Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Συνάντηση Κ. Καρτάλη με Μαρία Δαμανάκη

'Εθεσε και το θέμα της αποζημίωσης των αλιέων Αλοννήσου
Με την Επίτροπο Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μαρία Δαμανάκη συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η εφαρμογή του Μεσογειακού Κανονισμού Αλιείας στις χώρες της Μεσογείου και ειδικά στην Ελλάδα, οι αναγκαίες προσαρμογές στις αλιευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και οι τροποποιήσεις που προβλέπονται από το 2013 στη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική και πως επηρεάζουν την αλιευτική πολιτική στη χώρα μας. Συζητήθηκαν επίσης η πρωτοβουλία της Ευρωπαικής Ενωσης για την απομάκρυνση πλαστικών από τη Μεσόγειο και το θέμα της λειτουργίας πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στη Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο.
Ο Κ. Καρτάλης έθεσε το θέμα της αποζημίωσης αλιέων των...
οποίων οι δραστηριότητες περιορίζονται λόγω της περιβαλλοντικής νομοθεσίας κάνοντας ειδική αναφορά στους αλιείς της Αλοννήσου και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να λάβουν ενισχύσεις ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες που προκύπτουν στην εργασία τους από τους περιορισμούς που θέτει η λειτουργία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων.
Η κ. Δαμανάκη αναφέρθηκε σε πρόσφατες σχετικές δράσεις της Ευρωπαικής Ενωσης που στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση αλιέων για ειδικές εργασίες που αναλαμβάνουν (πλην της αλίευσης) και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα των αντισταθμιστικών μέτρων ή ενισχύσεων σε συνεργασία με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος.     

4 σχόλια:

  1. ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΕΥΟΥΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η Ε.Ε ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗΣ ΜΕΣΣΟΓΕΙΟΥ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΣΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΣΟΓΕΙΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΙΞΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ενδιαφέρονται τόσο πολύ, ας κάνουν κάτι για τις καταστροφικές μεθόδους ψαρέματος (μηχανότρατες,γρί-γρί, δυναμίτες) που καταστρέφουν όλο τον γόνο και ξεκληρίζουν ολόκληρα κοπάδια τους μήνες που αναπαράγωνται τα ψάρια και ας σταματήσουν την υποκρισία (θαλάσσια πάρκα, Νατούρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι ακουγεται απο εξω πρως τα μεσα και δεν ειναι καθολου καλο,στο Δημ.Συμβουλιο της Μ.τριτης ο κυριος Ελευθεριος Πατσης δημοτικος συμβουλος της μειοψηφιας εκανε μια δηλωση την οποια οι κυβερνωντες την περασαν μεταξυ αστειου και σοβαρου στο ντουκου.Δηλωσε το εξεις οτι οι μισιτοι τουρκοι αξιονωνται την σκοπελο,ωραια ασ γελασουμε και μετα οταν σοβαρυτουμε αστα βαλουμε κατω και να αναλογιστουμε οτι η διχοτομιση της νατουρας πηρε μεσα της τα καλυτερα φιλετα της του νησιου στο υπεδαφος και στην μαγικη ομορφια ανω του υπεδαφους τυχαιο δεν νομιζω.Γιατι ο ΥΠ.ΕΞ σε ερωτησει βουλευτη της αντιπολιτευσεως για το θεμα εκανε τον κινεζο και μετα για να το σκεπασουν ειπαν οτι ηταν πρωταπριλια ηταν ομως 6.4.11 ο νοων νοητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ημασταν παρων στο συμβουλιο οταν εγινε η ερωτηση απο τον κυριο Πατση Ελευθεριο, και οταν ερωτα ενας επιτιμος εισαγγελεας δεν αστειευεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.