Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Για την αφισοκόλληση στη Σκόπελο

Πολιτισμός δεν είναι μόνο να επισκευασθεί ο “Ορφέας”, πολιτισμός είναι να μπορείς να πας στον “Ορφέα” και στο Κέντρο Υγείας χωρίς να σπάσεις το πόδι σου στο εξαιρετικά κατεστραμμένο πλακόστρωτο.
Επιστολή για την αφισοκόλληση - αφισορύπανση και την κακή εικόνα της Σκοπέλου στα μάτια των επισκεπτών της, έστειλε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» ο κ. Ηλίας Σκαβέντζος στην οποία γράφει:
«Κε Πούλιο,
Όταν τον Ιούλιο σας επεσήμανα ότι κακώς έγινε η αφισοκόλληση για την εκδήλωση του Χάρρυ Κλυν μου είχατε πει ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να διαφημιστεί μια εκδήλωση στον κόσμο, κάτι αντίστοιχο μου είχε αναφέρει και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΣ κ. Λαγουδάκης.
Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τότε και η Σκόπελος παρουσιάζει, λόγω των αφισών, εικόνα χειρότερη και από προεκλογική περίοδο. Η εικόνα της παραλίας της Σκοπέλου σήμερα 4/8/2011 ελεεινή. Οι κολόνες της παραλίας με αφίσες για την...
παράσταση του Καραγκιόζη, για την παράσταση “Δε βλέπω δε μιλάω δεν ακούω”, τα Λοΐζεια, από διάφορα πάρτυ σε μπαρ και παραλίες, επερχόμενα ή που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Στα κάγκελα της παιδικής χαράς αφισοκόλληση τύπου σάντουιτς, στον πλαϊνό τοίχο του Ξενία η εικόνα δεν περιγράφεται. Το θέαμα είναι θλιβερό. Αλλά ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι αυτό το θέαμα δε φαίνεται να ενοχλεί και πολλούς. Η διαφήμιση δυσφημίζει το νησί πλέον στα μάτια του αλλοδαπού τουρίστα.
Ο Δήμος δε γνωρίζει ότι απαγορεύεται η αφισοκόλληση - αφισορύπανση; Όταν ο ίδιος ο Δήμος δεν τηρεί το νόμο τότε γιατί να το πράξουν οι πολίτες του. Ο εμπνευστής αυτού του είδους διαφήμισης είναι δημοτικός σύμβουλος. Οι δύο (2) σταυροί προτίμησης που έλαβε στο Δ.Δ. Σκοπέλου του δίνουν το δικαίωμα αλλοιώνει τον παραδοσιακό οικισμό της Σκοπέλου κατ' αυτόν τον τρόπο; Να μη μας πει όμως ότι φταίει ο υπάλληλος που έβαλε τις αφίσες, γιατί ως παλαιός στρατιωτικός, θα έπρεπε να ξέρει ότι για τα λάθη των στρατιωτών «την πληρώνει» μέχρι και ο στρατηγός.
Φέτος οι επαγγελματίες του νησιού βιώνουν την πρώτη από μια σειρά κακές καλοκαιρινές περιόδους, οι δε επισκέπτες βιώνουν την πιο βρώμικη Σκόπελο των τελευταίων ετών. Πολιτισμός δεν είναι μονάχα να γίνουν 2-3 εκδηλώσεις, πολιτισμός είναι η καθαριότητα παντού. Πολιτισμός δεν είναι μόνο να επισκευασθεί ο “Ορφέας”, πολιτισμός είναι να μπορείς να πας στον “Ορφέα” και στο Κέντρο Υγείας χωρίς να σπάσεις το πόδι σου στο εξαιρετικά κατεστραμμένο πλακόστρωτο.
Θα πουν ότι ασχολούμαι με λεπτομέρειες, είδαμε όμως και με τα σημαντικά τι γίνεται. Δυστυχώς κ. Πούλιο και πάλι δε θα γίνει τίποτε, οι αρμόδιοι θα δηλώσουν αναρμόδιοι. Θα ακούσουμε ότι δεν έχουν προσωπικό να μαζέψει τις αφίσες μετά το πέρας της κάθε εκδήλωσης, ενώ είχαν για να τις τοποθετήσουν.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ηλίας Σκαβέντζος»

36 σχόλια:

  1. Χίλια μπράβο. Και επιτέλους ας σταματήσουν οι κακόγουστες αφίσες των κακόγουστων πάρτι με πορνοστάρ και ξεπερασμένους dj's. Ζούμε στο 2011 και όχι στα 90's. Και στο φινάλε, δεν ρυπαίνουμε τη πόλη για ιδιωτικές εκδηλώσεις. Όσο για το τοίχο του Ξενία.... Δυσφήμιση είναι για τα μαγαζιά, αλλά δεν το καταλαβαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Όταν ο ίδιος ο Δήμος δεν τηρεί το νόμο τότε γιατί να το πράξουν οι πολίτες του."
    Φταση που αρκει για να καταννοησουμε το πως φτασαμε ως εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατρέ συγχαρητήρια... Σωστή η τοποθέτησή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Σκοπέλου που είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Σκοπέλου που είναι?
    Απλά "δεν υπάρχει" που λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δρόμος από τον Ορφέα εως το Κέντρο Υγείας είχε φτιαχτεί πριν κανα δυό χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφήστε τα μαγαζιά να δουλέψουν. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός των περισσότερων Σκοπελιτών, όταν είμαστε ενάντια σε κάθε τι που υποτίθεται προβάλλει τις διάφορες επιχειρήσεις. Η εικόνα με τις αφίσσες είναι τριτοκοσμική. Τα εν λόγω πάρτι είναι άθλια και προσβλητικά, αλλά είπαμε, θέλουμε διασκέδαση..... Ο κατήφορος συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά την επιστολή στο blog h παραλία καθαρίζεται από τις αφίσες. Ο Παντελής έχει αναλάβει δράση εδώ και μία ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο δρόμος από τον Ορφέα εως το Κέντρο Υγείας είχε φτιαχτεί πριν κανα δυό χρόνια.

    Τι κι αν φτιάχτηκε και πριν 2 μήνες, σημασιά έχει πως είναι τώρα. Λακούβες σπασμένες πλάκες, τσιμεντόσκονη. Αν έχεις τύχη διάβαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπραβο στο κυριο που εβγαλε το θεμα στο μπλοκ η κατασταση εφτασε στο απροχωρητο,η Σκοπελος με την μυθικη ομορφιατης και την τρανταχτη ιστοριατης καταντησε να θυμιζει την τρουμπα με διαφιμηζομενες ημιγυμνες να καλουν σε διαφορα μπιτς παρτυ τους τουριστες και τους ντοπιους.Και επιτελους ο προεδρος του τοπικου διαμερισματος της χωρας της σκοπελου ας μεριμνησει για την ολικη εξαφανιση των κολλημενων αφισων απο την παραλια και την υπολοιπη χωρα,διοτι ο προεδρος γνωριζει καλυτερα απο καθε αλλο την καλαισθησια της Σκοπελου και την βαρυτητα αυτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λεπτομέρεια από την 1η φωτογραφία: ανάμεσα στο αφισομάνι και ένα αγγελτήριο θανάτου, μια σπασμένη πλάκα στέκεται όρθια, μια γιγαντια σακούλα με σκουπίδια, ένα ξεβίδωτο κάγκελο και δύο παράνομα σταθμευμένα μηχανάκια.

    Λεπτομέρεια από την 2η φωτογραφία: Αυτός που άδειασε τον κάδο σίγουρα δε κρατούσε σκούπα.

    Λεπτομέρεια από την 3η φωτογραφία: Αφίσα στο θάλαμο του ΟΤΕ, ομπρέλα από παρακείμενο σουβλατζίδικο,σπαμένες πλάκες και τρύπες, φωτεινη επιγραφή και μερικά αδέσποτα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού τονιστεί ότι απαγορεύεται η αφισοκολληση θα πρέπει να υποχρεωθούν να τις κατεβάσουν αυτοί που τις αναρτήσαν. Αυτό είναι το σωστό. Α, και από τα δέντρα έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είναι μόνο τα δέντρα, δεν είναι οι κολώνες, είναι τόσο αισχροί αυτοί που κάνουν αφισοκόλληση, ώστε κολλούν και σε τοίχους και πόρτες σπιτιών. Ξύπνησα το πρωί και στην πόρτα μου είδα την ακατονώμαστη με τα πόδια ανοιχτά, το... ωραίο μούτρο ενός DJ και μια μπουκάλα αναψυκτικού, μετά συγχωρήσεως...να. Έλεος. Προτείνω σε αυτούς που θέλουν να κάνουν διαφήμιση στις επιχειρήσεις τους, να κολλήσουν τις αφίσες στα μούτρα τους, ή στον κ..ο τους και να γίνουν ζωντανή διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θεός ο 5.27! Πέστα χρυσόστομε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά δεν είμαι μόνο εγώ ο περίεργος που ενοχλείται απο αυτή την τριτοκοσμική αθλιότητα και την αγοραία βαρβαρότητα που μάς επιβάλλεται με οιοδήποτε τρόπο. Παρήγορο μεν αλλά θα πρέπει όλοι εμείς που συμφωνούμε με τον κύριο να γίνουμε λίγο πιό αποτελεσματικοί, δεν συμφωνείτε;
    ...αρκετά μάς κάθισε ο κάθε άξεστος στο σβέρκο δε νομίζετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κύριε Σκαβέντζο, καλά τα λετε... αλλα για να βαλουμε μερικα πραγματα στη θεση τους, στο τοπικο διαμερισμα Σκοπελου αρμοδιος είναι ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ προεδρός του ο κύριος Φίλιππος Σάββας, ΟΧΙ ο κος Λαγουδακης και σε αυτόν πρεπει να απευθυνθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 2:08 Αν δε καταλαβες ο κος Λαγουδάκης έκανε την αρχή με τις αφίσες του Χ.Κλύν και έτσι έδειξε το κακό παράδειγμα και η παρασταση δεν ακούω δε βλέπω δε μιλάω, όπως λέει η αφίσα που κατέκλυσε τη Σκόπελο,γίνεται υπο την αιγίδα της ΔΗΚΕΣ της οποίας πρόεδρος είναι ο κος Λαγουδάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η δουλεία του Λαγουδάκη είναι να βάζει «αφίσες» και του Σάββα να της «βγάζει» και να διατηρεί καθαρή την Σκόπελο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3:17 μ.μ.

    ο κυριος Λαγουδάκης μπορει να είναι δημοτικος συμβουλος, αλλα δεν εχει τετοια αρμοδιοτητα να δινει αδειες αφισοκόλλησης. τετοιες αδειες παιρνει καποιος μονο από τις υπηρεσιες του δημου.

    ο κυριος Σαββας όμως που είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ τοπικου ΕΠΡΕΠΕ να επιληφθει και να καθαρισει. Αλλα εδώ δεν εχει μαζεψει ουτε καν τις σπασμενες πλακες που κανουν τωρα βουναλακια στις ακριες των δρομων
    δες την τριτη φωτογραφια, αυτές οι πλακες είναι εκει εδώ και κατι μηνες
    για τις αφισες θα ενδιαφερθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγχαρητήρια δια την ανάδειξιν του προβλήματος.
    Παρατηρώντας και μόνον την πρώτην σας εικόνα κύριε Σκαβέντζο, πρέπει να παραδεχθούμε πως ο κύριος Φίλιππος Σάββας δεν τα κατάφερε καθόλου καλά εις το έργον που ανέλαβε ή που εν πάσει περιπτώσει του ανατέθηκε.
    Ο Δήμαρχος Σκοπέλου θα πρέπει να αναθεωρήσει τάχιστα και να αναθέσει την καθαριότητα εις έναν εκ των δύο αντιδημάρχων.
    Οι μπλε σακούλες βεβαίως δεν αφέθησαν εκεί τυχαίως από κάποιον ιδιώτη, αλλά αφήνονται καθημερινώς εις το ίδιο σημείον από γνωστόν και μη εξαιρετέον επιχειρηματία (κατά τα άλλα) της Σκοπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΥΡΙΕ ΣKΑΒΕΤΖΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ --- ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΟΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΗΣ ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 8:51
    α)Λίγο με ενδιαφέρει το ποιός φταίει, η εικόνα του νησιού με θλίβει.
    β)Αν διαβάζατε πιο προσεκτικά το κείμενο θα καταλαβαίνατε οτι δεν αναφέρεται στο ποιος είναι υπεύθυνος να τις καθαρίσει αλλά στο ποιός τις τοποθέτησε.
    γ)Αφίσες υπήρχαν παντού ακόμη και στα δενδρα αλλά και στα ενδότερα του οικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΝΑΝΙΑ ΕΙΠΕ

    ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ???

    ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΣΟΟΥ
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΟΥΣ
    ΑΦΙΣΣΟΡΥΠΑΝΣΗ

    ΓΙΑΤΙ ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εκεί που ήταν οι αφίσες, ξεσκίστηκαν και έχουν μείνει υπολείματά τους και κόλλες. Αυτά τώρα πώς καθαρίζονται, για να μη φαίνεται αυτή η αηδία; Εδώ ο Δήμος δεν προφταίνει να μαζεύει τα σκουπίδια από τους δρόμους, πώς θα διαθέσει τόσες εργατοώρες για να σβήσει αυτή την αθλιότητα; Αυτοί που διαφημίστηκαν θα πρέπει να τους επιβληθεί να συμμετέχουν στην καθαριότητα. Γιατί για να συμμετέχουν με εθελοντική εργασία, δεν το φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συνεχίζεται και σήμερα η αφισοκόλληση, για τη διαφήμιση γνωστού μπουζουξίδικου. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Με άλλα λόγια στα ... παλιά τους τα παπούτσια, για να μη το εκφράσω πιο λαϊκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να εκφρασω την απορια μου... Διαβαζουμε Κυριε Πουλιο μονο οτι ικανοποιει τους δικους σας. Δικαιωμα σας... ισως. Να μην κοβετε ομως οτι δεν χαιδευει τα αυτια τους. Πονουν οι αληθειες... Ακολουθειστε τα πατηματα του Κυριου που γραφει την επιστολη, φοβηθειτε τον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ας αρχίσουμε από το τελευταίο. Δεν φοβάμαι κανέναν γιατί δεν περιμένω τίποτα από κανέναν...
    Σας έχω ξαναγράψει και σας το λέω και στο δρόμο, όποιος θέλει να γράψει «αλήθειες που πονάνε»...
    Τις «αλήθειες» που μου γράφετε για διάφορους για δήθεν φορολογικές παραβάσεις κλπ κλπ είναι εκ του ασφαλούς και εκ του πονηρού, γιατί καλύπτεστε απο το «ανώνυμος είπε...»
    Γράψτε και υπογράψτε τις καταγγελίες σας και αμέσως θα δημοσιευθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 5 Αυγούστου 2011 4:53 μ.μ.
    Ξερεις τι λενε στα καφενεια για την καθαριοτητα του κυριου Σαββα;
    ""ΠΕΡΑΣΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ…""
    Και οποιος νομιζει πως υπερβαλω, ας παει να το επιβεβαιωσει μονος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πάλι τα ίδια έχουμε.
    Το θέμα είναι απλό, στις αφίσες έχει τηλέφωνα για κρατήσεις πληροφορίες κλπ και τελοσπάντων ξέρουμε ποιός ελιναι ο επιχειρηματίας ή φορέας που τις τοποθετεί. Ο υπεύθυνος Δήμαρχος, αντιδήμαρχος καθαριότητας, τοπικός σύμβουλος, δημοτική αστυνομία, αστυνομία , λιμεναρχείο, λίμενικό ταμείο πρέπει να σηκώσουν το τηλέφωνο και να πούνε: Kύριε αφισορυπαντόπουλε βάση του νόμου τάδε απαγορεύεται η αφισοκόλληση, έχετε 24 ώρες να μαζέψετε την αφίσα σας αλλιώς θα υποστείτε τα προβλεπόμενα από το νόμο.

    Το κακό είναι οτι κανείς πλέον δεν έχει τις μπάλες ούτε να εφαρμόσει ένα νόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΙ ΜΠΑΛΛΕΣ ΕΙΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ Κ ΤΟΛΜΗ .

    ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ Κ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ
    ΑΡΚΕΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑΝΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εδώ πλέον κάνει αφισοκόλληση στη παραλία η εκκλησία και οι υπάλληλοι φοβούνται να τις κατεβάσουν. Ελα Χριστέ μου... Είναι μήπως αυτό που λέμε θρησκευτικός τουρισμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

    ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ?

    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΙΠΤΙΖ
    ΜΠΑΡ Κ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανεχθήκαμε τις αφίσες γαϊδουρινού μεγέθους με πάσης φύσεως μούτρα, κώλους και β΄ζα. Μας ενόχλησε το πρόγραμμα 20Χ30 cm που τοιχικόλλησε ο ιερέας για την πανήγυρη της Παναγίας μας; Προς Θεού! Το επόμενο που περιμένω να ακούσω τώρα, είναι ότι ενοχλούν τα προγράμματα των μνημοσύνων και των κηδειών. Μου φαίνεται ότι καταπίνουμε την καμήλα και διϋλίζουμε τον κώνωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στη Σκιάθο διανέμεται δωρεάν φυλλάδιο με τοπικές ειδήσεις και διαφημίζονται εκεί και όποιες επιχειρήσεις επιθυμούν. Υπάρχει και πρόγραμμα με όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις θρησκευτικές τελετές που γίνονται σε όλες τις εκκλησίες του νησιού. Αυτά τα ενημερωτικά φυλλάδια υπάρχουν σε σούπερ μάρκετ και περίπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι φυλλάδια και μπούρδες εδώ στη Σκόπελο έχουμε άμεση δημοκρατία. Ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.