Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Aντιπυρική προστασία ενόψει καλοκαιριού

Κ. Καρτάλης: Κρίσιμος ο αντιπυρικός
σχεδιασμός ενόψει θερινής περιόδου
Μετά από σχετική συνεργασία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστα Καρτάλη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, την προσεχή Τρίτη 10 Μαίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα το σχεδιασμό για την αντιπυρική...
προστασία ενόψει της θερινής περιόδου.

Στη συνεδρίαση θα εξετασθούν ειδικότερα α) η επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό β) η επάρκεια σε επίγεια μέσα γ) ο σχεδιασμός για τα εναέρια μέσα δ) η συνεργασία με τους ΟΤΑ για δράσεις προληπτικής προστασίας και ε) η συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων.
Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης «Στη συνεδρίαση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων υπό το πρίσμα της εφαρμογής του Καλλικράτη. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να γνωρίζουν όλοι την κατανομή αρμοδιοτήτων ώστε στην απευκταία περίπτωση μίας δασικής πυρκαγιάς να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αντίδραση των δυνάμεων». Τέλος στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η εφαρμογή του νέου νόμου για τη μετατροπή των 8μηνων συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών σε συμβάσεις πενταετίας επικουρικών πυροσβεστών. Για το θέμα αυτό, υπήρχε θετική εξέλιξη με πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.
Για παρόμοιες αναρτήσεις κλικ εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.