Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Όταν η συμφορά συμφέρει...

Σε κατάσταση ομηρίας βρέθηκε το νησί της Σκιάθου το τελευταίο Σαββατοκύριακο, αφού μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατακλύστηκε με περισσότερα από 700 δίκυκλα κάθε τύπου και κυβισμού. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να βλέπουμε ανήμποροι και ανυπεράσπιστοι, εμείς οι Σκιαθίτες αλλά και οι φιλοξενούμενοί μας, την κατάλυση κάθε αρχής και την παραβίαση κάθε θεσμού μιας οργανωμένης κοινωνίας, στην οποία όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς.
Μια απόφαση που σκοπό είχε να «τονώσει» την τουριστική κίνηση, χωρίς παράλληλα να...
παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, όπως ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης, του Λιμενικού Σώματος και βέβαια του Κέντρου Υγείας. Είναι λοιπόν ανώδυνο, κατά τους διοικούντες, να ενδώσουμε σε οποιαδήποτε προσφορά... Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που όλοι διατείνονταν, πως θα φρόντιζαν. Το προφανές λοιπόν κίνητρο, χωρίς περαιτέρω διεύρυνση, το συμφέρον... Όχι πως είναι μεμπτό, αλλά όπως έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης «όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη»

Τζούμας Θοδωρής
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου
«η Σκιάθος»

10 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά. Μακάρι να διαβάσουν το σχόλιό σας όσοι το μόνο που θέλουν "επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου" και "περισσότερο κόσμο" για να μεγαλώνει το κομπόδεμα. Οι συνέπειες για το περιβάλλον των νησιών μας και για το ήθος μας που κατακρημνίζεται χωρίς κανένας να διαμαρτύρεται δεν θα γίνουν ποτέ πρώτη είδηση.
    Ας ξεπουλήσουμε τα πάντα, λίγα έμειναν άλλωστε.
    Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερους παράδες. Να δούμε αν θα μας φτάσουν για να πληρώσουμε στο τέλος όλα τα σπασμένα.
    Συγχαρητήρια για το κείμενο
    Ένας Σκοπελίτης με τις ίδιες ακριβώς απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον Κο Πρόεδρο Πολιτιστικού συλλόγου για τις απόψεις του. Καταλαβαίνουμε ότι έχει πολιτισμό όλη η στάση του. Δεν ξέρω πως ζήσανε οι Σκιαθίτες αυτό το τριήμερο, εμείς πάντως στη Σκόπελο ζηλέψαμε για τη μάζα των τουριστών που κατέκλυσε το γειτονικό νησί. Ίσως βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει περισσότερο και δεν ήταν η κατάσταση όπως την φανταστήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουκ εν τω πολλώ το ευ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας κρατησουμε την ομορφια του νησιου. Να μην γινει η ΣΚΟΠΕΛΟΣ μια ατελειωτη ΒΑΒΟΥΡΑ!! Μην ισοπεδωσουμε τα παντα στο βωμο του χρηματος....ειδατε τι εγινε στην καστανη...ΑΙΣΧΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λογοκρισια και στα σχολια? Μπραβο σας, δημοκρατες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δημοσιεύθει κάποιο σχόλιο, πρέπει κάποιος από τους διαχειριστές του blog να βρίσκεται μπροστά σε υπολογιστή... Ίσως δεν ξέρατε και βιαστήκατε... Τώρα που μάθατε πιστεύουμε να είστε τόσο «δημοκράτης» ώστε να ζητήσετε συγγνώμη...
    Υ.Γ.1: Φυσικά τα υβριστικά και κακόβουλα σχόλια απορρίπτονται.
    Υ.Γ.2: Τι είναι δημοκρατία και τι όχι ελάτε να το συζητήσουμε δια ζώσης... Με γνωρίζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν είναι καθόλου κακό πράγμα. Θέλει όμως να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε και μετά να επιλέξουμε στους τουρίστες που μπορούμε να προσελκύσουμε και να ακολουθήσουμε την αντίστοιχη ανάπτυξη και στρατηγική.Βέβαια και μέρη με βαβούρα σίγουρα χρειάζονται(γι΄αυτό θα πρέπει και εμείς να κάνουμε υπομονή) όπως χρειάζεται να κρατήσουμε και μερικά μέρη χωρίς βαβούρα για να ικανοποιήσουμε οσο το δυνατόν περισσότερες προτιμήσεις κρατώντας κάποιες ισοροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς φίλε μου δεν γίνεται να έχουμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη...
    Όσο κι αν το θέλουμε δεν νομίζω πως μπορούμε να έχουμε την "απαιτούμενη" βαβούρα και ταυτόχρονα να καταφέρουμε να κρατήσουμε μερικά μέρη απομονωμένα.
    Μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο...
    Αν γνωρίζεις τον τρόπο θα ήθελα να τον διαβάσω.
    Όσο κι αν δεν μας αρέσει, ο τουρισμός απαιτεί ορισμένες θυσίες και κάποιοι πρέπει να το πάρουν απόφαση, πως αν θέλουν να αναπτυχθεί τουριστικά το νησί μας, πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις και υπομονή για περίπου 2 μήνες...
    Άλλωστε έχουν άλλους 10 μήνες στην διάθεσή τους για να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν.
    Ας σταματήσουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και την καλοπέραση μας και για μια φορά στην ζωή μας, ας νοιαστούμε για το κοινό καλό...
    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι να βρεθεί ο κόσμος που του αρέσει μόνο ή βαβούρα και να γεμίσει όλα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όλα τα beach bar και όλες τις παραλίες με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες για περισσότερο από ένα μήνα και ας έχουμε μόνο τέτοιο τουρισμό. Αυτό όμως το σενάριο για τις δυνατότητες του νησιού μας, φαντάζει περισσότερο με όνειρο θερινής νυκτός και καθόλου ρεαλιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.