Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Έργα του Φίλιππου Τσιάρα στη Σκιάθο

H Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου διοργανώνει έκθεση γλυπτικής τιμώντας τον διάσημο γλύπτη Φίλιππο Τσιάρα. Τα έργα του εκτίθενται στα ξενοδοχεία Skiathos Palace, Mandraki Village, Kassandra Bay, La piscine Art και Arco.
Σύντομα η Ένωση θα διοργανώσει παράλληλα και άλλη έκθεση ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών. Τα έργα τους θα εκτεθούν σε άλλα ξενοδοχεία.
Ο Φίλιππος Τσιάρας γεννήθηκε το 1952 στο New Hampshire των Η.Π.Α. Σπούδασε μουσική και συγκριτική λογοτεχνία στο Amherst College.
Υπήρξε βοηθός του Λουκά Σαμαρά. Το καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνει φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, κεραμικά, και γυαλί.
Από το 1974 πραγματοποίησε περισσότερες από 75 ατομικές εκθέσεις σε διάφορα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.
Συμμετείχε στην Biennale της Βενετίας 3 φορές και το 3μετρο γλυπτό του Social Climber τοποθετήθηκε στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.
έχει διακριθεί παγκοσμίως και του έχουν απονεμηθεί τα...
εξής βραβεία: 
Τhe American Academy Award for Poetry
The Thomas Watson Fellowship
New York State C.A>P.S. grant
National Endowment Grants for Arts
The Generali Assigurazioni Gold Metal Award for CIVILITA.
΄Εργα του βρίσκονται σε εταιρικές, ιδιωτικές, και σημαντικές συλλογές μουσείων, συμπεριλαμβανομένου του METROPOLITAN MUSEUM OF ART.
Είκοσι βιβλία και κατάλογοι είναι αφιερωμένοι στο έργο του.
Το φθινόπωρο του 2009 πραγματοποιήθηκε μεγάλη αναδρομική έκθεσή του με τίτλο The Supereal στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.