Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Φίδια, σκορπιοί και …άλογα

«...ο Δήμαρχος εξετράπη πάλι παρομοιάζοντας τον εαυτό του και την Δημοτική αρχή με περήφανο άλογο που προχωράει μπροστά αγέρωχο, ωστόσο μερικές φορές βγαίνουν στο δρόμο του «φίδια και σκορπιοί» αλλά αυτό συνεχίζει!»
Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου σχετικά με την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εκλογή Προέδρου.
Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εκλογή Προέδρου η Α.Κ.Π.Σ. έθεσε στον Δήμαρχο δύο ερωτήματα:
1) Ζήτησε να κατονομάσει τον «νομικό σύμβουλο του Υπουργείου εσωτερικών» ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου στα ΜΜΕ υπέδειξε ως νόμιμη την διαδικασία της 16-8-2011 για την εκλογή Προέδρου του Δ.Σ.
Η ΑΚΠΣ σε εκείνη την συνεδρίαση αλλά και σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζεται από τους νόμους και...
τελικά επαληθεύτηκε από την ανάκληση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Η αναφορά γενικά και αόριστα σε απαντήσεις «ανώνυμων συμβούλων» ούτε τον ίδιο τιμά αλλά προσβάλλουν και το κύρος Υπουργείων.
2) Σύμφωνα με τα συνημμένα στην πρόσκληση της δεύτερης συνεδρίασης αλλά και στην εισήγηση του Δημάρχου, ο γραμματέας του Προεδρείου ενημερώθηκε εγγράφως την επόμενη ημέρα της διαγραφής (ανήκει στην πλειοψηφία και είχε συνυπογράψει την διαγραφή!).
Γιατί ο Αντιπρόεδρος που ανήκει στην Μείζονα Μειοψηφία καθώς και όλα τα μέλη της μειοψηφίας το έμαθαν από την πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση, αφού θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. περί της διαγραφής «και στη συνέχεια», όπως αναφέρει και η απόφαση της ανάκλησης, να προχωρήσουμε στην εκλογή νέου Προέδρου;
Και οι δύο ερωτήσεις έμειναν αναπάντητες.
Η Α.Κ.Π.Σ., αφού ευχήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο με τον νέο Πρόεδρο, αν δεν ανακληθεί και πάλι η απόφαση, να έχει αξιοπρεπείς και εποικοδομητικές συνεδριάσεις ώστε να αποκτήσει το κύρος που θα έπρεπε να έχει το σπουδαιότερο όργανο του Δήμου, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία καταγγέλλοντας για μια ακόμα φορά την προχειρότητα στην διαχείριση όλων των θεμάτων του Δήμου η οποία  μας οδηγεί σε καθυστερήσεις επιζήμιες για το νησί μας .
Και ενώ η συνεδρίαση κινήθηκε γενικά σε πολιτισμένο επίπεδο, μετά την αποχώρησή μας ο Δήμαρχος εξετράπη πάλι παρομοιάζοντας τον εαυτό του και την Δημοτική αρχή με περήφανο άλογο που προχωράει μπροστά αγέρωχο, ωστόσο μερικές φορές βγαίνουν στο δρόμο του «φίδια και σκορπιοί» αλλά αυτό συνεχίζει!
Θεωρούμε απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά τα συχνά παραληρήματα του Δημάρχου, τα καταδικάζουμε έντονα και καταγγέλλουμε στους δημότες την τακτική των προσωπικών ύβρεων που δεν μπορούν να κρύψουν πλέον την έλλειψη ουσιαστικού έργου, την προχειρότητα, της παλινωδίες, την απαξίωση των θεσμών αλλά και την προσπάθεια διχασμού των Δημοτών.
Η Α.Κ.Π.Σ. θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα της για την ανάδειξη και επίλυση των ανοιχτών προβλημάτων και για την αναβάθμιση των θεσμών.
Για την ΑΚΠΣ
Αναστασία Φιλαρέτου
Θεοδόσης Τρακόσας
Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.