θ. Κοιλάκος προσέφεραν κι αυτοί με τη σειρά τους αναμνηστικά δώρα στο Δήμαρχο της Σκιάθου Νικόλαο Πλωμαρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.