Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αντιθέσεις..!

Οι πρώτοι κάδοι απορριμμάτων, ζωγραφισμένοι από τους μαθητές του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου, έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία της Σκοπέλου δημιουργώντας μία ωραία εικόνα.
Μία εικόνα όμως την οποία χαλάνε συμπολίτες μας, ο οποίοι επιμένουν να αφήνουν, στις 11 το πρωί και ενώ οι κάδοι είναι άδειοι,τις σακούλες με τα απορρίμματα τους έξω από αυτούς! 

6 σχόλια:

  1. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΡΩΣΕΙ;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μηπως φταιει ο εκαστοτε...δημος παλι;δεν υπαρχει σωτηρια με μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στα παιδιά μόνο σε αυτά βασιζόμαστε για να αλλάξουμε το χάλι μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντου οι ανθρωποι ειναι ιδιοι απλα στην Ελλαδα δεν λειτουργουν οι νομοι.Γιατι το λεω αυτο,διοτι μια μερα ενας τουριστας πεταξε κατω τα σκουπιδια του και του ειπαν γιατι δεν το κανει αυτο στη χωρα του,απαντησε πως εκει θα φαει προστιμο ενω εδω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι

    Το να ζούμε σε ένα καθαρό νησί είναι αίτημα όλων μας, που δεν έχει να κάνει μόνο με την ανάγκη να τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, αλλά και με την ανάγκη να περπατάμε, να κινούμαστε, να δουλεύουμε ή να διασκεδάζουμε και σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον, με την ανάγκη δηλαδή της στοιχειώδους αισθητικής. Τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους, τα σκουπίδια που πετάγονται σε δρόμους,ρέματα,παραλίες,απειλούν την υγεία μας, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και προσβάλλουν την αισθητική μας. Στόχος μας πρέπει να είναι να ενημερωθούμε σε βάθος και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι στα θέματα της καθαριότητας, να τα θεωρήσουμε κυρίαρχο μέλημα της καθημερινότητάς μας.
    Ταυτόχρονα, να κινητοποιηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, τον δήμο, αλλά και όποιον άλλο φορέα εμπλέκεται, να αντλήσουμε πληροφορίες και ιδέες και από ιδιωτικές οικολογικές πρωτοβουλίες ή κινήσεις, συστηματικά, με επιμονή και με συγκεκριμένες προτάσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση, και μαζί με αιτήματα που πρέπει να απευθύνουμε προς την δημοτική αρχή, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και εμείς οι ίδιοι:

    · Να τηρούμε το ωράριο για τα σκουπίδια , ώστε να μην στοιβάζονται και παραμένουν επί ώρες στους κάδους, τοποθετώντας τα σε καλά κλεισμένες σακούλες.

    · Να μην υπερχειλίζουμε τους κάδους των σκουπιδιών, αφήνοντάς τους να χάσκουν μισάνοιχτοι. Εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε τον διπλανό ή κάποιον άλλο κάδο που μπορεί να έχει διαθέσιμο χώρο.

    · Να μεριμνούμε για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων, οικοδομικών απορριμμάτων ή εγκαταλελειμμένων οχημάτων, τόσο όταν είναι δικά μας, αλλά και όταν απλά τα εντοπίζουμε, απαιτώντας από την υπηρεσία του δήμου να κάνει αυτό που οφείλει. Να μην πετάμε απορρίμματα και κάθε μορφής υλικά ή αντικείμενα σε ακάλυπτους χώρους, όπως οικόπεδα,ρέματα και κοινόχρηστους χώρους.
    · Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να τοποθετούν τα απορρίμματά τους στους κάδους μόνο μετά το τέλος της λειτουργίας των καταστημάτων τους.
    Η καθαριότητα είναι ευθύνη όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.