Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τον λόγο έχει ο Εισαγγελέας...

Στην Εισαγγελία Βόλου απευθύνεται πλέον η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Σκιάθου για θέματα Υγείας για να την ενημερώση «για το επικίνδυνο και ανασφαλές, για τις ζωές των 6 και πλέον χιλιάδων κατοίκων και δεκάδων χιλιάδων τουριστών»
Η διαπαραταξιακή, αφού απέτυχε να συνεννοηθεί με τους αρμοδίους για το θέμα, ζητεί από τον Εισαγγελέα να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες.
Σε έγγραφο, που κοινοποιεί στον υπουργό Υγείας και...
στο Δ.Σ. του Αχιλλοπούλειου, αναφέρει:
«Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου συστήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σκιάθου η οποία μετά από διερεύνηση του θέματος, δελτία τύπου, τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και αποτυχημένες επανειλημμένες προσπάθειες τηλεφωνικής συνεννόησης με την προϊστάμενη υπηρεσία οφείλει να σας ενημερώσει για το επικίνδυνο και ανασφαλές, για τις ζωές των 6 και πλέον χιλιάδων κατοίκων και δεκάδων χιλιάδων τουριστών, πρόγραμμα εφημέρευσης από το σπίτι (εφημερίες ετοιμότητας) των ιατρών του Κ.Υ. Σκιάθου που καταρτίστηκε από την διοίκηση του Ν.Β. παρά την έντονη αντίδραση των ιατρών του Κ.Υ. και της Δ.Ε. Σκιάθου.
Την θερινή περίοδο υπάρχει καθημερινά πληθώρα οξέων περιστατικών που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα όπως αλλεργικά σοκ, σοβαρά τροχαία, οξέα πνευμονικά οιδήματα κλπ. Αυτά τα περιστατικά θα αποβούν μοιραία εάν δεν υπάρχει ιατρός σε ενεργή εφημερία διότι χρειάζονται τουλάχιστον 20-30 λεπτά για να προσέλθει ο ιατρός από την οικία του στο Κ.Υ.
Από την εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι κλήσεις των ασθενοφόρων είναι πάρα πολύ συχνές και σε διαφορετικές απομακρυσμένες περιοχές οπότε πρέπει να υπάρχουν καθημερινά τουλάχιστον 2 γιατροί σε ενεργή εφημερία καθώς και δύο ασθενοφόρα.
Αυτή θεωρείται ασφαλής εφημέρευση και αυτή επιθυμούμε και για το νησί μας.
Παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες πριν θρηνήσουμε θύματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.