Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Eπενδυτικά σχέδια και προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κα Ροδούλα Ζήση, στα πλαίσια των συναντήσεών της με τους αρμόδιους υπουργούς και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και δεσμεύσεις τους, επιθυμεί να ενημερώσει τους τουριστικούς φορείς και τους νέους του επιχειρείν της Μαγνησίας για τα εξής:
Ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι η Πολιτεία βρίσκεται σε συνεργασία με τους συντελεστές του τουρισμού (επιχειρήσεις, γραφεία, περιφέρειες, αεροπορικές εταιρείες) για τη δυνατότητα επιμήκυνσης των τουριστικών δραστηριοτήτων από 1η Νοεμβρίου έως και 30 Μαρτίου. Προς την κατεύθυνση αυτή θα...
δημιουργηθούν πιλοτικά προγράμματα 3ετούς διάρκειας. Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθούν κίνητρα, όπως η μείωση τελών ύδρευσης από τους δήμους, η μείωση των τελών προσγείωσης και του «σπατόσημου» στα αεροδρόμια, η επιδότηση των επιχειρήσεων για την απασχόληση των εργαζομένων.

Επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε την προθεσμία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων για την ενίσχυσή τους σύμφωνα με το ειδικό καθεστώς του νέου αναπτυξιακού νόμου για την επιχειρηματικότητα των νέων η οποία θα διαρκέσει από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την επιχειρηματικότητα των νέων για την τρέχουσα χρονιά ανέρχεται σε 150 εκ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50% φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους και ασκούν αποκλειστικά τη διαχείριση των επιχειρήσεων αυτών. Το ελάχιστο ύψος των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων καθορίζεται σε 150.000 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις και σε 100.000 ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Όσα επενδυτικά σχέδια υπαχθούν στο καθεστώς της επιχειρηματικότητας των νέων διατηρούν τη δυνατότητα ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ καθώς και από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) με χαμηλότοκο δάνειο.
Η διαδικασία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων θα γίνεται ηλεκτρονικά (www.ependyseis.gr) και εν συνεχεία εντύπως στα γραφεία εξυπηρέτησης επενδύσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.