Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η πριγκίπισσα του Αιγαίου, η πανέμορφη Σκόπελος, σας περιμένει το Πάσχα

Ανοιξιάτικη φύση, κατανυκτικό κλίμα, αρώματα και παραδοσιακές γεύσεις είναι μερικές από τα κομμάτια που συνθέτουν την εικόνα της πασχαλιάτικης Σκοπέλου. Με τα πολυάριθμα μοναστήρια και τις αμέτρητες εκκλησιές της, η Σκόπελος προσφέρει μεγάλη δυνατότητα επιλογής στους επισκέπτες της για τις άγιες αυτές ημέρες.
Η «Πριγκίπισσα του Αιγαίου» ανοίγει την αγκαλιά της και υποδέχεται όσους...
επιλέξουν να ζήσουν ένα μοναδικό Πάσχα στη φύση και να βιώσουν τα μοναδικά πασχαλιάτικα έθιμα που τηρούν εδώ και αιώνες οι κάτοικοι του νησιού.
Μοναδική στο νησί είναι η Μεγάλη Παρασκευή, όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Γλώσσα για να ζήσει από κοντά το φημισμένο έθιμο του «Άρατε Πύλας», το οποίο αναπαριστά τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στον Άδη. Εναλλακτικά, μπορεί να βρεθεί στη χώρα, όπου οι επιτάφιοι από όλες τις εκκλησίες συναντιόνται στην παραλία και αναμετριούνται σε ομορφιά.
Την ημέρα του Πάσχα, οι κάτοικοι του νησιού αποδρούν στην εξοχή, στα «καλύβια» τους, όπου ψήνουν με μαεστρία τα ντόπια αρνιά ή κατσίκια. Φιλόξενοι και εξωστρεφείς, καλοδέχονται τους περαστικούς με ένα ποτήρι ντόπιο κρασί παρέα με έναν εκλεκτό μεζέ.
Οι περίπατοι στην ολάνθιστη φύση, η βόλτα στην πανέμορφη χώρα και τους παραδοσιακούς οικισμούς και –γιατί όχι– μια δροσερή βουτιά στα κρυστάλλινα νερά, για τους πιο τολμηρούς, είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι επισκέπτες μας να απολαύσουν τη φρεσκάδα της ανοιξιάτικης Σκοπέλου.
Η τουριστική επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου
σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

12 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι κυριοι της εφημεριδας δεν ρωτατε την hellenic sea ways kai καιτην nel μήπως και οι εταιρείες έχουν κάνει προσφορες για το Πάσχα ,να τις παρουσιάσετε για να βοηθηθούν οι επισκέπτες να έλθουν στην πριγκηπισσα???
    Εγώ σήμερα αγόρασα από το πρακτορείο Της χελλενικ στην Σκόπελο εισιτήριο με προσφορά από σκοπελο Βόλο, αντι 46 ε σε 22 ε. Τι συμβαίνει και κάτι τέτοια που είναι η μέγιστη βοήθεια για το νησί δεν τα πιάνετε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω περα απο τον ατλαντικο εμεις που ζουμε με την εικονα χαραγμενη στο μυαλομας αυτη την εικονα του μαγικου νησιου της Σκοπελου.Το πασχα στην χωρα της Σκοπελου ειναι με μια λεξη Ελλαδα το λεω αυτο διοτι οποιος εχει παει τετοιες μερες θα δει τα εθιμα οπως ξερουν μονο οι ελληνες να τα κρατουν,και στη Σκοπελο κραταν τα παντα δυνατα και οχι τωρα αλλα σε εποχες χαλεπαις και δυσκολες οι Σκοπελιτες δεν λυγισαν ουτε υπεταξαν πνευμα και συνηδησει.Ραντεβου λοιπον στα γραφικα σοκακια της σκοπελου με της πανεμορφες εκλλησιες και τα κατασπρα σπιτια, και το απογευμα για τσιπουρο στην παραλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο επιγειος παραδεισος!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τις τιμές των ναύλων χμ... δύσκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ○ Για Βόρειες Σποράδες με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία!



    Εισιτήρια Super Οικονομικής Θέσης με συμβατικά πλοία από 15€* και αυτοκίνητα από 50€**
    Εισιτήρια Super Οικονομικής Θέσης με ταχύπλοα από 22€ *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΘΑ ΕΡΘΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟ ΜΟΥ
    ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΤΟΥΡ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @10.30 π.μ.
    Περιορισμένες «πασχαλινές προσφορές» είναι. Το καλοκαίρι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα αυξηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ 12:34. ΝΟΜΙΖΩ ΜΟΝΟ ΤΟ RIGAS HOUSE ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Τουριστική Επιτροπή,είναι μια επιτροπή στα σκαριά,νομίζω ότι προσπαθεί να επιτελέσει έργο.Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από την μια στιγμή στην άλλη.
    Ας ενημερώσουν οι ξενοδόχοι και οι εν γένει επαγγελματίες ποια καταλύματα θα είναι ανοικτά.Τότε ο Δήμος θα πράξει τα αυτονόητα.
    Γιατί τέτοια άρνηση; Γι αυτό τόσα χρόνια όσα και αν προσπάθησαν πήγαν χαμένα. Η νοοτροπία παιδιά,η έλλειψη εμπιστοσύνης,ο ατομικισμός,η έλλειψη συλλογικότητας,η ρουφιανιά,η κακεντρέχεια και άλλα πολλά.
    "Σκόπελος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.