Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά με δυναμίτιδα στα Κουφονήσια

Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες που είχε απευθύνει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας από τον Ιανουάριο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για επαναλαμβανόμενη, παράνομη αλιεία με δυναμίτιδα στην περιοχή των Κουφονησίων.

 Ο σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά από τη χρήση δυναμίτιδας σήμερα το πρωί –στον οποίο ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση του- αποκαλύπτει την καταφανή ολιγωρία που επέδειξαν όλους αυτούς τους μήνες οι αρμόδιες αρχές και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της παράνομης και καταστροφικής αλιείας.


Το περιστατικό, σε...
περιοχή με υπάρχουσα λιμενική δύναμη λόγω καλοκαιριού, αποτελεί το αποκορύφωμα μίας παγιωμένης απεχθούς κατάστασης που εξελίσσεται τόσο στα Κουφονήσια, όσο και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου και της νότιας Κρήτης, η οποία αντιβαίνει κάθε έννοια ήθους και πολιτισμού. 

Η δόλια, παράνομη και κατ' επάγγελμα χρήση εκρηκτικών κατά την αλιευτική δραστηριότητα αποτελούσε για μήνες κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο, ο σκόπιμος(;) αλληθωρισμός των λιμενικών αρχών, ο εκφοβισμός, το εύκολο κέρδος και οι φραγμοί που επιτάσσει η επίπλαστη αλληλεγγύη στους κόλπους των μικρών νησιωτικών κοινοτήτων οδήγησαν σε αυτό το τραγικό γεγονός.
Tο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας καλεί, έστω και την ύστατη στιγμή,  τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να κάνουν επιτέλους το καθήκον τους. Τέτοιες πρακτικές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αποδεκατίζουν τον σπάνιο θαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου και δίνουν στην Ελλάδα την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας στο αποκορύφωμα, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου.

2 σχόλια:

  1. Δε ξέρω γιατί του εύχεστε ταχεία ανάρρωση για να ξαναψαρέψει με δυναμίτη? Στο δολοφόνο που του σκάει το όπλο στα χέρια θα ευχόσασταν καλή ανάρρωση? Δε βλέπω καμία διαφορά. Ο καθένας παθαίνει αυτό που του αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πάτε και καμιά βόλτα απο την Αλόννησο εκεί κάποιοι βουτάνε με μπουκάλες και έρχονται στην Σκόπελο και πουλάν τα ψάρια σε μανάβηδες ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.