Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Έκθεση του Α. Τάσσου στη Σκιάθο

Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι»
Έκθεση του κορυφαίου χαράκτη – ζωγράφου Α. Τάσσου, θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Μπούρτζι, από 23 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου. Αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που θα δώσει την...
ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τον μεγάλο Έλληνα χαράκτη, που με το έργο του συγκαταλέγεται ανάμεσα σ΄ αυτούς που σφράγισαν την Τέχνη του 20ου αιώνα.
Ο Α. Τάσσος (Αναστάσιος Αλεβίζος, 1914 – 1985) υπήρξε κορυφαίος ζωγράφος και χαράκτης με διεθνή ακτινοβολία. Στο τεράστιο σε ποιότητα και ποσότητα έργο του ο λαός και η γη της Ελλάδας αποτυπώνονται με μεγαλοπρέπεια και αυστηρή ομορφιά. Αφομοιώνει δημιουργικά όλη την παράδοση της ελληνικής ζωγραφικής από την αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή, τη νεότερη λαϊκή τέχνη αλλά και τον σύγχρονο ευρωπαϊκό εξπρεσιονισμό. Πάντα παρών στις ανάγκες του καιρού και του τόπου του, απεικόνισε στο έργο του όλη την ταραχώδη ιστορία του 20ου αιώνα. Συμβολικός ρεαλισμός, ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας, πνευματικό βάθος, τέλεια τεχνική, απαράμιλλη αισθητική έκφραση ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της τέχνης του.
Η Έκθεση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι» και με τη χορηγία της Alpha Bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.