Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κ. Καρτάλης: Προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας στήριξης της 21ης Ιουλίου

Oι πρόωρες εκλογές θα μας αφήσουν
εκτός ευρωπαϊκών λύσεων
Σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9.61 και στην εκπομπή του Αντ. Κοκορίκου, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Οι πρόωρες εκλογές ενδεχομένως θα δυσκολέψουν την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και μπορεί να μας αφήσουν εκτός ευρωπαϊκών λύσεων. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα εκκινήσει την αργή πορεία της χώρας εκτός του ευρώ. Αποτελεί πολιτική επιπολαιότητα κάθε...
πρόταση για εκλογές σε αυτή τη φάση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αρκεί να κάνει δηλώσεις υπέρ της Ελλάδος αλλά να μεριμνήσει για την εφαρμογή της συμφωνίας στήριξης της 21ης Ιουλίου. Και βεβαίως να αποσυνδέσει τις πολιτικές της αποφάσεις από τους επιμέρους εκλογικούς κύκλους των Κρατών Μελών.
Ορθώς το Υπουργείο Οικονομικών μιλά για διακριτό στίγμα της διεθνούς ύφεσης και στην Ελλάδα, γεγονός που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την τρόικα όταν καλεί για νέα μέτρα. Κατά την άποψη μου δεν υπάρχει χώρος για νέα μέτρα.
Χρειάζεται να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, με λογική και ευαισθησία για να είναι επιτυχημένες. Πρέπει να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε, να βελτιωθεί ο συντονισμός, να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίσθηκαν. Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι αν υπάρχουν μεταρρυθμιστές και αναχρονιστές. Ούτε αν γίνονται μεταρρυθμίσεις στις οποίες αντιδρούν δήθεν μεταρρυθμιστές ή αν δήθεν μεταρρυθμιστές καλούνται να κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.»
Για τα αυθαίρετα
«Πιστεύω ότι η Βουλή έχει την ευθύνη να κατοχυρώσει μία πραγματική "κόκκινη γραμμή" με το παρελθόν, ως ελάχιστη δέσμευση για το μέλλον αλλά και ως ελάχιστο δείγμα αυτοκριτικής του πολιτικού συστήματος για την πολεοδομική αταξία που χαρακτηρίζει τη χώρα και που αποτελεί μία από τις βαρύτερες «αμαρτίες» της μεταπολιτευτικής περιόδου.
H πρόταση που κατέθεσα στη Βουλή και στην οποία θα επανέλθω στην κατ΄ άρθρο συζήτηση, είναι να ενταχθεί στο σχέδιο νόμου διάταξη που θα προβλέπει ότι καμία νέα νομοθετική ρύθμιση για την ευρεία τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων δεν θα είναι επιτρεπτή εντός της επόμενης 15 ετίας (ή και 20 ετίας) και μετά τη 15 (20) ετία θα επιτρέπεται μόνο αν η Βουλή εγκρίνει με πλειοψηφία 4/5 σχετική εξουσιοδότηση στη Διοίκηση για την προετοιμασία σχετικής νομοθετικής ρύθμισης ή ΠΔ.»

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.