Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ο Ήλιος όπως φαίνεται από τη Σκόπελο

Τις τελευταίες ημέρες το αστέρι μας είναι πολύ ενεργό με τεράστια νήματα και εκλάμψεις ειδικά στο βόρειο τμήμα του δίσκου. Χθες και σήμερα είχαμε σοβαρές εκλάμψεις σε βαθμό συναγερμού, όπως λένε οι μετεωρολόγοι της ΝΑSA. Τέτοια φαινόμενα θα έχουμε για τις επόμενες 24 ώρες, ευτυχώς όμως δεν...
είναι προς το μέρος της γης. Όλη αυτή η ενέργεια και το πλάσμα που εκτοξεύεται, έρχεται εδώ με ταχύτητα 477,2 klm το δευτερόλεπτο.

Παρακολουθώ όλο αυτό το πανηγύρι που γίνεται στο αστέρι μας από τις 19 Ιουλίου και όπως βλέπετε και στις φώτο, οι οποίες είναι τραβηγμένες με 2 διαφορετικά τηλεσκόπια για καλύτερα αποτελέσματα, οι κηλίδες είναι κάτι παραπάνω από το μέγεθος της Γης και τα νήματα περίπου 300.000 klm έως 500.000 klm, ξεπερνούν δηλαδή την απόσταση Γης - Σελήνης.
Γεώργιος Μιχαήλ
Μέλος της εταιρίας αστρονομίας και διαστήματος Βόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.