Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Στα 122,2 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις που παρέλαβε η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας

-Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για μια βόμβα ελλειμμάτων, μια νάρκη χρέους στα θεμέλια του νέου θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας»
Στα 90,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις που κληροδότησαν οι τέσσερες καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Άλλα 31,8 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεώσεις από το ΕΣΠΑ, ενώ 15,7 εκατ. ευρώ είναι...
ο προϋπολογισμός των μη δημοπρατηθέντων έργων της πρώην ΝΑ Καρδίτσας.
Από την άλλη πλευρά η αιρετή Περιφέρεια παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα 22,2 εκατ. ευρώ, ενώ στις 850 χιλιάδες ευρώ ανέρχονται οι ταμειακώς βεβαιωμένες απαιτήσεις των πρώην ΝΑ έναντι τρίτων που ωστόσο δεν είχαν εισπραχθεί ως το τέλος του 2010.
Αυτά είναι τα στοιχεία στα οποία κατέληξε και επικύρωσε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Απογραφής της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού προκειμένου να παρουσιαστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στα στοιχεία αυτά δεν υπολογίζονται οι οφειλές των εταιρειών των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και οι οποίες εκτιμάται ότι θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα χρέη που κληρονομεί η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.
«Πρόκειται για μια βόμβα ελλειμμάτων, μια νάρκη χρέους στα θεμέλια του νέου θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.
«Αν μάλιστα συνυπολογισθούν η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς την αυτοδιοίκηση, τότε η κάλυψη των ελλειμμάτων και η εξυπηρέτηση του χρέους καθίστανται ακόμη πιο δύσκολη – εξαιρετικά δύσκολη - υπόθεση», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Ο κ. Κ. Αγοραστός κατέστησε σαφές ότι «παρά το δυσβάστακτο χρέος, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου να μην επιβάλλει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας κανένα καινούργιο φόρο ή τέλος στους Θεσσαλούς. Σε μια εποχή που αυξάνεται συνεχώς η φορολογική επιβάρυνση κάθε οικογένειας από την κεντρική εξουσία ενώ τα εισοδήματά της μειώνονται, θα ήταν κοινωνικά εγκληματικό αλλά και οικονομικά αναποτελεσματικό να δεχτεί νέες επιβαρύνσεις από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση», σημείωσε.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός προανήγγειλε ότι για την κάλυψη των ελλειμμάτων και την εξυπηρέτηση του χρέους, η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας «σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που διαρθρώνεται στους εξής άξονες:
-Χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας,
-Εξοικονόμηση πόρων από την επίτευξη οικονομίας κλίμακας και μείωση των λειτουργικών δαπανών,
-Διεκδίκηση, τεκμηριωμένα αλλά μαχητικά, των κονδυλίων που οφείλει η κεντρική εξουσία προς την αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού,
-Αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο».

2 σχόλια:

  1. Καλοφάγοτα! Φάτε, πιείτε, διασκεδάστε! Τα κορόιδα οι έλληνες πολίτες θα πληρώσουν και πάλι το λογαριασμό! Α! και μη κάνετε και κανένα έργο και χαλάσετε την ¨πιάτσα¨;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΡΟΜΕΩΚΛΑΤΟΥΡΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ.ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΑΣΣΑΛΟΙ-Β.ΣΠΟΡΑΔΙΤΕΣ.ΘΑ ΑΠΟΔΗΧΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ,ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΣΜΟ, ΤΙ ΘΑ ΜΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.