Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Bράβευση 9 ακτών της Σκιάθου...

...με τη «γαλάζια σημαία 2011»
Εννέα ακτές της Σκιάθου (Κουκουναριές, Καναπίτσα, Μεγάλη Άμμος, Αχλαδιές, Τρούλος, Βρομόλιμνος, Αγ. Παρασκευή/Πλατανιάς, Βασιλιάς, Μάραθα) βραβεύθηκαν με τη γαλάζια σημαία.
Η Ελλάδα, με 387 βραβευμένες ακτές, κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον...
κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping.


ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

17 σχόλια:

  1. μπραβο στη Σκιαθο!με τις ακτες της Σκοπελου τι γινετε?εχουμε καμια γαλαζια σημαια η μας τις πηρανε κι αυτες οπως ακουγετε για Πανορμο και Μηλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ 10:48
    Δεν είχαμε γαλάζιες στον Πάνορμο και στη Μηλιά. Μία υπήρχε στην Αντρίνα και πριν 2 χρόνια αφαιρέθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επι δημαρχιας Σταματη Περισση υπηρχαν γαλάζιες σημαίες και στον Πάνορμο και στη Μηλιά και στον Αγνώντα και στο Στάφυλο.
    Για ψάξτε το λιγο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί να αφαιρεθεί από την Αντρίνα με τέτοια ωραία "ανάπτυξη" τα τελευταία χρόνια, κρίμα,σα δεν ντρέπονται, είναι όλοι τους ξαδιάντροποι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμάται κανείς πόσες Γαλάζιες Σημαίες είχε η Σκόπελος πριν 10-12 χρόνια; αν δεν υπάρχουν στον Δήμο τα στοιχεία, υπάρχουν σίγουρα στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία απονέμει τις σημαίες. Και δεν τις απονέμει ούτε στους πιο όμορφους, ούτε στους πιο έξυπνους. Τις δίνει σε αυτούς που έχουν προνοήσει από την άνοιξη και έχουν φροντίσει για τις απαραίτητες υποδομές στις παραλίες και για δειγματοληψίες νερών και αυτά τα στοιχεία τα έχουν υποβάλει στην Εταιρία που αναφέρω παραπάνω. Όταν οι προϋποθέσεις δεν τηρούνται, οι σημαίες αφαιρούνται. Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει, ή ο διαχειριστής να κάνει μια έρευνα για το πότε κατατέθηκαν από το Δήμο Σκοπέλου φάκελοι υποψηφιότητας για Γαλάζιες Σημαίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ξεχνάτε οτι ο ίδιος ο κ. Μιχελής στο συμβούλιο που είδαν όλοι οι σκοπελίτες από τις τηλεοράσεις τους ομολόγησε πως πήγε σε τουριστική έκθεση με διαφημιστικά φυλάδια που είχε εκδόσει ο Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης.
    Καλά, αναρωτιόμαστε όλοι : Οι δύο δήμαρχοι που ήρθαν μετά από αυτόν, τι στο καλό έκαναν για αυτόν τον τουρισμό που ζει από αυτόν όλο το νησί? Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι μισές παραλίες της Αττικής έχουν μπλέ σημαίες. Το ότι δεν έχει η Σκόπελος δηλαδή τι σημαίνει? Πολλά νησία δεν έχουν μπλέ σημαίες και παρόλα αυτά έχουν πανέμορφες θάλασσες και ακτές. Ψυχραιμία ...

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσον αφορά για τις γαλάζιες σημαίες διαβάστε τα σχόλια για την αξιοποίηση της Καστάνη, επίσης ενημερωθείτε από το Δήμαρχο Σκιάθου για το ποσό το οποίο φτάνουν οι δημοπρατήσεις των ακτών.
    Ας αποφασίσουμε τι ζητάμε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι παραλίες που έχουν "αξιοποιήθει" γιατί δεν έχουν γαλάζιες σημαίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπορούμε να ενημερωθούμε αν η Σκόπελος διεκδίκησε γαλάζια σημαία και αν έχουν ποτέ γίνει μετρήσεις για την ποιότητα των νερών των παραλιών της; Είχαμε ποτέ γαλάζιες σημαίες και πού; Αν ναι γιατί της χάσαμε; Ωραία είναι να διαβάζουμε τα σχόλια του καθενός αλλά η είδηση έχει άλλη αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γ. Φύβγας θα μπορούσε να απαμτήσει καλύτερα και αρμοδιότερα απ' όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ειναι δυνατον να εχει παρει η Σκιαθος 9 κι εμεισ κι η Αλοννησος καμια?καποιο λαθος εχει γινει.... δεν νομιζω η Σκιαθος να εχει τετοια νερα σαν τα δικα μας.Αλλα απο οτι καταλαβαινω με βισμα δινονται... για να ειχε ο πανορμος φαντασου.... δεν υπαρχει μεγαλυτερη σουπα απ αυτη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανένας αρμόδιος βρε παιδιά για ενημέρωση; Είτε Φύβγας είτε Έλας; Οι τίτλοι καλοί είναι αλλά έχουν και υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Πάνορμος με τα βαθιά καθαρά νερά είναι σούπα? Τότε η παραλία με το νούμερο 19 μέσα στον Παγασητικό που είναι φουλ στη μόλυνση τι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφού όλοι είστε ειδήμονες και το μόνο που σαν ενδιαφέρει είναι τα κακόβουλα σχόλια, μήπως να διαβάζατε το άρθρο πριν σχολιάσετε? Ποια από τα κριτήρια του προγράμματος πληρεί οποιαδήποτε από τις παραλίες μας για να πάρουμε κ γαλάζια σημαία? Δεν φτάνουν μόνο τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η γαλάζια σημαία είναι ένα σύμβολο ποιότητας και απονέμεται από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίες δεν αφορούν μόνο την ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά και 29 ακόμα κριτήρια τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, όπως επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
    Επομένως ο Δήμος πρέπει να εξασφαλίσει όλες τις άλλες προϋποθέσεις,ώστε να λάβει την σχετική πιστοποίηση, δεν είναι δύσκολο.Χρειάζεται μεράκι, ενδιαφέρον,σωστή πληροφόρηση και ένα μηχανισμό που να παρακολουθεί και να υλοποιεί τέτοιου είδους προγράμματα.
    Ολα τα παραπάνω δεν γίνονται αυτόματα,χρειάζονται χέρια και γνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.