Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τα υψηλά ενοίκια «πνίγουν» την παραλία

Ανήσυχοι και πολλές φορές εξοργισμένοι είναι οι καταστηματάρχες της παραλίας στη Σκόπελο, που ενώ τα έσοδά τους μειώνονται μέρα με τη μέρα, το ενοίκιο παραμένει σταθερό, και τους ιδιοκτήτες να παραμένουν αμετακίνητοι στις τιμές και σε πολλές περιπτώσεις να ζητούν και αύξηση!
Η ηλεκτρονική εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» αισθάνεται την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει το θέμα του ύψους των μισθωμάτων στους επαγγελματικούς χώρους, έπειτα από τα παράπονα και την αγανάκτηση πολλών...
καταστηματαρχών, οι οποίοι θεωρούν δυσανάλογα τα ποσά που είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν μηνιαίως, σε σχέση με τα έσοδά τους και μάλιστα στην εποχή που διανύουμε.
«Στην παρούσα οικονομική συγκυρία το “πάγωμα” των ενοικίων δεν αποτελεί λύση καθώς η τουριστική περίοδος συρρικνώνεται, ο τζίρος μειώνεται συνεχώς και ραγδαία και ο μέσος όρος των ενοικίων που καταβάλλουμε είναι 2500 με 3000 ευρώ επί 12 μήνες... Αν βάλεις και τα τέλη για τις πλατείες, τότε καταλαβαίνεις τι γίνεται» μας έλεγαν το πρωί συνομιλητές μας που διατηρούν καταστήματα στην παραλία.
«Τα μέτρα ψηφίζονται, το ένα μετά το άλλο, συμπιέζοντας τα εισοδήματα όλων μας. Κρατιόμαστε στην αγορά “με νύχια και με δόντια” . Δουλεύουμε το πολύ 30 ημέρες το χρόνο χωρίς να έχουμε αυξήσει τα προϊόντα μας, ενώ πολλοί από εμάς έχουν κάνει και μειώσεις. Ένα ενοίκιο 2500 ευρώ μηνιαίως, προσαυξημένο χρόνο με το χρόνο, δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας» μας είπε άλλος καταστηματάρχης ενώ μας ζήτησε να ερευνήσουμε αν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το άρθρο 338 του Αστικού Κώδικα, όπως και το δημόσιο, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση για να διεκδικήσουν μείωση του ενοικίου.
Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν πολλοί καταστηματάρχες σήμερα και δόθηκε στην εφημερίδα η -ανεπίσημη- πληροφορία ότι σύντομα οι ενοικιαστές καταστημάτων θα απευθυνθούν με ανοικτή επιστολή προς τους ιδιοκτήτες γι΄αυτό το θέμα.

8 σχόλια:

  1. Οι άδειες που έχουν ανταποκρίνονται στα τραπεζοκαθίσματα που έχουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί μερικοί άνθρωποι (25 Ιουνίου 4:00 μ.μ.) δείχνουν να μην είναι κομμάτι αυτού του τόπου; Ας αναπτύξουμε την αλληλεγγύη ως μόνο όπλο για να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται...
    Αφήστε επι τέλους τα καρφώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ καλά θα κάνουν οι ενοικιαστές καταστημάτων να απευθυνθούν με ανοικτή επιστολή προς τους ιδιοκτήτες για μείωση των ενοικίων, κατι που συμβαινει στην υπολοιπη Ελλαδα από τότε που αρχισε η κριση. Μονο στη Σκόπελο δεν θελουν να το καταλαβουν οι ιδιοκτητες πως πρεπει να μειωσουν κι αυτοι τα υπεργκα ενοικια που ζητανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστιχώς στη Σκόπελο δε θα βάλουμε ποτέ μυαλό!Αν και είμαστε ένα απο τα ωραιότερα νησιά η συμπεριφορά των κατοίκων της είναι επιεικώς απαράδεκτη.Λυπάμε που το λέω αλλά πάμε για μεγάλη κατρακύλα και στην περίπτωση μας δεν φταίει ούτε η κρίση ούτε η Σκιάθος αλλά εμείς κ μόνο εμείς...
    ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!!!!!!SOS SOS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ πρωτε σχολιαστη 4.00, ποσο φτωχος μπορει να εισαι στο μυαλο..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ρωτήσει ο Σύλλογός μας νομικό για το αν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 338 του Αστικού Κώδικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΝΩΡΙΖΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΥΤΕ ΕΛΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ... ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΑΥΤΟ (ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.....) ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.