Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Επανεξελέγη ο Πάνος Μελαχροινάκης

Επανεξελέγη ο Πάνος Μελαχροινάκης πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, στις εκλογές που έγιναν πριν από λίγο, με ψήφους 4 υπέρ και 2 κατά.
Η σύνθεση της λιμενικής επιτροπής:
Μελαχροινάκης Πάνος Πρόεδρος (Σκόπελος)
Λιμενάρχης Σκοπέλου (αντιπρόεδρος)
Στιβαχτής Χαρ. (εκπρόσωπος του Δήμου Σκοπέλου)
Πασχάλης Χαρ. (Σκιάθος)
Αναγνώστου Σταμ. (Αλόννησος)
Τελώνης

25 σχόλια:

  1. .πως τα φερνει η πολιτικη ....ζωη!......καλοριζικος.....καλοριζικος....καλη δουλεια.....οι αλλοι ...ενδιαφερομενοι....ας προσπαθησουν στο ....μελλον? και προς θεου ...δεν υπαρχει λογος να παραιτηθουν οσοι, οσοι .....ηθελαν να γινει....το δικο τους ,για λογους γοητρου!με τις επιλογες τους .....ειχαν κιολας απαξιωσει και το θεσμο και το...γοητρο τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ λοιπόν ταιριάζει μια παροιμία που λέγανε παλιά στη Σκόπελο :"στολίστηκε η νύφη κι απόμεινε".
    Καλή επιτυχία σε όλα τα μέλη της Επιτροπής και ιδιαίτερα βέβαια στον Πρόεδρο που κατάφερε να εκλεγεί παρά τις τόσες προσπάθειες εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπηρό,
    Με λυπεί αφάνταστα οτι οι αιρετοί απαξιώνονται με αυτό το τρόπο. Με λυπεί που τα «παιχνίδα» της αντιπολίτευσης πιάσανε τόπο. Μα πιο πολύ, όλο αυτό, με πεισμώνει. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν λόγο να παραιτηθούν, όπως παρακαλάτε αγαπητέ κύριε 20/04/2011 3,10 μμ γιατί εμείς τους πιστέψαμε και ακόμα τους πιστεύουμε παρά τα... «παιχνίδα» σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλλικράτης (N.3852/2010)
    Άρθρο 103
    Παράγραφος 1. β) Κάθε δήμος μπορεί να συνιστά ή να έχει ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τη διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο, που εκλέχτηκε σαφώς μέσα από διαφανείς, κρυστάλλινες διαδικασίες χωρίς παρεμβάσεις, βύσματα ή ότι άλλο. Και με τις ευλογίες των κυβερνητικών βουλευτών του νομού, οι οποίοι βέβαια "ιδέα δεν είχαν" αλλά και της διορισμένης διοίκησης.
    Η απάντηση σε όλους αυτούς είναι το παρακάτω τραγούδι. Με ένα κλικ το ακούνε. Αφιερωμένο...

    http://www.youtube.com/watch?v=2eR4avhIrXk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε. Τελείωσε πλέον η περίοδος του υπηρεσιακού προέδρου. Απο δω και πέρα τα πόδια στον ώμο για να καλυφθεί η αδράνεια μηνών. Σε ότι αφορά στην επιλογή του Δημάρχου, επί τέλους σταματείστε να τον μειώνετε αφού είναι αυτονόητο οτι ο αγώνας του με το ΠΑΣΟΚ απέναντι ήταν άνισος. Ας ευχηθούμε όλοι η νέα Λιμενική Επιτροπή και ο πρόεδρός της να φανούν χρήσιμοι και για τα τρία νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εσύ 20 Απριλίου 5:18 Μ.Μ το βιολί βιολάκι,
    όπως λένε στο χωριό μου "το νερό στο γδί".
    Αφου δεν θέλουν ούτε αυτοί,όπως και οι προηγούμενοι τι επιμένεις;
    Ασπρίσαν τα μαλλιά σου και μυαλό δεν έβαλες...
    οχου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι είναι όπως τα λες "Στολίστηκε η νύφη και απόμεινε" Και συγχαρητήρια στον Πρόεδρο που δέχτηκε με χαρά την τόσο διαφανή και αδιάβλητη εκλογή του....Μα τι ήθος και αξίες και υψηλά ιδανικά έχουν αυτοί οι σπουδαγμένοι!!!! Γιατί μόνο αυτοί είναι για υψηλά αξιώματα και δη η θέση ενός Προέδρου Λιμενικού Ταμείου....Μπράβο μας να τους ξαναψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα δούμε σύντομα αν θέλουν ή δεν θέλουν.Η Σκόπελος τους έδωσε την πλειοψηφία για να θέλουν.
    Το 2013 δεν είναι μακριά. Θα πάνε και αυτοί στα σπίτια τους,αν υποχωρήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψηφίστηκαν για να παράγουν έργο για όλους μας και οχι να άγονται και να φέρονται απο τους υποστηρικτές τους. Όπου πρέπει και όπου κρίνουν οι ίδιοι για το κοινό καλό θα θέλουν χωρις απειλές του τύπου θα πάτε στα σπίτια σας.
    Ψηλά το κεφάλι Δήμαρχε!!!!!!!!!!και όλοι οι υπόλοιποι επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 20 Απριλίου 2011 6:33 μ.μ.
    .
    Καιρός είναι, μετά από όσα ευτράπελα συνέβησαν με τις ευλογίες των βουλευτών του νομού και της διορισμένης διοίκησης, να ανασκουμπωθούν οι δήμαρχοι των νησιών και να ενεργοποιήσουν τα ΦΕΚ του 2004 για τα «Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία» Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΗ ΣΥΝΧΑΡΗΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣΑΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΑΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκεφτείτε ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν είχε συστήσει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.Το συστήνει τώρα σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη.
    Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου έχει συσταθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ από το 2004.
    Ενας απλός διορισμός μελών χρειάζεται.
    Και άσε την κυβέρνηση στο Κρατικό να διορίζει όποιον θέλει.
    "Μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο να επισκίασαν σοβαρότατα ζητήματα και αποφάσεις που ελήφθησαν, ωστόσο δεν μειώνουν τη σημασία τους. Στα ψιλά γράμματα πέρασε από τα τοπικά ΜΜΕ μία πολύ έξυπνη απόφαση που έλαβε σχεδόν ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο και αφορά στη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο. Πατώντας πάνω σε διάταξη του Καλλικράτη που επιτρέπει τη σύσταση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, και με ευκαιρία την ύπαρξη δυο δημοτικών τουριστικών αγκυροβολίων στο νησί, η δημοτική αρχή προχώρησε στην ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Κεφαλλονιάς, «τοποθετώντας το» πλάι στο κρατικό λιμενικό ταμείο. Η κίνηση αυτή, για τους γνωρίζοντας το μείζον θέμα της διαχείρισης λιμένων και των χερσαίων λιμενικών ζωνών, είναι κίνηση ματ. Και εξηγούμε:

    1) Η προϋπάρχουσα νομοθεσία είναι υπέρ της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων από τα κρατικά στα λιμενικά ταμεία και της περιουσίας τους!!! Η νομοθεσία αυτή δεν εφαρμόστηκε… επιλεκτικά από το κράτος για ευνόητους εισπρακτικούς λόγους.

    2) Η επαναφορά του ζητήματος και η σύσταση σήμερα δημοτικού λιμενικού ταμείου μεταφράζεται σε δυναμικό παρόν του Δήμου σε όσα δικαιωματικά του ανήκουν

    3) Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας, η κυβέρνηση ετοιμάζει τον επανασχεδιασμό του χάρτη των λιμενικών ταμείων στη χώρα και ως εκ τούτου η Κεφαλλονιά με το δικό της δημοτικό ταμείο λαμβάνει από τώρα θέση διεκδίκησης …

    4) Ο νέος «Λιμενικός Καλλικράτης» που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα βρει την Κεφαλλονιά σε έτοιμη θεσμικά, να πάρει στα χέρια της έναν σημαντικό πλούτο, κάτι που δεν θα μπορέσουν να κάνουν όσοι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να συστήσουν τα ταμεία τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

    5) Όπως ο Δήμος Κεφαλλονιάς, κινήθηκαν έξυπνα και γρήγορα άλλοι δήμοι όπως της Κέρκυρας, των Χανίων, της Θάσου, του Αγίου Νικολάου Κρήτης, της Πάτρας, …πιέζοντας με την κίνησή τους την κεντρική εξουσία να τους λάβει σοβαρά υπόψη.

    Όλος ο τεχνοκρατικός και πολιτικός χειρισμός του θέματος αποτελεί για την Κεφαλλονιά παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνον για την πολιτική σύμπνοια και ενότητα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αλλά και για την προνοητικότητα τους να κατοχυρώσουν σημαντικά πλεονεκτήματα για το μέλλον."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είναι απειλή η φράση "Θα πάνε στα σπίτια τους" Κανένας δεν είναι μόνιμος σε αυτή τη καρέκλα. Η Σκόπελος έχει περισσότερες απαιτήσεις από τη νέα δημοτική αρχή.Περιμένουμε να κάνει πράξη όσα εξάγγειλε Φτάνουν οι συμβιβασμοί και οι
    υποχωρήσεις. "Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις" Ο Δήμαρχος δεν έχει λόγο να κατεβάσει το κεφάλι,οι άλλοι πρέπει να πάνε να κρυφτούνε.Ισα ίσα η απόφαση της Γερακούδη δημιούργησε πρόβλημα στο κόμμα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι προφανές οτι πολλοί είναι σήμερα πικραμένοι. Παρακαλώ να μας πούνε ποια ήταν η εναλλακτική λυση και μέσα από ποιες "διαφανείς" συνθήκες είχε προκύψει αλλά και γιατί υποστηρίχθηκε με τόσο σθένος.
    Πείτε μας ακόμα πόσο τα πράγματα θα βελτιωθούν όταν το Λιμενικό Ταμείο γίνει δημοτικό. Αυτό μόνο τη Σκιάθο θα οφελήσει και κανέναν άλλο. Η προίκα αυτής της περιζήτητης νύφης (Λιμενικο Ταμείο) είναι δελεαστική και πολλοί τη θέλουν για να τη σκορπίσουν εδώ κι εκεί. Ας ξεχρεώσουν με άλλο τρόπο τις προεκλογικές τους "συννενοήσεις" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Σκοπελίτες να απεύχονται να δημιουργηθούν Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία στα 3 νησιά. Για την Αλόννησο μάλιστα θα είναι καταστροφή. Αυτά φυσικά λαμβανομένων υπόψη των εσόδων του κάθε Ταμείου. Αν χρηματοδοτηθούν από τη πολιτεία είναι άλλη παράμετρος. Αλλά ποιός δημόσιος φορέας έχει για να δώσει στα Λιμενικά Ταμεία; Επομένως ούτε να γίνεται σκέψη από τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου για ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σημασία δεν έχει ποιοί και πόσοι είναι πικραμένοι. Σημασία έχει ότι η Σκόπελος , η Σκίαθος κι η Αλόννησος θα είναι σίγουρα πικραμένες σε τρία και για τρία χρόνια.
    Κι αυτό γιατί ο Πρόεδρος τον οποίο, κυριολεκτικά (και με όλη την ετοιμολογική και πολιτική σημασία της λέξης) επέβαλε η διορισμένη από την κυβέρνηση του Πασοκ διοίκηση, δεν είναι αποδεκτός καθόσον προτάθηκε από την αντιπολίτευση στη Σκόπελο. Η δε αντιπολίτευση αποδοκιμάστηκε και έχασε τις πρόσφατες εκλογές εκτός των άλλων και για το λόγο ότι ο λαός της Σκοπέλου διαφώνησε με τις πρακτικές, που εφάρμοσε στο Λιμενικό Ταμείο.
    Τι μας εγγυάται ότι θα ακολουθήσει άλλες πρακτικές ;
    Τι μας εγγυάται ότι θα κινηθεί με διαφάνεια και αξιοκρατία ; Το γεγονός για παράδειγμα ότι και σήμερα, που μιλάμε χρησιμοποιεί τους ίδιους εργολάβους όπως και πριν;
    Τι μας εγγυάται ότι θα γίνουν αυτά, που έχει ανάγκη ο τόπος ή τα λιμάνια μας; Το γεγονός ότι τους έξ τελευταίους μήνες δεν έγινε απολύτως τίποτε επειδή τάχα ο πρόεδρος ήταν υπηρεσιακός όπως ο ίδιος λέει;
    Τι μας εγγυάται ότι θα συνεργαστεί με τους δήμους ; Το γεγονός ότι η μοναδική φορά, που απευθύνθηκε στο Δήμο Σκοπέλου ήταν όταν ζήτησε βοήθεια για το πρόγραμμα διαύγεια ;
    Τι μας εγγυάται την πολιτική εντιμότητα των χειρισμών του Προέδρου του Λ.Τ. Μήπως το γεγονός ότι τρεις μήνες πριν έλεγε ανοιχτά ότι δεν θα ασχολήθεί και δε θα είναι υποψήφιος ;
    ΤΙΠΟΤΕ δεν μας εγγυάται η επιβολή του Προέδρου από τη διορισμένη διοίκηση. Και δυστυχώς οι εκπρόσωποι της Αλοννήσου και της Σκιάθου, που στήριξαν αυτή την επιβολή πολύ γρήγορα θα μετανοιώσουν για την πολιτική τους επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας πρόσεχε λοιπόν ο Δήμαρχος, κύριε 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 12:38 Π.Μ. να πρότεινε για υποψήφιο έναν άνθρωπο με κύρος και αξία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αυτόν τον πρόεδρο που τόσο σε πικραίνει και βέβαια από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αφού ΠΑΝΤΑ ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τελικά διορίζεται από την Περιφέρεια και είναι κομματικά όμοιος με την κυβέρνηση. Δεν το ήξερες αυτό? και καλά εσύ, εκεί στον Δήμο κανένας δεν το ήξερε? Ηρεμήστε ήταν απλώς ένας λάθος χειρισμός του Δημάρχου. Ελπίζουμε όλοι να ήταν ο τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ηταν λαθος απο αγνοια ...ή προεκλογικη συμφωνια?κι εμεις... που πιστεψαμε οτι ηρθε ενας δημαρχος νεας κοπης?τι να πουμε στους ρομαντικους που τον ψηφισαν?ΛΑΘΟΣ!τιποτε κρυπτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί τόση πίκρα ρε παιδιά για τον Μελαχροινάκη? Κάντε μια αναζήτηση στο google και βρείτε το Βασιλικό Διάταγμα για τα Λιμενικά Ταμεία και για τα προσόντα που πρέπει να έχει ο εκάστοτε Πρόεδρος, όπως απόφοιτος ΑΕΙ η ανάλογης σχολής του ναυτικού. Τί κάθεστε και λέτε τόσα λόγια χωρίς ουσία. Το λάθος αφού το θέλετε είναι καθαρά του Δημάρχου που δέν μπήκε στην διαδικασία να διαβάσει το ανωτερο Β.Δ ενώ τον είχαν ενημερώσει σχετικά.
    Και γιατί τόσος πόνος για το Λ.Τ.Σ. Έχετε την εντύπωση ότι είναι υπηρεσία του Δήμου?
    Δέν ανήκει στο Δήμο αλλά ούτε καν στο Υπ. Εσωτερικών. Στο Υπ. Θαλασσίων υποθέσεων νήσων και αλιείας ανήκει.
    Πολύ απλά λόγω έδρας προτείνει μόνο ο Δήμος Σκοπέλου δικό του εκπρόσωπο και τίποτα παραπάνω. Αυτό άλλωστε έγινε πράξη χθές με τον αποκλεισμό το Κυρίου Στιβαχτή.
    Και για όσους θέλουν το Λ.Τ.Σ να γίνει Δημοτικό να ξέρουν επίσης ότι τότε το Δ.Λ.Τ δέν θα μπορεί να πληρώνει ούτε το ρεύμα στην παραλιακή οδό και εντός των 3 λιμένων της Σκοπέλου, Αγνώντα και Λουτρακίου. Πόσο μάλλον για την συντήρηση.
    Καλό Πάσχα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν και ήταν πρόεδρος μέχρι να επανεκλεγεί έδειξε την ευαισθησία του για τη Σκόπελο και για το πόσο ενδιαφέρεται για την καθαριότητα του νησιού..... Αν και Πάσχα οι τράντες από τις απόκριες είναι ακόμα στην αμμουδιά, κοινό θέαμα των τουριστών. Ευτυχώς που ο δήμος μάζεψε τις σακούλες. Εύγε κύριε Πρόεδρε και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για ρώτα να μάθεις κύριε 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1:49 ΠΜ. από πότε μέχρι πότε αναλαμβάνει την καθαριότητα του λιμανιού το Λιμενικό Ταμείο και μετά έλα να σχολιάσεις, γιατί τώρα το μόνο που έκανες ήταν να ξεσκεπάσεις αυτούς που υποστηρίζεις.
    Για το ότι οι τράντες είναι ακόμα πεταμένες και για το ότι το νησί βρωμάει και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή τα σκουπίδια αυτή την ώρα σέρνονατι στους δρόμους ( το καλύτερο θέαμα για τους λιγοστούς τουρίστες που σε λίγο θα βγουν για το καφεδάκι τους) κάποιοι άλλοι ευθύνονται. Το μόνο λάθος του Λιμενικού Ταμείου είναι οτι κακώς δέθηκε στο άρμα του Δήμου Σκοπέλου και ικανοποιεί κάθε φορά όλες τις ορέξεις του. Γιατί οι κάδοι απορριμάτων στα βουνα να γράφουν "Λιμενικό Ταμείο" και γιατί τα καλαθάκια και τα παγκάκια στα σχολεία και αλλού να γράφουν "Λιμενικό Ταμείο"? Αυτά είναι του Δήμου αρμοδιότητες.
    Ελπίζουμε η νέα Διοίκηση να κάνει πιο ορθολογική κατανομή των χρημάτων και ο Δήμος Σκοπέλου να καταλάβει οτι το Λιμενικό Ταμείο δεν είναι το μαγαζάκι του για να ικανοποιεί τις ανάγκες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δήμος=Λαός. Μπορεί επιτέλους η Σκόπελος να καταλάβει ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν είναι το μαγαζάκι του Λαού.
    Είναι μαγαζάκι των συμφερόντων των ολίγων και κακώς δέθηκε στο άρμα του Λαού=Δήμου Σκοπέλου για να ικανοποιεί κάθε φορά όλες τις ορέξεις του.
    Και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τώρα που αποκτά χερσαία ζώνη το λιμάνι, υπεύθυνο για τη καθαριότητα της ζώνης αυτής θα είναι το Λιμενικό Ταμείο. Μέχρι να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η χερσαία ζώνη, παραμένει ακόμη η ευθύνη του Δήμου για τη καθαριότητα των ακτών και της παραλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για επισκεφτείτε το Λουτράκι που η καθαριότητα της καθορισμένης χερσαίας ζώνης,είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου.Ρίξτε μια ματιά ανάμεσα στις βάρκες και στην ακτή πίσω από το λιμάνι.Πότε περιμένουν να καθαριστούν τον Ιούνιο;Τα χρήματα από την ενοικιάσεις των πλατειών και των ελλιμενισμό των σκαφών που τα πάνε; Ας μας γνωστοποιήσουν τα έσοδα από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού και τις ετήσιες δαπάνες για το λιμάνι αυτό καθώς και τα έργα και τις μελέτες που έχουν δρομολογήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.