Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Χειρόφρενο τα ΤΑΞΙ στη Σκόπελο

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες των 13 ταξί στη Σκόπελο συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου και αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου.
Βρεθήκαμε σήμερα στην πιάτσα και μιλήσαμε μαζί τους για τα γενικά αλλά και τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μιλώντας ένας για όλους μας είπε:
«Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των Ι.Χ. Αυτοκινήτων, η αύξηση των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και οι παράνομες μεταφορές που γίνονται από διαφόρους συμβάλλουν στην πλήρη εξόντωσή μας. Παράλληλα, η κρίση που μαστίζει τη χώρα και οι οικονομικές δυσκολίες του κόσμου συντελούν ώστε να μην χρησιμοποιείται το ταξί παρά στην έσχατη ανάγκη. Ταυτόχρονα έρχεται και η επίσημη δήλωση του κ. Ραγκούση για να επιταχύνει την πλήρη καταστροφή του επαγγέλματός μας. Ο ιδιοκτήτης ταξί αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του. Ο τζίρος είναι μικρός παρά τις πολλές ώρες εργασίας.
Πάγιο αίτημά μας για το οποίο είναι ενήμερος και ο αστυνόμος και ο λιμενάρχης είναι να σταματήσει η παράνομη μεταφορά και η άγρα πελατών...»
Τα ταξί θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα αύριο.

20 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια διαφημιση σε τουριστικο νησι κανουν οι ιδιοκτητες ταξι μηνα Ιουλιο.μπραβο τους. και μετα θελουμε και τουρισμο. απαραδεκτοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ΤΑΞΙ είναι πραγματι μόνο για εσχατη ανάγκη.
    Εκ των πραγμάτων.
    Ευχαριστώ για τη δημοσιευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΗΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ??? ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλουν οι ταξιτζήδες μας στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Σκόπελο. Τι να πω... Αφήστε τους τουρίστες να σέρνουν τις βαλίτσες τους μέσα στο λιοπύρι και μετά να περιμένετε να μας ξαναέρθουν.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα ήρθε και ενα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι... ας δουνε τα χάλια σας λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΙΝΙ VAN ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ Ι.Χ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΦΗΜΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H αγορά είναι αυτορρυθμιζόμενη, δηλαδή άμα βλέπω οτι οι 13 ταξιτζήδες δε βγαίνουν δε θα πάω να γίνω ο 14ος.
    Παλαιότερα υπήρχαν 2 ανθοπωλεία στη Σκόπελο μετά άνοιξε και ένα τρίτο, μετά έκλεισε το 1 από τα 3 γιατί δεν έβγαινε και έτσι έχουμε πάλι 2. Αυτό είναι η αυτορρύθμιση.
    Και η μισή Σκόπελος να αποκτήσει ΤΑΧΙ, αν η αγορά σηκώνει 13, αργά ή γρήγορα θα απομείνουν πάλι 13 όχι απαραιτήτως τα 13 αρχικά αλλά αυτά που θα έχουν πιο ευγενικό οδηγό, που μπορείς να βρείς και μετά τις 10 το βράδυ, που είναι πιο καθαρά, που είναι καλύτεροι οδηγοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου έχει τύχει Σεπτέμβριο να φεύγει το δελφίνι από Αγνώντα στις 7:15 το πρωί και να μην έχει ούτε ένα ταξί και να τους παίρνουν από το πρακτορείο και να μην απαντάει κανένας, με κίνδυνο κάποιοι τουρίστες να κινδυνεύουν να χάσουν την πτήση τους, ευτυχώς που βρέθηκε η Σοφία(ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου) και μας μετέφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όση ψυχή κι ανάγκη έχει ο σημερινός "προστατευόμενος" ταξιτζής άλλη τόση έχει κι αυτός που θέλει να μπεί στο επάγγελμα. ΠΛΗΡΗΣ απελευθέρωση ΟΛΩΝ των επαγγελμάτων. Φτάνει πια με τις συντεχνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σίγουρα είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να κάνει απεργία, όμως ας μην ξεχνάμε πως δεν έχει κάποιος μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις...
    Αγαπητέ 6 Ιουλίου 2011 3:23 μ.μ. μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς όταν γράφεις πως "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΙΝΙ VAN ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ Ι.Χ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ" ;
    Μήπως εννοείς πως τα καταστήματα ενοικιάσεως αυτοκινήτων τα νοικιάζουν παράνομα (!!!);
    (Αν όχι, τότε όλα είναι νόμιμα και δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου)
    Ή μήπως εννοείς πως κάποιος ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων ο οποίος μέσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες που προσφέρει μέσα στην τιμή του δωματίου είναι η μεταφορά του πελάτη του από και προς το ξενοδοχείο του, πρέπει να αθετήσει τον λόγο του και να μην το κάνει για να έχετε εσείς δουλειά;
    Ας είμαστε σοβαροί και αν θέλετε να έχετε δουλειά κατεβάστε λιγάκι το κόμιστρα των ΤΑΞΙ που σε κάποιες μικρές αποστάσεις χρεώνετε παράλογα ποσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗΔΩΝ - R.P8 Ιουλίου 2011 στις 12:51 μ.μ.

    Προς απάντηση τουλάχιστον του δεύτερου σκέλους του σχολίου του αναγνώστη 8/7/2011 12.01μ.μ έχω να πω τα εξής
    τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία για να μεταφέρουν τους πελάτες τους και να τους παρέχουν την υπηρεσία αυτή που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή δωματίου θα πρέπει να έχουν δηλώσει από πριν το αυτοκίνητο τους ως επαγγελματικό και όχι Ι.Χ. φαντάζομαι ότι ο αναγνώστης 6/7/2011 3.23μμ δεν εννοεί αυτούς που είναι καθ όλα νόμιμοι. Μιλάει για αυτούς που εκμεταλλεύονται τα Ι.Χ αυτοκίνητα τους για την μεταφορά των πελατών τους και αυτό σε πληροφορώ ότι ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Επίσης η μεταφορά ατόμων ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ με το Ι .Χ του από και προς το εστιατόριο του είναι άραγε νόμιμη? Μην τρελαθούμε τέλειος . τα στραβά μάτια κάνουμε όλοι όχι όμως ότι είμαστε και χαζοί. Κάποια στιγμή κάποιος θα ξεσπάσει που θα πάει!!
    Όσο για το κόμιστρο σε μικρές αποστάσεις αν το βρίσκεις ακριβό τότε μην παίρνεις ταξί κοντινή είναι η απόσταση όπως λες και εσύ! ΒΑΛΕ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑ …. ΕΝ ,ΔΥΟ, ΕΝ, ΔΥΟ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ,,ΚΑΚΑΒΟΥΝΗΔΕΣ,, ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ....ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΙΣΤΡΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟΣ. ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟ ΤΑΞΥΜΕΤΡΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Φ.Π.Α.ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΑΙΑ ΔΗΛ.ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΥΜΕΤΡΑ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΞΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΞΥΜΕΤΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.Ε...Ε...ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι ταξιτζίδες στη Γλώσσα πάντως δεν βάζουν ποτέ το ταξίμετρο. Αλλά και οι συνάδελφοι τους απο τη Σκόπελο δεν πάνε πολύ πίσω....Φίλοι μου πληρώσαν απο Σκόπελο στον Αϊ Γιάννη το Καστρί και επιστροφή 90€. Αυτό είναι λογικό;
    Αυτά δυσφιμίζουν το νησί μας και όχι η απεργεία που καλώς την κάνουν αν έχουν να διεκδικήσουν τα δίκια τους. Αν και προσωπικά είμαι υπερ της απελευθέρωσης του κλάδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι περισσότεροι είναι υπερ της απελευθέρωσης του κλάδου για πολλούς και διάφορους λόγους. Μόνο έτσι θα καταλάβουν μερικοί που δεν πέρνουν από λόγια, ίσως λόγω χαμηλού επιπέδου.
    Όσο για εσένα κύριε Κακοβούληδε ή κακοβούνηδε ή όπως αλλιώς θέλεις να λέγεσαι, ΕΥΤΥΧΩΣ προσωπικά ανήκω στους τυχερούς που ΔΕΝ χρησιμοποιούν ΤΑΞΙ.
    Λυπάμαι τους άτυχους που αναγκαστικά το χρησιμοποιούν και πίστεψέ με δεν είναι λίγες οι φορές που ακούω πάρα πολλά παράπονα από αυτούς.
    Τυχαίο; Δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρώτησα ταξιτζή για να απαντήσω στο σχόλιό σου,σχετικά με τα 90 ευρώ Αγ. Γιάννη Σκόπελο.
    Μου είπε ότι το ταξίμετρο από Σκόπελο Γλώσσα γράφει 32 ευρώ και περίπου 8 από Γλώσσα Αι Γιάννη,συν άλλα δέκα το περίμενε για την επιστροφή.Βγάλε τα συμπεράσματά σου.Εμένα πάντως το ποσό μου φαίνεται πολύ μεγάλο.Οι ταξιτζήδες όπως και όσοι ζουν από τον τουρισμό πρέπει να καταλάβουν, ότι πρέπει να σκεφτούν και την επόμενη χρονιά και την καλή εικόνα και τις εντυπώσεις που θα πάρουν οι τουρίστες από το νησί, και από τον κόσμο που τις παρέχει.Δεν αρκεί μόνο η φυσική ομορφιά της Σκοπέλου που ευτυχώς η φύση την προσέφερε απλόχερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι γνωστό οτι οι ταξιτζήδες κάνουν και αυτοί διεθνώς ρεζίλι τη χώρα. Αλλά και μεταξύ των Ελλήνων είναι μια ιδιαίτερα ατιπαθητική επαγγελματική ομάδα. Οι ταξιτζήδες του νησιού μάλλον είναι καλύτεροι από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.