Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

O Κώστας Καρτάλης στη Σκιάθο

Με το Δήμαρχο Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτη συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και συζήτησαν ανοικτά θέματα του νησιού. Κεντρική αναφορά έγινε στο πρόβλημα του λιμένος Σκιάθου αλλά και στην προοπτική να αποκτήσει η Σκιάθος νέο κτίριο για το Κέντρο Υγείας.
Για το λιμάνι της Σκιάθου, το οποίο κατά τη φετινή περίοδο αντιμετώπισε προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης στατικής επάρκειας σε μία...
αποβάθρα του, θα δρομολογηθεί ειδική εργολαβία με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου.
Για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, έχουν δεσμευθεί 3 εκ ευρώ στο Πρόγραμμα Υγείας του ΕΣΠΑ αλλά δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί οι εκκρεμότητες για την έγκριση του νέου οικοπέδου. Εξετάσθηκαν επίσης οι εξελίξεις σε ότι αφορά στο έργο της αναβάθμισης του α/δ Σκιάθου, έργο για το οποίο η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει 19 εκ ευρώ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και για το οποίο έχει ήδη επιλεγεί ανάδοχος με προοπτική ένα πλήρως σύγχρονο αεροδρόμιο για τις Σποράδες σε ορίζοντα 2 ½ ετών.
Ο Κ. Καρτάλης αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που έχει δρομολογήσει προς το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη Σκιάθο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ τέλος συζητήθηκαν θέματα με την εφαρμογή του Καλλικράτη κυρίως σε ότι αφορά στη στελέχωση του Δήμου Σκιάθου και στη λειτουργία των δημοτικών συγκοινωνιών.
Ο Κ. Καρτάλης επισκέφθηκε επίσης το Πυροσβεστικό Σταθμό Σκιάθου και συζήτησε με το προσωπικό για τα θέματα που τους απασχολούν. Όπως σημείωσε «Χαίρομαι γιατί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σκιάθο είναι πλήρως στελεχωμένη και διαθέτει την αναγκαία επιχειρησιακή ετοιμότητα. Υπάρχουν μικρά ζητήματα που πρέπει να προχωρήσουν, λ.χ. η κατασκευή στεγάστρου, όμως η βασική λειτουργία είναι απολύτως διασφαλισμένη.» Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Σκιάθο, έχουν προγραμματιστεί επίσης επισκέψεις στο Λιμενικό και στο Κέντρο Υγείας και συνάντηση εργασίας με την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.