Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο Κώστας Καρτάλης για μικρά ξενοδοχεία του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων

Με νέα παρέμβαση του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για τα μικρά ξενοδοχεία, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε ιδιοκτήτες στη Μαγνησία και ειδικότερα στο Πήλιο και στις Βόρειες Σποράδες.
Πρόκειται ουσιαστικά για τη ρύθμιση που προβλέπει ότι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες θα τύχουν ανάλογης ασφαλιστικής μεταχείρισης με τις, αντίστοιχης δυναμικότητας, επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, δηλαδή θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ όταν ο ιδιοκτήτης είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ. Παράλληλα εξετάζεται να υπάρξει περίοδος ανοχής από τον ΟΑΕΕ έως...
ότου επιτευχθεί οριστική διευθέτηση μέσω του αναφερόμενου νόμου των υπόχρεων για ασφάλιση ξενοδόχων στον ΟΑΕΕ.
Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας να συμπεριλάβει τη ρύθμιση αυτή στο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του ΟΓΑ που προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του προσεχούς διμήνου.
Τέλος ο Κ. Καρτάλης έθεσε το παραπάνω θέμα και προς το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού καλώντας την ενεργό του παρέμβαση προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος και σημειώνοντας ότι η ασφαλιστική αυτή εκκρεμότητα επηρεάζει ακόμη και τη βιωσιμότητα πολλών μικρών ξενοδοχείων του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων, ενώ δίνει την εντύπωση ότι η κεντρική διοίκηση δεν κατανοεί το σύνθετο χαρακτήρα της μεικτής αγροτουριστικής οικονομίας που πολλές φορές συναντάται στην ελληνική ύπαιθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.