Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προστασία του λιμανιού της Σκιάθου

Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ζημιών, την προστασία του λιμανιού της Σκιάθου και την αποσυμφόρηση της κίνησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παίρνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου.
Σε ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου και του περιφερειακού συμβούλου κ. Φ. Χήρα, παρέδωσε στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Πάνο Μελαχροινάκη, μελέτη που εκπόνησαν μηχανικοί της Περιφέρειας για το λιμάνι της Σκιάθου.
Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, η πρόσδεση των πλοίων γίνεται πλέον σε...
νέα θέση εντός του λιμανιού της Σκιάθου αλλά είναι απαραίτητο και άμεσα απαιτητό να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή και προστασία του λιμανιού ώστε να αποφευχθούν εικόνες παρόμοιες με αυτή του λιμανιού της Ραφήνας.
Η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων συνέταξε σχετική τεχνική έκθεση και προϋπολογισμό εργασιών. Μετά από αυτοψία αρμόδιων μηχανικών της υπηρεσίας καθώς και της βιντεοσκόπησης από δύτες στο χώρο πρόσδεσης των σκαφών στο Λιμένα της Σκιάθου, και της διαπίστωσης των προβλημάτων και της επικινδυνότητας από την υποσκαφή, επιλέχθηκε, ως λύση του προβλήματος και μελλοντικής προστασίας του λιμανιού από τα πλοία που θα εξακολουθούν να προσεγγίζουν μετά την επισκευή, η λύση της γενικής κοιτόστρωσης με ύφαλη σκυροδέτηση, επεκτεινόμενη στο εσωτερικό του λιμένα σε ένα μήκος 30 μ. σαν πλάκα ποδός πλάτους 10 μ. από σκυρόδεμα C16/20 με αυξημένη περιεκτικότητα τσιμέντου.
Η δαπάνη των εργασιών ανέρχεται σε 120.000,00 ευρώ σύμφωνα και με τον προϋπολογισμό του έργου.
Τη δαπάνη θα καλύψει το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, ενώ την επίβλεψη θα κάνουν οι μηχανικοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός «Βούληση της Περιφέρειας είναι να παρεμβαίνει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και – κυρίως – αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Πολύ περισσότερο αυτό ισχύει σε υποδομές που έχουν μεγάλη αναπτυξιακή σημασία ιδίως στα νησιά μας, τα οποία συνεισφέρουν τα μέγιστα στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην εθνική και την τοπική οικονομία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.