Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δήλωση Κ. Καρτάλη για τα ταξί στη Μαγνησία

Mε αφορμή ερωτήματα δημοσιογράφων για το θέμα των κινητοποιήσεων των ταξί, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε:
«Είναι προφανές ότι το άνοιγμα κάθε επαγγέλματος πρέπει να γίνεται με κριτήρια που θα διασφαλίζουν και τη βιωσιμότητα του κλάδου αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό μετέφερα στον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας κατά την επικοινωνία μας. Του...
μετέφερα επίσης ότι επικοινώνησα με τον Υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση και τον ενημέρωσα για την ανησυχία –αλλά και την αντίθεση- των ιδιοκτητών ταξί στη Μαγνησία ως προς το ενδεχόμενο ανοίγματος του επαγγέλματος τους χωρίς κριτήρια.
Τον ενημέρωσα επίσης ότι οι ιδιοκτήτες ταξί στο Βόλο, αλλά και στη Μαγνησία γενικότερα, έχουν επιδείξει υπεύθυνη στάση καθώς συνέβαλαν με τις προτάσεις τους, και την καταρχήν τους συμφωνία στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Υποδομών, σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανοίγματος του επαγγέλματος με κριτήρια (π.χ. πληθυσμιακό) που οδηγεί στην αύξηση του αριθμού των αδειών και στην άρση των εμποδίων για την εξυπηρέτηση των υπερτοπικών πόλων (λ.χ. αεροδρόμιο, λιμάνι).
Η άποψη μου είναι ότι η συναντίληψη που διαμορφώθηκε πρέπει να διατηρηθεί. Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι θα υπάρχουν κανόνες για το άνοιγμα του επαγγέλματος και ότι είναι στις προθέσεις του να γίνει διάλογος με όλες τις πλευρές για το περιεχόμενο των κανόνων που πρέπει να υιοθετηθούν αλλά και ότι ήδη μελετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τις Ομοσπονδίες. Εκτιμώ ότι η συζήτηση για το άνοιγμα του επαγγέλματος στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (όπου παρατηρούνται και τα σοβαρότερα ζητήματα) δεν πρέπει να ομαδοποιείται με αυτή για την περιφέρεια. Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχουμε ζητήσει να ενημερωθεί ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.» 

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 2009 ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ,Η ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΣΩ ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ Β.Σ .ΕΛΕΓΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΔΕΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑ 1000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΑΝΑ 1000 ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΑΞΙ ΕΛΕΓΑΝ,ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ Δ.Χ ΤΩΝ ΦΩΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ Δ.Χ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΛΕΙΑΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ. Υ.Γ ΑΝ ΚΑΝΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.