Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αιτήσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Ο Δήμος Σκοπέλου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σκοπέλου έχοντας ως στόχευση την ουσιαστική και διαρκώς εξελισσόμενη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως ηλικιωμένων, μοναχικών ατόμων και ΑΜΕΑ, υπέβαλλαν προτάσεις χρηματοδοτήσεις οι οποίες και εγκρίθηκαν για τη λειτουργία των δομών «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που καλύπτουν γεωγραφικά τον Δήμο Σκοπέλου.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση και τα νέα δεδομένα λειτουργίας του προγράμματος θα πρέπει, αυτοί που έχουν υπό την επίβλεψη τους ηλικιωμένο άτομο ή άτομο με ειδικές ανάγκες και επιθυμούν την...
παροχή υπηρεσιών από το πρόγραμμα να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 20-05-2011 στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τις δομές του δήμου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου Σκοπέλου που θέλουν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα αυτό και ανήκουν σε κάποια απο τις παρακάτω κατηγορίες, να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι 20 Μαΐου 2011, προκειμένου να εξεταστούν οι προϋποθέσεις ένταξης τους στο εν λόγω Πρόγραμμα.
Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι:
1. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να διαθέτουν κάρτα ανεργίας.
2. Άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
3. Εργαζόμενοι οι οποίοι απειλούνται να χάσουν την εργασία τους (π.χ. συμβασιούχοι υπάλληλοι)
4. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ οι οποίοι έχουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 (δηλ. εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2009 έως και 31.12 2009) και έχουν στην οικογένεια τους ηλικιωμένα άτομα ή ΑΜΕΑ (γονείς ή λοιπούς συγγενείς) που έχουν ανάγκη βοήθειας και φροντίδας.
Για περισσότερες πληροφορίες και την συμπλήρωση των αιτήσεων - δικαιολογητικά μπορείτε να επικοινωνείτε με το προσωπικό των δομών Βοήθεια στο Σπίτι που λειτουργούν στο Δήμο μας καθημερινά απο 8.00 πμ εως 15.00 μμ.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,
τηλ.2424-0-24677, υπ. Ευμορφία Φαδάκη, Ψυχολόγος
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΛΩΣΣΑΣ,
τηλ.2424-0-33502, υπ. Μαρία Καφαντάρη, Ψυχολόγος

2 σχόλια:

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΑΤΟΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρια Καφανταρη Υπευθυνη του "ΒσΣ" Γλωσσας6 Μαΐου 2011 στις 8:37 μ.μ.

    Οι εν λογω δομες λειτουργουν σε Σκοπελο και Γλώσσα απο το Δεκεμβρη του 2002.Υποτιθεται οτι η φιλοσοφία και οι υπηρεσιες που παρεχουν ειναι γνωστες σε γενικες γραμμες. Ειναι όμως μαλλον χρησιμο σε αυτην τη φαση να αναφερθει ποιος ειναι ο στοχος τους και ποιες ειναι οι υπηρεσιες αυτες.
    Τα "ΒσΣ" αποτελουν προγραμματα πρωτοβαθμιας κοινωνικης φροντιδας και στοχευουν στη βελτιωση της ποιοτητας ζωης ηλικιωμένων ατομων (κυριως αυτων που δεν αυτοεξυπηρετουνται), ΑΜΕΑ και γενικα ατόμων που χρήζουν βοηθειας κατ'οικον.
    Οι υπηρεσιες που παρεχονται αφορουν ψυχοκοινωνικη στηριξη των εξυπηρετουμενων και των οικογενειων τους, συμβουλευτικη και κοινωνικη εργασια, νοσηλευτικες υπηρεσιες, συνταγογραφηση και αγορα φαρμακων,οικιακη φροντιδα, οπως καθαριοτητα, ψωνια, εξοφληση λογαριασμων κτλ.
    Αξιζει επισης να σημειωθει οτι στο νησι της Σκοπελου -και γενικα σε μικρα μερη- τα "ΒσΣ", εκτελουν χρεη στην πραγματικοτητα κοινωνικης υπηρεσιας (με ευρεια γκαμα περιστατικων), δεδομενης της ελλειψης αναλογων δομων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.