Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δήλωση του κ. Γιάννη Καραγκιόζου

Από το δικηγορικό γραφείο του κ. Γιάννη Καραγκιόζου εστάλη στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» η ακόλουθη δήλωση:
Σχετικά με την κατάθεση αιτήσεως λήψεως ασφαλιστικών μέτρων για μη διακοπή υδροδοτήσεως λόγω φερομένων δήθεν ληξιπρόθεσμων οφειλών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προς τη Δ.Ε.Υ.Α Σκοπέλου και προς αποκατάσταση της αληθείας δέον όπως ειπωθούν τα εξής:
Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. απέστειλε στις ως άνω ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τους τελευταίους λογαριασμούς-εντάλματα πληρωμής, τα οποία παρέλαβαν οι αιτούντες και έλαβαν γνώση του περιεχομένου τους μόλις 2 ημέρες προ της εκπνοής τους. Στους δύο αυτούς λογαριασμούς υπάρχει ευκρινώς η λέξη «ΔΙΑΚΟΠΗ» και ενώ ήδη και οι δύο επιχειρήσεις έχουν προβεί σε διακανονισμό των προηγουμένων οφειλών τους και είναι απόλυτα συνεπείς στην καταβολή των ρυθμισμένων δόσεών τους, γράφεται επίσης ξεκάθαρα: «ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ. ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΦΕΙΛΗ (ακολουθεί αναφορά του συνόλου του ποσού!). «Πληρωτεό ποσό (ακολουθεί το σύνολο τόσο της προηγουμένης ρυθμισμένης οφειλής όσο και του τρέχοντος λογαριασμού)». Μάλιστα το συνολικό αυτό ποσό ξεπερνάει...
το υπερτριπλάσιο του τρέχοντος λογαριασμού. Και όλα αυτά ενώ προβλέπεται από τον επίσημο Κανονισμό της ΔΕΥΑΣ η παρέλευση τριμήνου από την προθεσμία πληρωμής του τρέχοντος λογαριασμού για ενδεχόμενη διακοπή!
Επειδή η ΔΕΥΑΣ όλως καταχρηστικώς και παρανόμως αποστέλει λογαριασμούς με την ένδειξη ΔΙΑΚΟΠΗ και ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΦΕΙΛΗ χωρίς αυτό βεβαίως να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Επειδή και για τις δύο ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ενδεχόμενη διακοπή της παροχής από το μονοπωλιακού χαρακτήρα παροχέα νερού θα οδηγούσε σε βέβαιη οικονομική καταστροφή τους.
Προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων τους προέβησαν στην κατάθεση αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προς τη ΔΕΥΑΣ οι οποίες δεν απορρίφθηκαν αλλά πρόκειται να συζητηθούν την 22α 09.2011.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια συζητήσεως ενδεχόμενης λήψης προσωρινής διαταγής σε περίπτωση που εξακολουθούσε η ΔΕΥΑ να εμμένει στα όσα γράφονται επί των λογαριασμών που εκείνη εκδίδει, δηλαδή στη ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΟΓΩ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΣ ενώπιον της κας Προέδρου δεσμεύθηκαν ότι δεν θα προβεί η ΔΕΥΑΣ στη διακοπή υδροδοτήσεως των επιχειρήσεων και ότι οι φράσεις αυτές αποτελούν λάθος του λογισμικού της ΔΕΥΑΣ!
Συνεπώς:
1.- Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των δύο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προς τη ΔΕΥΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ αλλά πρόκειται να συζητηθούν την 22α 09.2011.
2.- Εξαιτίας αυτών των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΣ δεσμεύτηκαν ότι δεν θα διακοπεί η υδροδότηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
3.- Αν οι επικεφαλής της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου κόπτονται τόσο πολύ για τα οικονομικά των επιχειρηματιών της Σκοπέλου τότε καλό θα ήταν να μην τρομοκρατούν με ψευδείς προειδοποιήσεις (ΔΙΑΚΟΠΗ - ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΦΕΙΛΗ) ευυπόληπτους και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πολίτες, καθώς και να επανεξετάσουν την τιμολογιακή πολιτική έναντι των επιχειρήσεων, οι οποίες χρεώνονται με πάνω από 3€ ανά κυβικό, δείχνοντας τότε ένα πραγματικά ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο, το οποίο σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με αποστολή λογαριασμών το περιεχόμενο των οποίων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ειδικά στους σημερινούς δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Ελπίζοντας να μην χρειαστεί να επανέλθω
Με τιμή
Γιάννης Καραγκιόζος
Δικηγόρος - υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας 

2 σχόλια:

  1. Παρολα αυτα ειναι τουλαχιστον λυπηρο το γεγονος του οτι μια επαπειλουμενη διακοπη υδρευσης ,εστω και λανθασμενη, σε επιχειρισεις που αποδεδειγμενα ηταν ασυνεπεις γινετε τοσο μεγαλο θεμα , σε αντιθεση με το πραγματικο θεμα που χρονιζε ολο αυτο τον καιρο και ειναι αυτη η ιδια η ασυνεπεια των επιχειρησεων που γινοταν "γαργαρα" ή απλα ψιθυριζοταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ειναι η συνεργασια το οραμα η στρατηγικη S.O.S των ερετων αρχοντων της Σκοπελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.