Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Γ. Μιχελής: «Η οικονομική βιωσιμότητα των σφαγείων δεν έχει εκτιμηθεί σωστά...»

«Αγωνιστήκαμε για να γίνουν σφαγεία στη Σκόπελο και ενώ το κτίριο είναι έτοιμο εδώ και πολλούς μήνες, ακόμα δεν μπορούμε να σφάξουμε τα ζώα μας... Μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό;» μας είπαν πριν λίγες ημέρες Σκοπελίτες κτηνοτρόφοι μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Σκοπέλου Κώστας Μπετσάνης και εμείς με τη σειρά μας μεταφέραμε την αγωνία τους στο Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή.
Απαντώντας ο Δήμαρχος Σκοπέλου μας είπε ότι:
«η έκδοση άδειας για την λειτουργία των σφαγείων βρίσκεται στο τελικό στάδιο αφού έχει ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου και αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα για τη λειτουργία του σφαγείου. Το ένα είναι το προσωπικό που θα δουλέψει στο σφαγείο και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πάμε σε εγκρίσεις που δεν ξέρω πόσο χρόνο θα κάνουν με τα όσα ισχύουν στο δημόσιο. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι αν οι κτηνοτρόφοι έχουν ικανό αριθμό αμνοεριφίων για σφαγή, ώστε να μην καταντήσουν τα σφαγεία άλλη μία ζημιογόνος επιχείρηση για το νησί. Επειδή μιλάω και εγώ με κτηνοτρόφους, πολλοί μου λένε ότι δεν υπάρχει ικανός αριθμός ζώων για σφαγή. Πολύ φοβάμαι ότι η οικονομική βιωσιμότητα των σφαγείων δεν έχει εκτιμηθεί σωστά...»

5 σχόλια:

  1. Και εδω τωρα υπαρχει μια απορια οπως ισυριζεται-ονται περι βιωσιμοτητας των σφαγειων και αλλων [κρατικων θεσμων που παρεχουν απο συστασεως κοινωνικου κρατους κοινωνικοεπαγγελματικοι αρωγη στους κτηνοτροφους και γεωργους] και λοιπους επαγγελματιες,τωρα μας λεει-λενε δεν βγαινει η δουλεια θα πεσουμε σε ξερα ,μπα γιατι που ειναι το οραμα η στρατηγικη που ειναι ο ευεργετικος θεσμος του καλικρατη που ευαγγελιζωνταν καπιοι?Μηπως ειχαν δικιο οι καπιοι κυριοι που λεγανε την οτι ο καλλικρατης ειναι η ταφοπλακα της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΗΟΙΚΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο 'Καλλικράτης" και η αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ταφόπλακα ενός άλλου συστήματος που καλλιεργούσε την αδιαφάνεια επί σειρά ετών στη χώρα.Δεν σας αρέσει να γνωρίζετε πόσους υπαλλήλους έχει το δημόσιο,ποια είναι τα έσοδα του,ποιές οι δαπάνες του;Το θέμα είναι ότι εφαρμόστηκε την χειρότερη στιγμή για το Ελληνικό Κράτος.Ο Καλλικράτης για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται την οικονομική ενίσχυση του Κράτους.Οι Δήμοι έχουν μόνο χρέη,δεν έχουν την δυνατότητα να προγραμματίσουν.Οι Δήμαρχοι αυτοί την στιγμή είναι διαχειριστές των χρεών,δεν μπορούν να υλοποιήσουν ούτε το όραμά τους,ούτε την στρατηγική τους.Είναι αυτοί που στρώνουν το χαλί και τα θεμέλια για μια υγιή Τοπική Αυτοδιοίκηση.Οι μνηστήρες καιροφυλακτούν και στο τέλος της τετραετίας θα εμφανιστούν σαν σωτήρες και θα διεκδικήσουν τις δημαρχίες απαξιώνονταν την προσφορά όλων αυτών που προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση.Και όλοι εμείς θα πέσουμε στην παγίδα και αυτό θα συμβεί από ημιμάθεια και έλλειψη γνώσης της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Κύριοι αν δεν δώσουμε δεν παίρνουμε.Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τον τόπο μας.Οι κουβέντες του καφενείου δεν οδηγούν πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Μπετσάνης μήπως θα μπορούσε να μας πληροφορήσει που ακριβώς βρίσκεται το πανάκριβο ηλεκτρονικό μηχάνημα εξέτασης / μέτρησης των αιγών Σκοπέλου, που προμηθεύτηκε ο Συνεταιρισμός των Κτηνοτρόφων έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kύριε ΤΕΝ,λυπάμαι που το γράφω αλλά,υπολείπεσθε σωστής ενημέρωσης.Τα σφαγεία είναι μια “πολύ πονεμένη” ιστορία πάρα πολλών χρόνων… όποιος έχει κουράγιο να ψάξει στα αρχεία της πάλαι ποτέ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Σκοπέλου θα βρει τον μίτο της Αριάδνης.Εύχομαι ο νέος μας δήμαρχος να φροντίσει αυτά που ΔΕΝ φρόντισαν οι προηγούμενοι και επιτέλους να παραδοθούν τα σφαγεία στο κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ 5:42, ως πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, θα ήθελα να σας απαντήσω και είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που το κάνω διότι αφήνετε υπονοούμενα για την τιμιότητα μου.
    Αρχικά να διευκρινίσω ότι λόγω και αναφορά δίνω μόνο στους κτηνοτρόφους - μέλη του Συνεταιρισμού που με νόμιμες διαδικασίες με έχουν εκλέξει.
    Επειτά να αναφέρω ότι το εν λόγω μηχάνημα που ξαφνικά ενδιαφερθήκατε να μάθετε που βρίσκεται, βρίσκεται σε μέρος ασφαλές και είναι στην διάθεση του Συνεταιρισμού και τον Κτηνοτρόφων όποτε είναι αναγκαίο.
    Αν είσαστε τόσο ενημερωμένος για την ύπαρξη του μηχανήματος και την τίμη του, τότε θα ήσασταν και ενημερωμένος ότι το χειμώνα το γραφείο του Συνεταιρισμού διαρήχθηκε και εκλάπη ο υπολογιστής, για τον λόγο αυτό το μηχάνημα που τόσο καλά γνωρίζεται την αξία του (μήπως σας είχαμε λογιστή ή υπάλληλο?) μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος ώστε να διαφυλαχθεί και να μην κλαπεί και αυτό στο μέλλον.
    Θα μπορούσατε άν τόσο πολύ ενδιαφέρεστε για τα "του συνεταιρισμού" να με ρωτήσετε κατ' ιδίαν και όχι ανώνυμα αφήνοντας υπονοούμενα.
    Σε καμία άλλη ανώνυμη ερώτηση δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντώ.
    Με τιμή
    ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Αιγών Φυλής Σκοπέλου
    Κωνσταντίνος Μπετσάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.