Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εκδηλώσεις του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου

Αύριο Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 και στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν κοινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, με τη λήξη του σχολικού έτους.
Η πρώτη εκδήλωση αφορά στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που οργάνωσαν το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑ.ΣΕΠ) και η Σχολική Βιβλιοθήκη του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Αρμαμέντου Άννα και Σταμέλου Μαλαμώ αντίστοιχα. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Η Σκιάθος που αγαπώ …Η Σκιάθος που με πληγώνει» και απευθυνόταν σε...
μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε το Νοέμβριο και έληξε στις 31 Μαρτίου 2011.
Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας βρήκε αρκετά ικανοποιητική ανταπόκριση. Οι συμμετοχές και από αριθμητική άποψη αλλά κυρίως από άποψη καλλιτεχνικής ποιότητας αποκαλύπτουν όχι μόνο το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών μας για τη φωτογραφία, αλλά και εξαιρετικά ταλέντα στη σύγχρονη αυτή μορφή τέχνης.
Στις 12 Ιουνίου 2011 θα υπάρχει η Έκθεση αυτών των φωτογραφιών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων και το κοινό θα μπορεί να την επισκεφτεί και να θαυμάσει την ευαίσθητη και γεμάτη φρεσκάδα ματιά των νεαρών φωτογράφων. Παράλληλα, θα γίνει και ηλεκτρονική παρουσίαση όλων των συμμετοχών. Στο τέλος της προβολής θα μοιραστούν οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής στους μαθητές και θα απονεμηθούν τα Βραβεία στους νικητές (φωτογραφικές μηχανές που είναι προσφορά της Ένωσης Γονέων Σκιάθου) και οι Έπαινοι διάκρισης.
Η δεύτερη εκδήλωση έχει ως θέμα της την παρουσίαση των Προγραμμάτων, που υλοποίησαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκιάθου, στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων 2010-2011, σε συνεργασία με τη Σχολική Βιβλιοθήκη. Κεντρική θεματολογία των Προγραμμάτων ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το θάνατό του.
α) Προγράμματα Αγωγής Υγείας, με υπεύθυνες καθηγήτριες τη Μάιρα Βασιλείου και τη Σταμέλου Μαλαμώ. Το θέμα τους συνοπτικά επικεντρώνεται στην «Προώθηση της Φιλαναγνωσίας ως δημιουργικής απασχόλησης των εφήβων». Τα κείμενα που διαβάστηκαν, μελετήθηκαν και θα παρουσιαστούν είναι τα Διηγήματα της Αγάπης του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
β) Πολιτιστικό Πρόγραμμα, με υπεύθυνο καθηγητή τον Πάρνο Γεώργιο και τίτλο «Γνωρίζω τον Παπαδιαμάντη και δημιουργώ».
Θα γίνει προβολή των μικρών ταινιών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης των Προγραμμάτων και βασίστηκαν στα διηγήματα του Παπαδιαμάντη «Υπό την Βασιλικήν Δρυν», «Ολόγυρα στη λίμνη» και «Έρως - Ήρως».
Στη συνέχεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το Ιστολόγιο «Ναυς των Ονείρων», με το οποίο συμμετείχε το ΓE.Λ. Σκιάθου στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας i-create και το οποίο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει υλικό χρήσιμο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τον μεγάλο Σκιαθίτη συγγραφέα ( http://blogs.sch.gr/mastamel ).
Τέλος θα μοιραστούν οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής στους μαθητές των σχολείων.
Οι εκδηλώσεις, έχουν ενταχθεί στο Eπίσημο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Δήμου Σκιάθου, για τα «100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.