Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Συνάντηση - συζήτηση της Ένωσης Γονέων Σκιάθου για θέματα Παιδείας

Η Ένωση Γονέων Δήμου Σκιάθου διοργάνωσε συνάντηση - ανοιχτό διάλογο την Τετάρτη 6-4-2011στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.
Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης (και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γνωρίζοντας τον αγώνα δρόμου που έκανε για να είναι παρών στη συνάντηση), η Αντιδήμαρχος Σκιάθου κα Λίτσα Κανταράκη- Τσολοβίκου, οι Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών κ. Ν. Χαλκιάς και κ. Κ. Τσόλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ζ. Μαθηνός και κ. Α. Ζλατούδης.
Από την αντιπολίτευση παρευρέθηκαν οι...
Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ι. Πατσάς, κ. Θ. Τρακόσας, κ. Γ. Καραστατήρας και η Δημοτική Σύμβουλος κα Α. Φιλαρέτου.
Ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας ο κ. Φ. Χήρρας εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γ. Δοδοντγάκης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των γονέων ήταν ικανοποιητική.
Μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Σκιάθου κ. Κων. Μουτζούρη, η συντονίστρια της εκδήλωσης κα Ματούλα Χονδρονικολή έδωσε το λόγο στους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των Σχολείων Σκιάθου, στους Διευθυντές των Σχολείων και στους Εκπαιδευτικούς.
Μέσα από τις τοποθετήσεις όλων παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν τα προβλήματα τόσο τα κτιριακά, όσο και τα λειτουργικά.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου απαντώντας αναφέρθηκε στις δυσκολίες των καιρών μας, αλλά δεσμεύτηκε για την άμεση εξεύρεση οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Σκιάθου. Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για τη συντόμευση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου κτιρίου για το Λύκειο.
Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των σχολείων των νησιών και υποσχέθηκε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν πιο στελεχωμένα.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων κ. Φ. Χήρρας δεσμεύτηκε να είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες των γονιών και εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της παιδείας στα νησιά μας και ενημέρωσε σε ποια φάση βρίσκονται οι διαδικασίες για το κτίριο του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου.
Οι προτάσεις της Ένωσης Γονέων Σκιάθου: α) Μαθητικές ταυτότητες, β) δημιουργία ομάδας γιατρών (Καρδιολόγου, Οφθαλμίατρου) για να περιοδεύει στα νησιά στις αρχές της σχολικής χρονιάς για την εξέταση των μαθητών, γ) υπέρ του αιτήματος της ΟΛΜΕ για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία σε 5% του ΑΕΠ.
Όλες οι θέσεις και οι προτάσεις καταγράφηκαν από το Δήμαρχο Σκιάθου, τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων για να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες προς επίλυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων προβλημάτων.
Εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν παρευρέθηκε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, έστειλαν όμως fax με το οποίο χαιρέτισαν την εκδήλωση και δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα σταλεί εκπρόσωπός τους στο νησί μας.
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Καλώς τον κύριο διευθυντή
    Αφού με αυστηρό ύφος επέκρινε τους γονείς γιατί δεν οργάνωσαν σωστά την ημερίδα, μετά τους καθηγητές, που δεν κατάλαβα γιατί, δεν πήρε καμία ευθύνη για τα προβλήματα που δημιούργησε με τις ενέργειές του, μας είπε ότι θα πληρώσει τα έξοδα φιλοξενίας του για να μπορεί να μας προσβάλει, δεν έδωσε καμία απάντηση και δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα.
    Να πάτε στο καλό κύριε διευθυντά, καταλάβαμε δυστυχώς ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε κι ότι κάθε πέρσι και καλύτερα.
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.