Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Για την αντιπυρική προστασία

• ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
• ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ Η ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ
• ΧΩΡΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Με νέα της ερώτηση επανήλθε στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κα Ροδούλα Ζήση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή επαναφέροντας τα ζητήματα που αφορούν στη αντιπυρική θωράκιση του Νομού Μαγνησίας, ενόψει και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Στην ερώτηση της η κα Ζήση αναφέρει τα εξής:
«Επανέρχομαι, ενόψει και τις έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, στα ζητήματα που αφορούν την προστασία του Νομού Μαγνησίας από το ενδεχόμενο πυρκαγιών. Αφορμή αποτελεί η ανησυχία...
που έχουν προκαλέσει στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας οι σοβαρότατες ελλείψεις που καταγράφονται στον εξοπλισμό των αρμοδίων υπηρεσιών, γεγονός που καθιστά το Νομό πραγματικά ανοχύρωτο στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, η έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου φέρνει τους αρμόδιους φορείς της Μαγνησίας αντιμέτωπους με μια πλειάδα προβλημάτων, κυρίως σε ό,τι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την ετοιμότητα αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων προκύψουν, αφήνοντας έκθετο το νομό σε ενδεχόμενη πυρκαγιά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν έχει υποβληθεί στις απαραίτητες υπηρεσίες συντήρησης, καθώς δεν εγκρίνονται οι αναγκαίοι προϋπολογισμοί, ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις που δεν πραγματοποιούνται οι απαραίτητες αγορές καυσίμων.
Επιπρόσθετα, ελλιπέστατη κρίνεται η πυροσβεστική κάλυψη του Νομού σε αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ σημαντικότατες είναι οι ελλείψεις που παρατηρούνται και στην υποδομή των πυροφυλακίων που υπάρχουν στο Νομό, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις απουσιάζει ακόμη και ο βασικός εξοπλισμός. Σας ενημερώνουμε δε, ότι προσφάτως έληξε και η σύμβαση που είχε συναφθεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και προέβλεπε την δορυφορική παρακολούθηση της Μαγνησίας και την έγκαιρη ενημέρωση (εντός πενταλέπτου) των αρμοδίων υπηρεσιών. Μία εξέλιξη που αναμφισβήτητα αποδυναμώνει περαιτέρω την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις συνέβαλε καταλυτικά στην έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών.
Τέλος, θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ελλείψεις που παρατηρούνται και σε ό,τι αφορά το προσωπικό που θα στελεχώσει τις υπηρεσίες. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσο και τα υπάρχοντα πυροφυλάκια, ενώ σημαντικές είναι οι προσθήκες που θα πρέπει να γίνουν και σε χειριστές των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην κατάσβεση.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κα Υπουργέ:
• Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την επαρκή στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου;
• Ποιος ο σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων για την εκπόνηση ενός πλάνου θωράκισης της Μαγνησίας, αλλά και ολόκληρης της Επικράτειας, στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών;
• Βάσει ποιου χρονοδιαγράμματος θα προβείτε στην εφαρμογή του προγραμματισμού αυτού;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.