Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Επικίνδυνοι οι λιθόστρωτοι δρόμοι του παραδοσιακού οικισμού Σκοπέλου

Αυτή και χειρότερη είναι η κατάσταση στους δρόμους
και τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού
Το πρόβλημα της άσχημης εικόνας αλλά και της επικινδυνότητας, για πεζούς και οδηγούς, των λιθόστρωτων δρόμων του οικισμού της Σκοπέλου θέσαμε στον Δήμαρχο κ. Γ. Μιχελή ο οποίος μας είπε:
«Είχαμε εντάξει στον προϋπολογισμό μας ένα έργο ύψους 70.000 ευρώ για την επισκευή των δρόμων των οικισμών, κυρίως της Σκοπέλου, όπου παρουσιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Ο οικισμός είναι πλέον ανοιχτός για πολλές χρήσεις και οι υποδομές με τις οποίες έγιναν κάποτε αυτοί οι δρόμοι δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο, όπως π.χ. τη...
διέλευση βαρέων οχημάτων. Επειδή, όπως γνωρίζετε, η ΣΑΤΑ που φθάνει στο Δήμο είναι κατά πολύ "κουτσουρεμένη" είχαμε βάλει γι΄αυτό το έργο 50.000 ευρώ ίδια έσοδα και 20.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ. Ο επίτροπος όμως δεν εγκρίνει τιμολόγια τα οποία αφορούν έργα ή υπηρεσίες από "ίδια έσοδα", εάν προηγουμένως ο Δήμος δεν έχει εξοφλήσει όλα τα προηγούμενα χρέη του που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ!
Αυτή η κατάσταση είναι απίστευτη και βέβαια δεν αφορά μόνο τον Δήμο Σκοπέλου, αλλά και πολλούς άλλους Δήμους. Έχω μιλήσει με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, ο οποίος προτίθεται να κάνει μία συνάντηση με τους επιτρόπους και τους Δημάρχους της Θεσσαλίας για να δούμε, όλοι μαζί, πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ακανθώδες ζήτημα.
Εν τω μεταξύ θα έχω και μία συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο για να του θέσω το πρόβλημα.»

11 σχόλια:

  1. Περιεργο πως γινεται να μην μπορει να βρει λυσεις ενας τεχνοκρατης,αλλα ελεγε το προεκλογικο φυλαδιο.Που πηγε το οραμα η συνεργασια και η στρατηγικη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην πλατεία Δελήτσικου (Πλάτανος) οι πλάκες έχουν ξεκολλήσει και είναι βαλμένες στον τοίχο του μαγαζιού του Κοχύλη και αλλού. Οι επαγγελματίες που πωλούν σουβλάκια κλπ στον Πλάτανο δεν μπορούν να βάλουν λίγο τσιμέντο και να τις κολλήσουν; Έτσι για να μην κινδυνεύουν οι πελάτες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι επαγελματιες που πωλουν σουβλακια στο πλατανο πληρωνουν δημοτικα τελη πληρωνουν πλατεια κ.τ.λ και ολα αυτα για να μη μπαινουν στην διαδικασια να τσιμενταρουν οι ιδιοι τον δρομο που πληρωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους βρέθηκε κ ένας επίτροπος που ασκεί ουσιαστικό (προληπτικό) έλεγχο. Ξοφλήστε κύριοι τις οφειλές σας κ κατόπιν, εάν κ εφόσον έχετε χρήματα, πραγματοποιήστε νέες δαπάνες...
    Αγαπητοί υπάλληλοι του Δήμου, σε συνεργασία με τον κ.Δήμαρχο, εφαρμόστε έναν υποτυπώδες οικονομικό προγραμματισμό εισπράξεων-πληρωμών ώστε να μην αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους προβλήματα.
    Συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΚΚ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΛΗΤΣΙΚΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΟΥΡΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΙΣΕΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΤΕΡΙΜΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ???????
    ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ?? ΕΛΕΟΣ


    ΑΝΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΡΑ. ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ.ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ. ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!!!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ , ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΒΓΗΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΡΩΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΗΞΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ.... (ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ...ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΔΙΟΓΕΝΗ ΚΑΛΙΤΕΡΑ...) ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΝ ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυσικά και οι επαγγελματίες δεν έχουν ευθύνη να επισκευάσουν τους δρόμους,αλλά μην μου λες για τις πλατείες που πληρώνουν οι επαγγελματίες.....Εδώ γελάνε...Μπες στο διάγεια να δεις πόσοι έχουν πάρει άδεια κοινοχρήστου χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα σε όλους.
    Για την κατάσταση των πλακόστρωτων δρόμων ευθύνονται μόνο οι εργολάβοι-οικοδόμοι-εργάτες που είχαν αναλάβει την κατασκευή ή την επιδιόρθωση τους. Μόνο αυτοί και κανείς άλλος.
    Ας μάθει η αγαπημένη μας εφημερίδα ποιος έπαιρνε το συγκεκριμένο έργο κάθε φορά (κατασκευή ή επισκευή πλακόστρωτων δρόμων οικισμού) και ας τους ρωτήσει γιατί δεν χρησιμοποιούσαν τα κατάλληλα υλικά ώστε να γίνει σωστή δουλειά (μάλλον για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα)...
    Δεν εξηγήται διαφορετικά το γεγονός πως ο δρόμος που ξεκινάει από την πλατεία και συνεχίζει μέχρι το ταχυδρομείο κ.λ.π. ενώ έχει φτιαχτεί αρκετές φορές,αμέσως μετά από λίγες μέρες από την στιγμή που τελείωναν οι εργασίες, βλέπαμε ξανά βγαλμένες πλάκες...
    Το ίδιο ακριβώς έγινε και στον πλακόστρωτο δρόμο που κατασκευάστηκε πάνω από την Παναγία Παπαμελετίου και καταλήγει στο ξενοδοχείο του Ζέρβα.
    Από την πρώτη στιγμή ξεκόλλησε κάποια πλάκα γιατί δεν είχε κολληθεί σωστά, κανείς από τους υπεύθυνους κατασκευαστές δεν ενδιαφέρθηκε να την τοποθετήσει ξανά στην θέση της και μέχρι και σήμερα παραμένει έτσι, περιμένοντας να ξεκολλήσουν και οι διπλανές της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ,,ΔΙΑΓΕΙΑ,, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.