Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συνέντευξη του Δημάρχου Σκοπέλου

Βόρειες Σποράδες: Συμπληρώθηκαν ήδη οι εκατό πρώτες ημέρες, τι απολογισμό κάνει η νέα δημοτική αρχή γι' αυτό το διάστημα;
Δήμαρχος Σκοπέλου: Αυτό που θέλω να πω, πρώτα απ' όλα, είναι πως είναι σπουδαίο πράγμα να είσαι επικεφαλής ενός τόσο όμορφου και προικισμένου νησιού. Εξακολουθώ να θεωρώ πως είναι εξαιρετική τιμή που ο κόσμος στη Σκόπελο μου εμπιστεύτηκε αυτό το αξίωμα και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.
Προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί για κάποια γρήγορα έργα που ήταν περίπου είκοσι στον αριθμό. Δεν υποστηρίζουμε πως και τα είκοσι έργα έγιναν αλλά πάνω από τα μισά είτε έχουν γίνει πλήρως είτε έχουν δρομολογηθεί και τα υπόλοιπα πέντε – έξι που απομένουν είναι εκ των πραγμάτων λίγο δυσκολότερα απ' ό,τι εκτιμούσα στην αρχή και θα χρειαστεί λίγος χρόνος...

παραπάνω, αλλά σίγουρα είναι μέσα στο χρονικό ορίζοντα του έτους.
Να σας δώσω ένα – δύο παραδείγματα μονάχα, ένα πάγιο αίτημα στο νησί ήταν να υπάρχει ένας παιδίατρος. Αυτό ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα των γονιών, οι οποίοι ένιωθαν ανασφάλεια για τα παιδιά τους, όπως επίσης είχαν και το σημαντικό θέμα του κόστους. Αυτό λύθηκε και εδώ και δύο, ίσως και παραπάνω, μήνες το νησί μας έχει παιδίατρο.
Το θέμα του παιδιάτρου είναι ένα θέμα που λύθηκε από αυτή τη δημοτική αρχή; Γιατί πολλοί υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες είχαν γίνει εδώ και χρόνια.
Δήμαρχος Σκοπέλου: Εδώ και χρόνια είχαν γίνει οι ενέργειες αλλά δεν είναι τυχαίο ότι το πρόβλημα λύθηκε στις μέρες της τωρινής δημοτικής αρχής.
Φτιάξαμε τα γραφεία εθελοντισμού του Δήμου τα οποία έχουν αρχίσει να λειτουργούν και είναι μια διαδικασία που θα πάρει λίγο χρόνο γιατί ο κόσμος δεν το έχει ακούσει ακόμα και δεν είναι και συνηθισμένος σε αυτά τα πράγματα, αλλά όμως έχουμε ορισμένες μέχρι στιγμής εκδηλώσεις εθελοντισμού, οι οποίες πιστεύω πως θα πυκνώνουν όσο περνάει ο καιρός.
Ίσως να μιλήσουμε αργότερα για τον τουριστικό σχεδιασμό, αλλά έχουμε δημιουργήσει την επιτροπή προβολής τουρισμού. Έχουμε και κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό, ότι με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Γλώσσας διοργανώθηκε και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία πρόγραμμα μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για τον αλλοδαπό πληθυσμό του νησιού και το οποίο πάει πολύ καλά. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στο θέμα της ανακύκλωσης και σύντομα θα δείτε και άλλα πράγματα που θα αφορούν το διαχωρισμό των σκουπιδιών. Εδώ έχουμε ένα σοβαρότατο ζήτημα που είναι και ζήτημα παιδείας και πρέπει να δούμε πως θα το φτιάξουμε αυτό. Έχουμε κάνει ενέργειες και με τις εταιρείες ανακύκλωσης, αλλά, λόγω του μικρού μεγέθους, δεν τις συμφέρει οικονομικά και εκεί προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Και για να μην σας κουράζω έχουν γίνει αρκετά πράγματα για την υλοποίηση ή τη δρομολόγηση αυτών των είκοσι έργων και επομένως προχωρούμε.
Ο Καλλικράτης δεν βοηθάει πολύ, ένα πολύ μεγάλο μέρος της μέρας μας το ξοδεύουμε για τις απαιτήσεις του Καλλικράτη. Εξαιρετικά γραφειοκρατικό σύστημα με μεγάλες καθυστερήσεις, χάσαμε πολύ χρόνο με τις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις και όλα αυτά τα πράγματα.
Να πάμε στα καθημερινά προβλήματα και στην οικονομική κατάσταση του Δήμου. Το 1 προς 3 του χρέους, που μπορεί να γίνει και 1 προς 4. Νομίζετε ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε;
Δήμαρχος Σκοπέλου: Όχι δεν ξεπερνιέται αυτό, η πραγματικότητα είναι αυτή και για να μην κουράζουμε τον κόσμο με νούμερα θα το πω όσο πιο απλά μπορώ. Για κάθε ευρώ που εισπράττει ο Δήμος, όταν και όποτε το εισπράξει γιατί και εκεί έχουμε πρόβλημα, χρωστάει 4 ευρώ και αφορούν προμηθευτές προηγούμενων χρήσεων. Δηλαδή ακόμα και αν εισπραχθεί το ένα ευρώ τρεις στους τέσσερις προμηθευτές θα μείνουν απλήρωτοι.
Εκτός από τους προμηθευτές και τις απαιτήσεις θα υπάρξει και πρόβλημα λειτουργίας του Δήμου ή μισθοδοσίας υπαλλήλων;
Δήμαρχος Σκοπέλου: Είναι πιθανό και θα σας πω ένα δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρώτο τρίμηνο του 2010 είχαν εισρεύσει στο Δήμο από τους λεγόμενους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, δηλαδή τα χρήματα που στέλνει το ελληνικό κράτος για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και την αντιμετώπιση των δαπανών 503.000 ευρώ, πρώτο τρίμηνο φέτος αυτό το ποσό ήταν 260.000 ευρώ, άρα έχουμε στα χέρια μας ένα σοβαρό πρόβλημα, μείωση των πόρων σχεδόν κατά 50%. Δεν ξέρω αν η καθυστέρηση αυτή είναι εποχική, αν οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, εγώ ξέρω τι λεφτά έβαλα στο ταμείο μου από τους κεντρικούς πόρους και ξέρω τι λεφτά είχαν έρθει πέρσι. Επίσης η λεγόμενη ΣΑΤΑ, κάποια χρήματα που στέλνει επίσης η κεντρική διοίκηση για τη διενέργεια μικρού μεγέθους επενδύσεων, φέτος δεν έχει έρθει ούτε ευρώ.
Επομένως το οικονομικό πρόβλημα είναι οξύ, οι εισπράξεις του Δήμου από τις υπόλοιπες δραστηριότητες, τις τοπικές δραστηριότητες, όπως είναι η ενοικίαση των πλατειών, τα ψυγεία που ενοικιάζουν και βγάζουν έξω οι καταστηματάρχες ακόμα και το τέλος ακίνητης περιουσίας που έρχεται μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη δηλαδή δεν φτάνουν για να φέρουν τα πράγματα σε μια ισορροπία. Πληρώνοντας τους υπαλλήλους αφενός, πληρώνοντας τα λειτουργικά έξοδα και πόσο μάλλον πληρώνοντας υποχρεώσεις παρελθουσών χρήσεων.
Ελπίζω να υπάρξει λύση γιατί νομίζω και άλλοι Δήμαρχοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και νομίζω η αντίδρασή μας πρώτα έναντι της κεντρικής διοίκησης θα είναι ισχυρή, γιατί κάπως πρέπει να λειτουργήσουν οι Δήμοι και δεύτερον πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τις υποχρεώσεις των παρελθόντων ετών που είναι ένα σκληρό ζήτημα. Έχω στο τηλέφωνό μου και στο γραφείο μου κάθε μέρα κόσμο, επαγγελματίες, εργολάβους, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από το 2007, 2008, 2009 και τους λέω «τι μου βάζετε το μαχαίρι στο λαιμό από τους τρεις πρώτους μήνες γιατί δεν πηγαίνατε το '07, το '08, το '10 να εισπράξετε» και έχω ένα ζήτημα πραγματικά και το λέω ευθαρσώς και με τιμιότητα.
Είναι αλήθεια ή υπάρχει ενδεχόμενο να ζητήσουμε αυτά που μας χρωστάει το κράτος στους Δήμους; Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Δήμαρχος Σκοπέλου: Το κράτος έχει πει πως θα κάνει περικοπές, έχει κάνει ήδη περικοπές περίπου 30%, εγώ είδα μία που έχει κάνει που είναι της τάξεως του 50%, μπορεί να είναι τεχνικό το ζήτημα αλλά το μόνο που μένει είναι η διαμαρτυρία ή να παραδώσουμε τα κλειδιά.
Παρ΄όλα αυτά οι κάτοικοι ζητούν τουριστική προβολή, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Τι μπορούμε να κάνουμε; Ας αρχίσουμε από την τουριστική προβολή.
Δήμαρχος Σκοπέλου: Φέτος στον προϋπολογισμό, ο οποίος ακόμα δεν έχει εγκριθεί και επομένως βρίσκουμε άλλους τρόπους για να δημιουργήσουμε μία κατάσταση, είναι αρκετά αυξημένο το κονδύλι για τουριστική προβολή, από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό γιατί υπάρχει λόγος, δηλαδή η Σκόπελος πρέπει να δημιουργήσει μια ταυτότητα και αυτή δεν αποκτιέται χωρίς να γίνει μια προβολή σημαντική. Πήγαμε φέτος σε τρεις εκθέσεις ήδη, στη Σόφια, στο Βελιγράδι και στο Βουκουρέστι, έχει δημιουργηθεί ήδη όπως σας είπα προηγουμένως η τουριστική επιτροπή, για την τουριστική προβολή, η οποία δουλεύει σκληρά και κάνει σοβαρές εισηγήσεις και στο δημοτικό συμβούλιο και σε μένα προσωπικά. Πρέπει να φέρουμε κόσμο στη Σκόπελο.
Πέρα όμως από αυτούς που ισχυρίζονται πως ο τουρισμός είναι το Α και το Ω για τη Σκόπελο και αυτό το ξέρετε και από τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις, πρέπει σιγά σιγά να ξαναδούμε τον πρωτογενή τομέα και εκεί κάνουμε δουλειά υποδομής. Αυτή τη στιγμή, αλλά και για τα επόμενα λίγα χρόνια, ο τουρισμός είναι η ύπαρξή μας και επομένως πρέπει να ξαναβάλουμε αυτό το νησί στο χάρτη.
Αρχίζοντας την παραγωγή κάποιος, δουλεύει τώρα και θα αρχίσει να εισπράτει μετά από πέντε χρόνια και ίσως παραπάνω χρόνια...
Δήμαρχος Σκοπέλου: Λογικό είναι αυτό, όμως πρέπει να βρούμε μια καλή ισορροπία εσόδων από την τουριστική δραστηριότητα και εσόδων από την παραγωγή των προϊόντων μας.
Τώρα για τον αθλητισμό... Η Διοίκηση του Α.Ο. Σκοπέλου λέει πως «θα βάλει λουκέτο» και ζητάει τη βοήθεια της κοινωνίας και του Δήμου. Θα αφήσουμε μια ομάδα να διαλυθεί;
Δήμαρχος Σκοπέλου: Βεβαίως δεν πρέπει να αφήσουμε τον Α.Ο. Σκοπέλου να διαλυθεί, έχω μιλήσει με τους παράγοντες του Α.Ο. Σκοπέλου και τους έχω υποσχεθεί μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια να τους στείλω κάποια χρήματα, αλλά εξακολουθούμε να κολλάμε σε αυτό, το πως ο προϋπολογισμός δεν έχει εγκριθεί ακόμα, έχει υποβληθεί εδώ και ενάμιση μήνα, περάσαμε το Πάσχα και δεν μπορούμε ούτε καν να δώσουμε τα τρέχοντα, πόσο μάλλον τα οφειλόμενα και οφείλουμε στον Α.Ο. Σκοπέλου χρήματα από προηγούμενες χρήσεις.
Τώρα στον πολιτισμό ίσως να έχετε παρακολουθήσει και ο ίδιος πως είχα στείλει μια ενημέρωση σε όλους τους συλλόγους και τους είχα πει πως ο Δήμος δεν θέλει να ασχολείται με τα πολιτιστικά... Θέλω να αναθέσω όλη την πολιτιστική δραστηριότητα στους συλλόγους, να παρουσιάσουν πολιτιστικό σχέδιο και εγώ να το χρηματοδοτήσω. Δεν έχω μεγάλη ανταπόκριση μέχρι στιγμής, μόνο από τρεις συλλόγους, έναν από τη Γλώσσα και δύο από τη Σκόπελο, δεν έχω λάβει άλλα συγκεκριμένα προγράμματα δράσης. Θα κάτσουμε να δούμε τον προϋπολογισμό και θα δούμε πως θα τα χρηματοδοτήσουμε. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε τον Ορφέα, να γίνει αυτό που ήταν στο παρελθόν, εθελοντικά μέχρι στιγμής δουλεύει ο κόσμος εκεί, ίσως ο εξωτερικός χώρος να είναι έτοιμος για το καλοκαίρι... Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εκεί.
Υπάρχει ένα διαμέρισμα στην Αθήνα που η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε τη σκέψη να πουληθεί για να φτιαχθεί ο «Ορφέας»...
Δήμαρχος Σκοπέλου: Στόχος μας είναι να το πουλήσουμε, να το εκποιήσουμε. Πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά για κοινόχρηστα, είναι εγκαταλελειμμένο, έχουμε παράπονα από τους άλλους ενοίκους. Θέλουμε να το πουλήσουμε και σύντομα θα τεθεί αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Τα υπόλοιπα είναι μπλοκαρισμένα όπως ξέρετε, όπως του Βακράτσα τα κτήματα που έχουν καταπατηθεί, έχει εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό και δεν έχει βγει ακόμα η απόφαση, επομένως τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα πούνε και τα δικαστήρια. Ήταν λάθος που πήγαμε στα δικαστήρια, έπρεπε να μπούμε στα κτήματα και να πάει ο άλλος στα δικαστήρια.
Μου έλεγε αιρετός, πως ο δήμαρχος Σκοπέλου κακώς δεν έχει πάει να επισκεφτεί την κα Γερακούδη εδώ και 4 μήνες, το θεωρεί λάθος δημόσιες σχέσεις...
Δήμαρχος Σκοπέλου: Με την κα Γερακούδη έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω εδώ και τρεις μήνες και τελικά ούτε τηλεφωνικά δεν τα κατάφερα, εκτός από την επιστολή που αναγκάστηκα να στείλω... Παραμονές της απόφασής της με πήρε τηλέφωνο, της εξήγησα το θέμα και μου είπε πως δεν κάνει πίσω. Δεν απαξίωσα καθόλου, εκτιμώ όλους τους λειτουργούς για αυτό που κάνουν και προσπαθώ με ευθύ τρόπο να συνεργαστώ μαζί τους...
Ας θίξουμε και ένα πρόβλημα που προέκυψε με την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και θα προκύψει και το καλοκαίρι. Είναι ο Αγνώντας.
Δήμαρχος Σκοπέλου: Δεν μπορεί να έρχονται πλοία στο νησί και να μην πιάνουν το λιμάνι του νησιού. Εγώ δεν ξέρω γιατί ο νυν πρόεδρος εδώ και οχτώ μήνες δεν έκανε τις δουλειές που έπρεπε να κάνει στο λιμάνι. Ακόμα όμως και αν τις έκανε είναι αμφίβολο αν ο Πήγασος θα μπορούσε να μπει μέσα. Αυτό το αίσχος που άραζε έξω από το λιμάνι και μετά είχαμε όλη αυτή την παρέλαση γερόντων να σπρώχνουν βαλίτσες τρεις η ώρα το μεσημέρι ή νταλίκες να παρελαύνουν, δεν πρόκειται να επαναληφθεί και ο Αγνώντας δεν είναι λύση, δεν έχει την υποδομή. Δεν μπορεί ένα επιβάτης να βγάζει εισιτήριο για Σκόπελο και να κατεβαίνει στον Αγνώντα και μετά να πρέπει να πληρώσει και άλλα λεφτά για να έρθει στη Σκόπελο. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνουμε, θα συνεννοηθούμε, θα το θέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και μπορεί να φτάσουμε στα άκρα.
Έχει μερίδιο η δημοτική αρχή για το ότι δεν πίεσε για την εκβάθυνση των λιμένων;
Δήμαρχος Σκοπέλου: Είναι τόσο γνωστό αυτό το πρόβλημα, η δημοτική αρχή αυτή είναι τρεις μήνες, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ήταν και πέρσι και δεν ασχολήθηκε γιατί εκτιμούσε ότι θα αλλάξει, αυτό μου είχε πει... Θα μπορούσε και αυτό το τετράμηνο που είμαστε μαζί να προχωρήσει αν ήθελε.
Πολλοί μίλησαν για «ληστρικά» τιμολόγια της ΔΕΥΑ...
Δήμαρχος Σκοπέλου: Δεν θέλω να απαντήσω για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ, αλλά επειδή είμαι ο Δήμαρχος και έχω την ευθύνη όλου του νησιού και όλων των επιχειρήσεων του νησιού μπορώ να το σχολιάσω, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Τα τιμολόγια καταρχήν δεν έχουν άλλαξει επί των ημερών μας, τώρα αν είναι υψηλά τα τιμολόγια ή όχι είναι ένα διαφορετικό ζήτημα το οποίο δεν έχω καμία αντίρρηση να το δούμε αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να αλλάξω τα τιμολόγια προς το καλύτερο όταν πολίτες και επαγγελματίες της Σκοπέλου χρωστάνε 650.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ, δεν μπορεί κανείς να δει την τιμολογιακή πολιτική αν δεν λυθεί αυτό το θέμα. Τα χρωστάνε εδώ και δέκα χρόνια, δεκαπέντε, έχω δει χρωστούμενα μέχρι και είκοσι χρόνια πριν. Όσο σκληρή και να είναι αυτή η διαδικάσία πρέπει να την κάνουμε και μετά να δούμε τα τιμολόγια. Και το δεύτερο σχόλιο είναι ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλοι θέλουμε να κάνουμε μεγάλα έργα στο νησί που σχετίζονται με την αποχέτευση και την καθαριότητα. Έγινε ο βιολογικός Σκοπέλου, γίνεται ο βιολογικός στο Έλιος, έπεται ο βιολογικός της Γλώσσας, αυτά κοστίζουν μακάρι να ερχόταν κάποιο μάννα εξ ουρανού, κάποια κεντρική διοίκηση και να έλεγε πάρτε τα λεφτά και σας επιχορηγώ και το λειτουργικό κόστος, αυτά δεν γίνονται, ποτέ δεν γίνονταν. Το κόστος της ύδρευσης και της αποχέτευσης είναι συνάρτηση και των επενδύσεων που έχουνε γίνει.
Να μιλήσουμε, εν όψει καλοκαιριού, για τα παράπονα και τις ανησυχίες του κόσμου για φραγμένες παραλίες και φραγμένα μονοπάτια.
Δήμαρχος Σκοπέλου: Είναι μια μάστιγα αυτό το θέμα... Υπάρχει μια νομοθεσία, περίεργη νομοθεσία και το έχω κουβεντιάσει και με την πολεοδομία, κυρίως για τις φραγμένες παραλίες, όπου καταγγέλεται η παρανομία, γίνεται η αυτοψία, μπαίνει πρόστιμο και έχουμε αυτό το σύστημα όπου μπορεί ο ιδιοκτήτης που έχει φράξει, να συνεχίσει να πληρώνει το πρόστιμο διατήρησης της παρανομίας, αυτό είναι «καταπληκτικό». Τα μονοπάτια δυστυχώς είναι ακριβώς το ίδιο. Όπου ανακαλύπτουμε φραγμένα μονοπάτια θα πηγαίνουμε να τα ξεφράζουμε. Εμείς θέλουμε τα μονοπάτια να είναι ανοιχτά, η μεγάλη μου αγάπη είναι το δάσος, θέλω το δάσος και η πρόσβαση στις παραλίες να είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα αξιοποίησης των μονοπατιών και το ένα εκατομμύριο ευρώ υπάρχει;
Δήμαρχος Σκοπέλου: Αυτή τη στιγμή βρίσκεται για τελική υπογραφή στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο ΕΟΤ το έχει εγκρίνει, έχει δημοπρατηθεί το έργο, ήταν πολύ μεγάλη η έκπτωση και δεν ξέρω τι ακριβώς δουλειά μπορεί να γίνει με 57% έκπτωση παρ' όλα αυτά ελπίζω να προχωρήσει. Ταυτόχρονα με τους συνεργάτες μου, κυρίως με την πρωτοβουλία της Χέδερ, προχωράει ένα έργο διάνοιξης των μονοπατιών, μικρής κλίμακας μεν, αλλά και σηματοδότηση και σε λίγο καιρό θα έχουμε βγάλει και τα φυλλάδια που χρειάζονται προκειμένου αυτός που θέλει να μπει σε ένα μονοπάτι να ξέρει πόσο μακρύ είναι, τι θα δει στο δρόμο, τι βαθμό δυσκολίας έχει. Το Δασαρχείο επίσης μου έχει πει, όταν και αν προσλάβουν τους εποχικούς, θα μας τους διαθέσουν για να ανοίξουμε αυτά τα μονοπάτια πλήρως.
Η κατάσταση είναι δύσκολη και αυτή που κληρονομήσαμε και αυτή που έπεται, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να δείξουμε μια διαφορετική ποιότητα διακυβέρνησης και θα επιμένουμε στα θέματα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

34 σχόλια:

  1. Αρκετά καλό το Επικοινωνιακό τρίκ του κ. Μιχελή. Μετά από τα τόσα αρνητικά σχόλια περί των 100 ημερών, πανηκόβλητος σήμερα προσπαθεί να δικαιολογηθεί και να αντιστρέψει το αρνητικό κλήμα που έχει δημιουργίσει με την ομάδα του.
    Επίσης μας κάνει και επισήμως γνωστό τις καθόλου καλές σχέσεις που έχει ο ίδιος και σε επέκταση ο Δήμος με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας την κα. Γερακούδη.
    Δυστηχώς ο μόνος χαμένος σήμερα είναι η Σκόπελος δια στόματος του κ. Μιχελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Ανώνυμε,

    Προφανώς γνωρίζετε απο επικοινωνιακά τρικ...
    Εγώ που είμαι άσχετος με τα "τρικ" και δεν γνωρίζω και τη κα.Γερακούδη απλά κατανόησα απο το άρθρο τις δυσκολίες στις οποίες βρίσκεται ο δήμος, όπως και όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, λόγω πολυετούς κακοδιαχείρισης και της υπάρχουσας "οικονομικής κρίσης".
    Όσο αναφορά το δικό σας σχόλιο κανανοώ μία επιπλέον δυσκολία του δημάρχου που λέγεται συνεργασία!

    Ευχαριστώ για την ευκαιρία,
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηρεμια αυτογνωσιαααα...μη θελουμε σε 100 μερες ο δημαρχος να γινει κοπερφιλντ!!κι ο [μεγαλος]ειχε πει σε 100 μερες αλλα..λαθη και κολληματα ετων δε λυνονται στο αψε σβησε και σε μια ελλαδα ηδη χρεωκοπημενη η δε το ξεραμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φταίει η κα Γερακούδη, φταίει το Λιμενικό Ταμείο, φταίει "ο Θεός που μας μισεί" ή μήπως φταίει ο κακός μας ο καιρός?
    Μέσα στην ομάδα του Δήμου όλα είναι καλά και όμορφα και μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες ευθύνονται για το ότι το νησί μας βαδίζει στην καταστροφή?
    Θα πρέπει να αισθάνεστε τυχεροί εσείς από την εφημερίδα που μπορέσατε να βρείτε τον δυσεύρετο και ακριβοθώρητο Δήμαρχο Σκοπέλου και σας είπε τις απόψεις του. Πολύς κόσμος που περιμένει να τον δει να περιδιαβαίνει τα σοκάκια και να μιλάει με τους πολίτες, μάταια περιμένει. Ούτε την επτασφράγιστη πόρτα του γραφείου του καταφέρνει να περάσει κανείς.
    Δεν περιμένουμε βεβαίως να βγάλει λαγούς από το καπέλο του ούτε να λύσει συσσωρευμένα προβλήματα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως να λειτουργήσει σωστά ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου και να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία να κατανεμηθούν ορθολογιστικά. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ συγκεκριμένοι δημοτικοί υπάλληλοι που για χρόνια κοροϊδεύουν όλους τους σκοπελίτες και για τους οποίους τόσα γράφτηκαν χωρίς να πειθαρχήσουν και εξακολουθούν ανενδοίαστα να κυκλοφορούν και να προκαλούν, να υποστουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Πιστεύω οτι όλοι κατανοούμε οτι η χρονικη συγκυρία δεν προσφέρεται για μεγάλα έργα. Ευτυχώς που το νησί μας είναι σε σχετικά καλό επίπεδο αφού μια παλιότερη δημοτική αρχή δημιούργησε υποδομές. Αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει ο Δήμαρχος είναι να ξαναμοιράσει αρμοδιότητες και να έρθει λίγο πιο κοντά στους σκοπελίτες. Ίσως αυτοί, χωρίς μικρόφωνα και τυμπανοκρουσίες έχουν να κάνουν προτάσεις για το πως ο τόπος μας μπορεί να προχωρήσει με γρηγορότερα βήματα.
    Περιμένουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βρισκω πολυ θετικο το οτι υπαρχουν ανθρωποι με ανησυχιες στο νησι μας,ομως ολα αυτα τα προβληματα που περιγραφουν δεν τα εβλεπαν πριν τις εκλογες?Τοτε ολα ηταν τελεια? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
    Καλο θα ηταν να βλεπαμε τα πραγματα αντικειμενικα.Διανυουμε μια δυσκολη εποχη με αλλαγες στις δομες των δημων και αυτο δεν ειναι τοσο καλο γιατι θελει το χρονο του για να λειτουργησει.Τα προβληματα βεβαια τρεχουν και γι αυτο πρεπει ολοι να προσπαθησουμε και οχι να περιμενουμε το "γειτονα".Για παραδειγμα καποιος εγραψε για τα σκουπια.Τι να κανει ο δημος οταν οι περισσοτεροι βγαζουν τα σκουπιδια τους τις μερες και τις ωρες που δεν πρεπει? Ας αφησουμε λοιπον τις εξυπναδες και την κακοβουλη κριτικη και ας κοιταξουμε τι μπορουμε να κανουμε για το νησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΟ1 ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΕΙΧΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΛΑ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΗΡΙΑ,ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΑΥΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ. ΝΟ2 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ. ΝΟ3 ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΡΩΧΟΡΗΣΕΤΕ,ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΕΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΞΗΣΑΣ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΙΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΛΑΠΑ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΕΙΛΕΤΕ.ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΑΙΡΕΤΩ ΑΞΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣΜΟΤΟΥΣ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΤΟΥΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΜΑΧΙΤΗΚΟΤΗΤΑΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eπρεπε να βγαλουν οι Β.Σ το θεμα του δημοτικου φωτισμου να διαβασετε εσεις και οι συνεργατεσας τα σχολια και να αναγγαστειτε να απαντησετε μεσω της συνεντευξησας,για τις 100 μερες που περασαν και δεν ξαναγυριζουν......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα οι Αντιδήμαρχοι , οι Πρόεδροι , οι Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι , τι κάνουν στα Διαμερίσματά τους? Δεν του μεταφέρουν τα προβλήματα των περιοχών τους? Γιατί τον εκθέτουν έτσι ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο? Ή του τα μεταφέρουν και δυστυχώς απ΄ τη μια μπαίνει κι απ΄ την άλλη βγαίνει? Παίξαμε και χάσαμε αγαπητοί φίλοι! Παίξαμε και χάσαμε. Και είναι πολύ πολύ νωρίς ακόμα. Μεγάλο το βάρος , μικροί - εκτός του Δημάρχου κι όσο μπορεί - οι υπόλοιποι για να το αντέξουν! Ένας κούκος , δεν είναι δυνατόν να φέρει την άνοιξη. Και η άνοιξη σε λίγο , δίνει τη θέση της στο καλοκαίρι. Κι εκεί να δούμε , πόσα απίδια χωρά ο σάκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτες της Σκοπέλου και της Ελλάδας δεν κοιτάμε λίγο τα χάλια μας που δεν πρόκειται να γίνουμε πότε κράτος σοβαρό . Όταν λέει ο Πάγκαλος μαζί τα φάγαμε καλά λέει εμείς ψηφίζαμε τον κάθε βουλευτή για να μας διορίσει το παιδί μας, για να μας σβήσει το χρέος στην εφορεία, εμείς λαδώναμε την κάθε πολεοδομία για να χτίσουμε κάτι παραπάνω εμείς τηλεφωνούμε στο κάθε Δήμαρχο για να μας σβήσει την κλήση για το παράνομο παρκάρισμα, εμείς καρφώνουμε τον διπλανό μας (και είμαστε χειρότεροι) και εμείς δεν έχουμε καταλάβει ότι μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και μετά την μεταπολίτευση έχουμε Ελληνική Κυβέρνηση και πρέπει να πληρώνουμε φόρους , να αποδίδουμε ΦΠΑ να μη πετάμε τα σκουπίδια ,να μη κάνουμε όλα τα παραπάνω , να μάθουμε στα παιδιά μας να μη καταστρέφουν τα σχολειά να μη παρκάρουμε όπου γουστάρουμε να μη ζητάμε ρουσφέτια από τον κάθε Δήμαρχο - Πολιτικό και τέλος να καταλάβουμε ότι αυτό το έρμο το κράτος είμαστε εμείς και μόνο εμείς .
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ, η Ελλάς θέλει αλλαγή και η αλλαγή είναι στη νοοτροπία των πολιτών της και στην παιδεία μας από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε ρεεεεεεεεεεεεεεε.

    Αιγέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ANTI NA ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΚΙΟΛΑΣ...

    ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ...(ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ)

    ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ... ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΕΚΡΥΒΑΝ...

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ?

    ΠΛΑΤΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή εσύ ΠΛΑΤΑΝΑ χάρηκες με αυτά που είπε ο Δήμαρχος? Νομίζεις οτι με αυτά τα λόγια έδωσε λογαριασμό για το τι έκανε εδώ και 4 μήνες?
    Γιατί εγώ κατάλαβα οτι μόνο κατηγόρησε τους άλλους για το χάλι του νησιού και υπερηφανέυτηκε για έργα που έκαναν άλλοι.
    Για ξαναδιάβασε καλύτερα τη συνέντευξη.
    Και δεν πιστεύω οτι φταίει το γεγονός οτι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Αντιδήμαρχοι (!!!!!!!!)δεν του λένε τα προβλήματα του νησιού. Η Σκόπελος είναι τόσο μικρή και οι κάτοικοι τόσο λίγοι, που μπορεί να διαμορφώσει άποψη πολύ εύκολα. Καλά θα κάνει να βγει και λίγο στο δρόμο για να γνωρίσουν και το πρόσωπό του οι σκοπελίτες γιατί θαρρώ το ξέρουν μόνο από τις αφίσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δώστε χρόνο στον Δήμαρχο. Βρισκόμαστε κάτω από εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις οικονομίας που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει. Σταθείτε δίπλα του αν θέλετε να πετύχει. Γιατί το να πετύχει είναι το ζητούμενο. Ενδεχόμενη αποτυχία του δεν θα αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά δυστυχώς θα την αισθανθούμε όλοι μας. Αυτό λοιπόν θέλουμε;Αλλοίμονό μας τότε. Δεν τολμώ όμως να το πιστέψω. Δίπλα του λοιπόν όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν τον ψήφισαν, μία εκ των οποίων είμαι και εγώ.Για τη ΣΚΟΠΕΛΟ βρε γαμώτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Σημερινός Δήμαρχος σε ρόλο Μονάρχη, κλεισμένος στο γραφείο του με την πόρτα του κλειστή στους πολίτες, σ'αυτούς που του έδωσαν το αξίωμα του Δημάρχου. Μοιράζει τις αρμοδιότητες δεξιά και αριστερά στους Αντιδημάρχους και συμβούλους και έχει πλήρως αποξενοθεί από την κοινωνία της Σκοπέλου.
    Έχει μετατρέψει το Γραφείο του Δήμου, που στην ουσία είναι γραφείο όλων των πολιτών απλά ΕΜΕΙΣ τον έχουμε εγκαταστήσει εκεί, σε ένα απρόσωπο γραφείο και ασφαλώς απόμακρο όπως ακριβώς ενός Δ/ντή κάποιας τράπεζας. Μα τί λέω εσκεμένα επιλέξαμε κάποιον τεχνοκράτη και manager γι'αυτή τη θέση. ήταν πράγματι σωστή η επιλογή? Κάποιοι λένε θα φανεί στο μέλλον. Εγώ λέω ότι το μέλλον είναι ήδη εδώ.
    Το μέλλον αυτό μου λέει για μία επανάληψη των ετών 2002 - 2006 πλήρους αναλγησίας.
    Κάποιοι άλλοι λένε πάλι ... Μα πρέπει εμείς όλοι να βοηθήσουμε τον Δήμαρχο. Συμφωνώ. Πώς όμως θα γίνει αυτό? με e-mails? εφόσον δέν υπάρχει περίπτωση να σε δεχτεί ο Δήμαρχος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα άν δέν έχει κέφια ή δέν έχει την κατάλληλη διάθεση ή να είναι κουρασμένος να μην σε δεχτεί. Συμβαίνει και αυτό τώρα τελευταία. Όπως όταν έμαθα πως για τις γιορτές του Πάσχα άφησε περίπου 12 άτομα απλήρωτα και δέν τα δέχτηκε έστω σε μία συνάντηση μπάς και βρούν καμμία λύση. Ασφαλώς δεν τον νοιάζουν τέτοια μικρά θέματα όπως να μείνουν τόσες οικογένειες χωρίς λεφτά για τις γιορτές. Η κοινωνική πολιτική σε όλο της το μεγαλείο!!!!
    Κ. Μιχελή !!! τόση ενότητα δέν την αντέχει ο κόσμος.. κόψε κάτι.

    Δημήτρης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντί να λέτε που βρέθηκε ένας Δήμαρχος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους, που βγαίνει και δίνει λόγο τον κατηγορείτε απο πάνω....Κάποιοι μάλλον δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
    Κύριοι, για το καλό του τόπου μας ελάτε να ενωθούμε και αν κρίνεται οτι ο συγκεκριμένος Δήμαρχος δεν μπορεί να τα καταφέρει σε 3 χρόνια επαναδιεκδικήσετε το Δήμο.
    Το θέμα είναι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να ενωθούμε.
    Και ναί το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι οι Διορισμένοι απο Τει Καβάλας Τραπεζοκόμοι είναι πάνω απο τους αιρετούς; Αυτό δεν είναι εντελώς παράλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. OI EΛΛΗΝΕΣ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΥΓΙΕΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΟΡΙΟΓΡΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ.ΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑΤΟΥΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940-41,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΟΤΗΣΑΝ ΤΟ Ε.Α.Μ-Ε.Λ.Α.Σ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΟΥ Γ΄ΡΑΙΧ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΕΞΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΕΧΑΓΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΓΚΡΙΖΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΕΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ 1-1-4,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣΤΟ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ Φ.Π.Α ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΑΝ ΛΥΜΑΙΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμπατριωτες και συμπατριωτισες ειναι αδικαιολογητος ο δημαρχος μας που εδωσε συνεν τευξη να πει οτι δεν πηγε καλα στις πρωτες 100 μερες,ο Δημαρχος μας δεν εχει δικαιωμα αποτυχιας η δαν ξερω τι αλλο παρομοιο διοτι προεκλογικα μας ειπε δυνατα οτι οι πορτες ολων τον οργανισμων του κρατους ειναι ανοιχτες για αυτον λογω οτι γνωριζει πολλους και πολλα και ειχε λυσεις για τα παντα ! αρα λοιπον αμεσα πολυ αμεσα απαιτουμε απο τον σεβαστο Δημαρχομας ολα για οσα ειχε δεσμευτει διοτι γνωριζει τα παντα και τους παντες σε ελλαδα και Ευρωπη,τωρα αν καπιοι λενε οτι ειναι δυσκολες εποχες για τον σεβαστομας Δημαρχο αυτο δεν ισχυει διοτι προεκλογικα η λεγομενη κριση υπηρχε και ο Δημαρχοσμας υποψηφιος τοτε την αψηφουσε και δικαιολογημενα γιατι δηλωνε λυσεις στα παντα και γρηγορα εμπρος λοιπον περιμενουμε τα αναμενομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάνοντας μια βόλτα στο Λουτράκι Σκοπέλου - θα μου πείτε , εδώ βρέθηκα να το αναφέρω ; - ήρθα αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει ίσως όλο το χωριό και ελλείψει - ένα μείον ακόμη στα τόσα - αντιπροσώπου απ΄ το Λιμενικό Ταμείο. Χαρτιά διάσπαρτα στους πεζόδρομους , σακούλες πεταμένες στις παραλίες και στο λιμάνι, σκουπίδια στα πάρκα! Κι άλλα θέλουμε? Δήμαρχε? Που είναι οι Τοπικοί και Δημοτικοί σου Σύμβουλοι? Βόλτες σ΄ αυτό το χωριό , δεν κάνει κανείς? Αύριο μεθαύριο ξεκινάν οι πρώτοι τουρίστες. Φαντάζομαι απ΄ όλα αυτά , τι εντύπωση θα αποκόμισαν οι επισκέπτες της Πασχαλιάς. Κινηθείτε. Μην κάθεστε κλεισμένοι στα κλουβιά σας. Ο χρόνος κυλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργο ήθελες και μπήκες στο χορό. Τώρα πρέπει να χορέψεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Λουτράκι είναι πεντακάθαρο.Τα μόνα σημεία που είδα κάποια διάσπαρτα σκουπίδια είναι,πίσω από την προβλήτα του Λιμανιού και ανάμεσα στις βάρκες οι οποίες έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί από κει και να έχουν πέσει στη θάλασσα.Τον Ιούνιο περιμένουν να ειδοποιήσουν για να τις πάρουν;Ολοι γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα και την φύλαξη της χερσαίας ζώνης. Ο Δήμος όμως καθαρίζει και αυτό το γνωρίζουν καλά και οι τέως και οι νυν.Σταματήστε τις κοκορομαχίες.Οι εκλογές τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Δήμος καθαρίζει τη χερσαία ζώνη στο Λουτράκι περίπου για 8 μήνες το χρόνο χωρίς τη σχετική υποχρέωση. Μόνο τους 4 μήνες του καλοκαιριού βλέπουμε να τη καθαρίζει το Λιμενικό Ταμείο. Μήπως συμβαίνει αυτό ανταποδοτικα με την εξωτερική αμμουδιά του λιμανιού,που είναι ζερσαία ζώνη, που την εκμεταλεύεται το καλοκαίρι ο Δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έλληνες τον Λεωνίδα ,τον Παλαιολόγο, τον Τζαμαδό, τον Κολοκοτρώνη , τον Καποδίστρια ,τους φάγατε ........ και μετά από χρόνια τους κάνατε Ήρωες . Είστε άξιοι της μοίρα σας .
    Αιγέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω παλι γιατι νομιζω πως ολα αυτα που γραφονται δεν ειναι απο πονο για το νησι αλλα ειναι αποτελεσμα αλλου πονου που δεν εχει περασει ακομη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μου φαίνεται έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών που τάζουν λαγούς με πετραχήλια που ο ευθύς, άμεσος και ειλικρινής λόγος μας ενοχλεί!!! Ξέρετε πολλούς δημάρχους που πέρασαν από το νησί να εκτίθεται με τόση αμεσότητα στους πολίτες του νησιού; Να παραχωρούν συνεντεύξεις δίνοντας στον καθένα το δικαίωμα να κάνει σχόλια και κριτική; Ναι κύριοι, είναι γεγονός ότι η συγκυρία που ζούμε σήμερα δένει τα χέρια του Δημάρχου. Όποιος και αν ήταν Δήμαρχος σήμερα, με το κράτος στα πρόθυρα της πτώχευσης, θα βρίσκονταν στην ίδια αδυναμία να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις του, τη στιγμή που η χρηματοδότηση από το κράτος έχει κοπεί. Η διαφορά είναι ότι ο κ. Μιχελής έχει το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να μην παραμυθιάζει το λαό της Σκοπέλου. Η διαφορά είναι ότι ο κ. Μιχελής έχει τις ικανότητες και τις γνώσεις να ανταποκριθεί στις σημερινές δύσκολες συνθήκες καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Ας μην περιμένουμε, λοιπόν, θαύματα σε επίπεδο σημαντικών έργων υποδομών στο νησί, ελλείψει μετρητών. Αυτό όμως που μπορούμε να περιμένουμε, και έχουμε ήδη αρχίσει να το βλέπουμε, είναι να συγυριστεί το νησί μας, να μπουν επιτέλους κάποια πράγματα σε μια σειρά, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να καλλιεργηθεί συνείδηση εθελοντισμού, αίσθηση ευθύνης απέναντι στην καθαριότητα του τόπου και την προστασία του περιβάλλοντος, να κοπούν τα χέρια όσων λεηλατούσαν ως σήμερα τη δημόσια περιουσία και τον φυσικό πλούτο της Σκοπέλου, να κοπούν οι γέφυρες της διαπλοκής. Και αυτά τα έχουμε ήδη δει να γίνονται, δεν κοστίζουν πολλά χρήματα αλλά είναι πολύτιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,τόσο μέσα στην οικογένεια,το σχολείο,το κοινωνικό περιβάλλον είναι η συνεχιζόμενη ανταλλαγή ευθυνών.
    Η "ευθυνολογία" μπορεί να παράγει αποτέλεσμα δεν είναι κάτι κακό. Αν δηλαδή οι πολίτες επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολιτικούς ή και το αντίθετο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ευθύνες να γίνουν συγκεκριμένες και να επιρριφθούν προς αυτούς που τους αναλογούν.
    Όταν όμως επιρρίπτονται γενικόλογα το αποτέλεσμα είναι μηδέν.
    Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν η Κοινωνική και Πολιτική δομή της Ελλάδας είχε σαφές οργανόγραμμα με σαφείς διαδικασίες και ένα ποιοτικό σύστημα σε κάθε στάδιο διαδικασιών,τότε θα ήταν ξεκάθαρο και θα υπήρχε η δυνατότητα να εντοπισθούν οι ευθύνες για ορισμένα θέματα.
    Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι καθαρά θεσμικό και όχι ταξικό.
    Το θεσμικό πρόβλημα έχει να κάνει με το πόσο εύκολα διαχέεται η κοινωνική ανευθυνότητα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και το πως αντιλαμβάνονται την ευθύνη πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες διαδικασίες.
    Για να αντιμετωπίσουμε τα θεσμικά προβλήματα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα χωρίς πολιτική ή ταξική ταυτότητα.Μόνο όταν εντοπίσουμε και αναγνωρίσουμε το πρόβλημα μπορούμε να ξεκινήσουμε την επίλυσή του. Τα προβλήματα με τα οποία έχουν "ποτίσει"μια σειρά ελληνικών γενεών δεν λύνονται ούτε απαλείφονται μόνο με πολιτικές αποφάσεις ή ιδεολογίες αλλά με πιο συλλογικές προσπάθειες και συνειδητοποιήσεις.
    Έτσι λοιπόν στην μικρή κοινωνία που ζούμε υπάρχουν προβλήματα το θέμα είναι να τα αναγνωρίσουμε και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε συλλογικά. Με το να επιρρίπτουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο δεν βγαίνει κανένα αποτέλεσμα,είμαστε μια συμπαγή μάζα με το μερίδιο ευθυνών που αναλογεί στον καθένα.
    Η κάθε Δημοτική Αρχή προσπαθεί από την πλευρά της, κάνει ότι μπορεί με τα εφόδια και τις γνώσεις που διαθέτει. Μην θέτουμε όμως τον εαυτό μας στο απυρόβλητο,είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε αυτό το μετερίζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητή Σπυριδούλα.
    Είσαι μέσα στο Δήμο Σκοπέλου αρκετά χρόνια.
    Τόσα χρόνια που μπορείς να έχεις ίσως την καλύτερη άποψη για τα πράγματα.
    Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι έχεις ήδη καταλάβει ότι πάνε σε λάθος δρόμο τα πράγματα και ότι βλέπεις καθημερινά τον πανικό στα πρόσωπα των αιρετών που μπαινοβαίνουν στο γραφείο σου.
    Αυτό τουλάχιστον δέν μπορείς να το αρνηθείς.
    Να είσαι πάντα καλά μιας και ξέρω τις ώρες που διαθέτεις απο την προσωπική σου ζωή για τον Δήμο Σκοπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο Δήμαρχε είσε σε σωστό δρόμο, όλα τα πράγματα τα βάζεις στη θέση τους, πάρα τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τις αυξημένες αρμοδιότητες του καλλικράτη η προσπάθεια που καταβάλεις είναι εμφανής, άσχετα που κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν για τους δικούς τους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν μας λές ποιά πράγματα ήταν εκτός θέσης και τώρα μπήκαν? Έχω την εντύπωση ότι εσύ απλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
    Μήπως αναφέρεσαι στο Λ.Τ.Σ? γιατί άλλη μία φορά συνέβη κάτι αντίστοιχο. όλοι οι σχολιαστές γράφουν με αρκετά στοιχεία και εσύ απλά για να πείς κάτι.
    Κια κάτι τελευταίο, τις οικονομικές συνθήκες τις ήξερε ο κ. Μιχελής λόγω του Καλληκράτη. Δέν ανησυχούσε όμως γιατί θα έφερνε τα χρήματα από τις Βρυξέλες και από τις τόσες γνωριμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να γράψουμε μερικές αλήθειες; Οι φίλοι απ΄ τη Γλώσσα , πρώτη φορά τους δινόταν η ευκαιρία να νοιώσουν την χαρά να έχουν Δήμαρχο Γλωσσώτη. Μεγάλη η ικανοποίηση. Οι φίλοι απ΄ το Έλιος , ε , έτσι κι έτσι. Λιγάκι ουδέτεροι. Αυτοί δυστυχώς που την πάτησαν , ήταν οι φίλοι Σκοπελίτες. Μεγάλη η ανάλυση που μπορεί να πέσει , πάνω σ΄ αυτό το θέμα! Πολλές ζυμώσεις , πολλά τα μαγειρέματα , πολλές συγκρούσεις , πολλές μεθοδεύσεις , υποσχέσεις , πιέσεις , καθοδήγηση εκ των ΄΄Ανωθεν΄΄ σαν τα πρόβατα στη σφαγή , κλπ κλπ κλπ. Τώρα βέβαια χτυπάμε όλοι μαζί τα κεφάλια μας , για την βλακεία που κάναμε. Αλλο αυτό το ζήτημα. Όλοι οι προηγούμενοι , έχουν γράψει και απο μια αλήθεια . Υπάρχουν και πολλά άλλα ακόμα. Όλα είναι κομματάκια του παζλ και ακόμη είναι πολύ νωρίς. Οι μέρες που θα ζήσουμε , να βάλει ο θεός το χέρι του , να τις περάσουμε όσο πιο αναίμακτα γίνεται! Επειδή έχουμε ακόμα να δούμε πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο κ. Μιχελής σάν λογότυπο του προεκλογικού του αγώνα ήταν το SOS. Πράγματι κ. Μιχελή η Σκόπελος εκπέμπει SOS. ΌΧΙ πρός εσάς αλλά ΑΠΟ εσάς. Αγαπητέ Κώστα Σκούρα, άλλα είχες πεί για τον κ. Μιχελή. Σε κανέναν δεν είχες πεί τον απόμακρο άνθρωπο σε ρόλο Δημάρχου. Υποθέτω ούτε και εσύ φανταζόσουν αυτό που συμβαίνει σήμερα, γιατί εσύ κάθε άλλο παρά απόμακρος από τους πολίτες είσαι.
    Η προσωπική μου άποψη είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να παραιτηθεί του αξιώματος ο κ. Μιχελής και να αναλάβει ο πρώτος σε ψήφους όπως ορίζει ο νόμος του ψηφοδελτίου. Μία παραίτηση ίσως να ήταν και σωτήρια. Άλλωστε έχει αναφερθεί ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απόμακρος ο Δήμαρχος;
    Η πόρτα του σπιτού του είναι πάντα ανοιχτοί σε όλους, η πόρτα του γραφείου του επίσης. Τα μεσημέρια τον συναντάς στο δρόμο, τα απογεύματα στις καφετερειες και στα τσιπουράδικα. Δήμαρχος που κυκλοφορεί μέσα στον κόσμο, δεν κρύβεται γιατί δεν έχει λόγο να κρυφτεί. Αυτό και αν είναι άδικη επίθεση.
    Όσο για τον αγαπητό ανώνυμο που θέλει να παραιτηθεί ο Δήμαρχος, ας τον ενημερώσυμε οτι η Δημοκρατία απαιτεί να παραμείνει στη θέση του καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Γιατί η πληοψηφία το επέλεξε.....
    Ααααααααα και Μηδένα προ του τέλους μακάριζε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Κ ΟΙ ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ
    ΜΠΡΟΣΤΑ.
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΕΧΕΙ .
    ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΠΡΟΣΩΠΑ
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΕΛΗ .
    ΕΧΕΙ ΜΕΡΑΚΙ Κ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΝΗΣΙ ΤΟΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΑΝΑΝΙΑ Δ.Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτά να τα βλέπουν κάτι αλάνια που έλεγαν ότι η Σκόπελος χρειάζεται manager για Δήμαρχο.
    Τόσα ήξεραν και τόσα έλεγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κανετε ολοι λαθος ο κυριος Μιχελης Γεωργιος Δημαρχος του καλικρατικου Δημου Σκοπελου ειναι ο ανθρωπος που μπορει να πραγματοποιησει τα παντα διοτι αυτο ελεγε προεκλογικος ο ιδιος και συνεργατεστου,ελεγαν οτι εχει τετοιες γνωριμιες που ανα πασα ωρα θα μπορει με ενα ταξιδι που θα κανει στο εξωτερικο η στο εσωτρικο να φερει χρηματα για τον τοπο και οπως ξερουμε τα χρηματα φερνουν αναπτυξη και ευημερια,αρα λοιπον κυριε Μιχελη Κυριε Δημαρχε εμπρος εδω και τωρα ολα αυτα που ειπατε-υπερταξατε,ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλες οι κριτικες!δεν ενθυμουμαι αν ηταν μεσα στα εργα των 100 ημερων η αποκατασταση του σηματος της τηλεορασης στο ΣΤΑΦΥΛΟ .Αληθεια ποιος απο τους υπευθυνους του τουρισμου μπορει να μας απαντησει?ποσο κοστιζει μια κεραια?οι δωματιουχοι του ΣΤΑΦΥΛΟΥ πληρωνουν δημοτικους φορους και ο δημος πρεπει να φροντισει....πριν ερθει το καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.