Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Nα ξεκινήσουν άμεσα εργασίες εκβάθυνσης στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου

Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου
για τα προβλήματα στο Λιμάνι της Σκοπέλου
Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερώτηση προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του νησιού.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, τα δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την ηπειρωτική χώρα είναι εξαιρετικά περιορισμένα μίας και ένα μόνο πλοίο εκτελεί δρομολόγια προς το νησί. Επιπλέον, το πλοίο «Εξπρές Πήγασος» δεν μπορεί...
να αγκυροβολήσει στο κεντρικό λιμάνι λόγω του μικρού του βάθους και πλέον δένει στον Αγνώντα, που βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Σκοπέλου. Έτσι, τόσο οι κάτοικοί του νησιού, όσο και οι επισκέπτες, θα πρέπει να διανύσουν την παραπάνω απόσταση με ταξί, πληρώνοντας οκτώ μέχρι δέκα ευρώ, κάθε φορά που πρόκειται να ταξιδέψουν. Όπως είναι φυσικό, το πρόβλημα θα μεγιστοποιηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί πολύ περισσότερο και δυστυχώς θα έχει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό του νησιού.
Συνεπώς, είναι απαραίτητο να αναληφθεί άμεσα μία πρωτοβουλία από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες εκβάθυνσης στο κεντρικό λιμάνι για να μπορεί να αγκυροβολεί σε αυτό το πλοίο «Εξπρές Πήγασος», αλλά και άλλα αναλόγου μεγέθους πλοία και να μην δημιουργούνται προβλήματα στους πολίτες της Σκοπέλου και στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί. Σήμερα που ο τουρισμός οφείλει να αναδειχτεί σε κεντρικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, η πολιτεία είναι αναγκαίο να λαμβάνει όλα τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην τόνωσή του και όχι με πράξεις ή παραλείψεις της να δημιουργούνται προσκόμματα στην τουριστική κίνηση.
Ο κ. Νάκος, θέτοντας όλα τα παραπάνω υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, ζητά να μάθει τι μέτρα θα λάβει ώστε να μπορούν να αγκυροβολούν στο λιμάνι της Σκοπέλου όλα τα πλοία και εάν θα προχωρήσει άμεσα στην εκβάθυνση του κεντρικού λιμανιού της Σκοπέλου, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες το προσεχές καλοκαίρι.

3 σχόλια:

  1. Εχουμε ήδη καθυστερήσει. Δήμαρχε κινήσου άμεσα και αποτελεσματικά. Επίσης και το Λιμενικό Ταμείο. Τρέξτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε κίνησε επιτέλους τις διαδικασίες για την δημιουργία κατάλληλου λιμανιού με εξωτερικό προβλήτα στο Λουτράκι! Το έργο αυτό θα λύσει μια για πάντα τα προβλήματα προσέγγισης οποιουδήποτε ( μεγάλου ή μικρού ) πλοίου στο νησί μας. Ούτε εκβαθύνσεις ούτε συνεχώς σκαλίσματα και χιλιάδες ευρώ να φεύγουν για τέτοιου είδους εργασίες! Σήμερα είναι το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ , αύριο θα είναι το ΄΄χ΄΄ μεθαύριο κάποιο άλλο! Και συνεχώς τα ίδια λόγια και αποτέλεσμα κανένα! Να ευχόμαστε να μην φτάσουμε στο σημείο να ακούσουμε απ΄ την οποιαδήποτε εταιρεία που θέλει να έχει πλοίο στις Β. Σποράδες , πως αδυνατεί να το φέρει και στο δικό μας νησί , λόγω αδυναμίας προσέγγισης σε λιμάνι μας! Αυτό το περιβόητο masterplan των λιμανιών των νησιών , έχουμε που το ακούμε απο τότε που έγινε η συννένωση του Δήμου με το σχέδιο ΄΄Καποδίστριας΄΄! Κι όλο το βγάζουν στο τραπέζι κι όλο ξαναμπαίνει στο συρτάρι! Αυτό είναι μεγαλόπνοο έργο που θα αναπτύξει επιτέλους και το άλλο μισό του νησιού της Σκοπέλου. Αυτό το έργο θα επιλύσει μια για πάντα το ακτοπλοικό πρόβλημα του νησιού μας! Δείτε την αλήθεια κατάματα , επιτέλους μια φορά! Αυτό είναι ισσόροπη ανάπτυξη! Έλεος πια με τις υποσχέσεις και τα ΄΄θΑ΄΄! Φτάνει! Χορτάσαμε , δεν θέλουμε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το master plan δημοπρατείται στις 23 Μαρτίου. Πιστεύω η πρόταση του σχολιαστή θα αποτελέσει αντικείμενο της μελέτης αφού είναι σωστή και σχετικά φτηνή λύση. Παρόλα αυτά το έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους γιατί θεωρώ ότι τέτοια δυνατότητα δεν μπορεί να έχει το Λιμενικό Ταμείο. Έτσι λοιπόν πρέπει να κινηθούμε από τώρα για την εξασφάλιση των πιστώσεων σε μια εποχή που δυστυχώς θάναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν χρήματα. Η προσπάθεια όπως και η προετοιμασία πρέπει να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.