Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Το Μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου

Ένα στολίδι στη Σκόπελο
Ο ιερομόναχος
Βασίλειος Λαβριώτης
Μετά και την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών στο Μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου στο Κοτρωνάκι, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης της Σκοπέλου, ο επισκέπτης μένει έκπληκτος με την ομορφιά του Μοναστηριού.
Οι εργασίες επιταχύνθηκαν ώστε να είναι έτοιμο να δεχθεί τους πιστούς και να προλάβει να γιορτάσει την 24η Ιουνίου την ημέρα της Γέννησης του Ιωάννου του Βαπτιστού. Ο ιερομόναχος Βασίλειος Λαβριώτης, ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη και την ανακαίνιση της Μονής, κατέφθασε από...
το Άγιο Όρος για τη γιορτή και τη Θεία λειτουργία και το προαύλιο της Μονής γέμισε κόσμο. Ευχής έργο για τη Σκόπελο, θα ήταν να υπάρχει μόνιμα ένας μοναχός από το Άγιο Όρος ώστε να είναι πάντα ανοικτό και να μπορεί κυρίως το καλοκαίρι να επισκέπτεται ο κόσμος αυτό το υπέροχο Μοναστήρι.
Ο κ. Νίκος Καστάνης, ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη και τη συντήρηση της Μονής μάς είπε πως αυτή και η άλλη Μονή της Παναγίτσας, είναι του 16ου αιώνα. Σήμερα είναι Μοναστήρι του Προδρόμου, ενώ πιο παλιά, ήταν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
«Εάν πάτε μέσα στο εκκλησάκι, θα δείτε στα δεξιά, την εικόνα της Παναγίας, μια σπάνια και πολύ παλιά εικόνα, η οποία μεταφέρθηκε στη Μονή του Προδρόμου, άγνωστο πως... Λένε πως η εικόνα αυτή της Παναγίας, έχει έρθει από το νησάκι Παππού κοντά στην Κυρά Παναγιά. Αυτό το νησάκι το ονόμασαν έτσι γιατί εκεί πήγαινε και ησύχαζε ο Άγιος Αθανάσιος.
Η Μονή του Προδρόμου εδώ στο Κοτρωνάκι, ήταν ερειπωμένη και από το 2002 ξεκίνησε η αναστήλωσή της. Πιο παλιά ζούσε εδώ ένας μοναχός, ο παπα – Κώστας, ένας Λαβριώτης. Πιο παλιά ακόμα, το νοικιάζανε με τα κτήματα σε ιδιώτες, παίρνοντας για ενοίκιο μερικά κιλά λάδι. Ήταν εντελώς ερείπιο και ανακαινίσθηκε από τον ιερομόναχο Βασίλειο Λαβριώτη και υπό την δική μου επίβλεψή, όταν Εκείνος βρίσκεται στο Άγιο Όρος. Λειτουργεί όμως πάντα όταν βρίσκεται εδώ».
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.