Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ενεση για την τοπική ανάπτυξη της Αλοννήσου

Την ικανοποίηση του για τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων εξέφρασε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΑΣ έδωσε την έγκριση για την πραγματοποίηση τουριστικών δραστηριοτήτων (κυρίως καταδυτικού τουρισμού αλλά και θαλάσσιου τουρισμού εν γένει) σε 14 σημεία-περιοχές εντός της προστατευμένης αρχαιολογικής ζώνης του Πάρκου.
Όπως σημειώνει ο Κ. Καρτάλης: «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αλοννήσου...
Π. Βαφίνη θέσαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού όλα εκείνα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα περιθώρια για λελογισμένες αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου ως προς το σκέλος των αρχαιολογικών απαγορεύσεων. Βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση και ο Πρόεδρος του Φορέα Στ. Παρασκευόπουλος. Είναι προφανές ότι κανείς δεν έχει την πρόθεση να υποτιμήσει την αρχαιολογική μας κληρονομιά, όμως ήταν σαφές ότι η πρόοδος των ανασκαφικών εργασιών άνοιγε δρόμο για μια λελογισμένη αναθεώρηση των απαγορεύσεων από πλευράς του ΥΠ.ΠΟ.
Χαίρομαι γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στο επίπεδο της Γ.Γ. Λ. Μενδώνη, ανταποκρίθηκε σε αυτή την προοπτική. Στο παρελθόν έχω υποστηρίξει ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι προστατευόμενες περιοχές να “συμφιλιώνονται” με τις τοπικές κοινωνίες μέσα από ήπιες δράσεις που δεν τις επιβαρύνουν αλλά αντίθετα αναδεικνύουν τη σημασία τους. Ο Δήμος Αλοννήσου έχει τώρα την ευκαιρία να καταθέσει ένα σχέδιο αξιοποίησης των 14 σημείων – περιοχών. Πιστεύω ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα υπέρ της τοπικής ανάπτυξης, χωρίς καμία έκπτωση σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αντίστοιχη προσπάθεια για τη λελογισμένη αναθεώρηση όρων που αφορούν στην περιβαλλοντική λειτουργία του Πάρκου εξελίσσεται και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιήσουμε τη διεθνή εμπειρία για περιοχές Natura και προφανώς θα προκρίνουμε αναπτυξιακές δράσεις που δεν προκαλούν καμία έκπτωση σε βάρος του περιβάλλοντος.»  
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.