Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σχεδιάζοντας βυζαντινά πρωτογράμματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι ζωγραφικής που παρουσίασε η εικονογράφος Ανθή Βαλσαμάκη στο κινηματοθέατρο Ορφέας στο πλαίσιο της 3ης έκθεσης των καλλιτεχνών της Σκοπέλου, «Πηγές Σκοπέλου».
Το εργαστήρι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό πάνω από 20 άτομα, τόσο για την σύντομη εισαγωγή στην ενδιαφέρουσα ιστορία των βυζαντινών πρωτογραμμάτων που...
έκανε η Ανθή Βαλσαμάκη στην αρχή του εργαστηρίου, όσο και κατά τη διάρκεια του. Οι συμμετέχοντες διάλεξαν τα πρωτογράμματά τους και με πολλή όρεξη αλλά και σχεδόν μαθητική περιέργεια ξεκίνησαν να δουλεύουν αρχικά αντιγράφοντας σε ριζόχαρτο το πρωτόγραμμά τους και στη συνέχεια μεταφέροντας το σχέδιο στο χαρτί, ώστε να του δώσουν την τελική μορφή του χρησιμοποιώντας ελεύθερα τα χρώματα και την φαντασία τους.
Μετά το τέλος του εργαστηρίου τα έργα όσων έλαβαν μέρος αναρτήθηκαν σε ειδικό χώρο στον κινηματοθέατρο Ορφέας, όπου θα παραμείνουν για να εκτεθούν μέχρι και το τέλος της έκθεσης στις 4 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης η Ανθή Βαλσαμάκη θα παρουσιάσει ακόμη ένα εργαστήρι την Πέμπτη 25 Αυγούστου στον ίδιο χώρο, αυτή τη φορά με θέμα τους αγγέλους που η ίδια έχει δημιουργήσει.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο σε όσους το διοργάνωσαν και σε όσους συμμετείχαν! Είναι πολύ καλό να ¨θυμόμαστε¨ που και που και να μαθαίνουμε την παράδοση μας!
    Χριστοφόρος Κρουσουλούδης, Θεολόγος Γυμνασίου Σκοπέλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα θετικά του Δημάρχου Σκοπέλου η πρόθεση του Δήμου να ανατεθεί το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της χρονιάς στους τοπικούς συλλόγους.
    Αποτέλεσμα, η καλή συνεργασία δήμου και συλλόγων μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Συγχαρητήρια σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.