Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Αλόννησο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος στην Αλόννησο η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της Πεντηκοστής, αφού συνέπεσε με την ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, κ.κ. Χρυσοστόμου.
Στον γεμάτο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Βλάικος καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, πριν από τον οποίο ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας, κήρυξε το θείο λόγο, μιλώντας μας για την αξία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και τη χάρη που διοχετεύεται στις ψυχές μας από Αυτό.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, εγκαινίασε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια παρατέθηκε μικρή δεξίωση προς τιμήν Του, με τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες της ενορίας. Στη διάρκεια της δεξίωσης, τα παιδιά του κατηχητικού...
τμήματος έλαβαν την ευλογία του Ποιμενάρχου μας καθώς και αναμνηστικά δώρα και ενθύμια για τη συμμετοχή τους στις κατηχητικές συνάξεις της ενορίας μας.
Το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας, λειτουργεί όλο το χρόνο και φιλοξενεί:
τις εβδομαδιαίες συνάξεις των Σχολών Γονέων με θέματα που αφορούν προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς κατά την παιδική και εφηβική ηλικία των παιδιών τους,
τις εβδομαδιαίες συνάξεις μελέτης Αγίας Γραφής
τις κατηχητικές συνάξεις των παιδιών του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου,
τις εκδηλώσεις προβολών ταινιών,
την προσφορά καφέ μετά από κάθε Θεία Λειτουργία,
εκδηλώσεις με καλεσμένους ομιλητές,
τη δανειστική βιβλιοθήκη της ενορίας μας με πάνω από 400 ελληνικούς τίτλους βιβλίων και 350 ξενόγλωσσα βιβλία,
ηλεκτρονική βιβλιοθήκη συνδεδεμένη με πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής,
εβδομαδιαίες συναντήσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών κατά τους θερινούς μήνες με προβολές ταινιών, επιτραπέζια παιχνίδια, χειροτεχνίες κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.