Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σε διακοπές παροχών ύδρευσης καταναλωτών προχώρησε η ΔΕΥΑ Σκοπέλου

Μετά τα ενημερωτικά σημειώματα που είχε στείλει η ΔΕΥΑ Σκοπέλου τον περασμένο Φεβρουάριο προς μεγαλοοφειλέτες για να διακανονίσουν τις οφειλές τους, προχώρησε αυτές τις ημέρες σε διακοπές ύδρευσης και θα συνεχίσει και για τις επόμενες.
Για τον λόγο αυτό η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου έστειλε στις 16 Μαρτίου, επιστολή στη ΔΕΥΑΣ με την οποία ζητούσε φιλικότερο διακανονισμό κυρίως του ποσοστού της προκαταβολής και της ημερομηνίας καταβολής της.
Η απάντηση της ΔΕΥΑΣ ήταν άμεση, την επόμενη...
ημέρα έστειλε απαντητική επιστολή η οποία γράφει:

«Αξιότιμοι κύριοι
Σας είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 28§3 του ισχύοντος κανονισμού λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης, σε συνδυασμό με την απόφαση 1/2010 του Δ.Σ., η Επιχείρηση προβαίνει στη διακοπή παροχής λόγω οφειλών όταν το υπόλοιπο είναι άνω των εκατό ευρώ και έχουν παρέλθει τρεις μήνες από την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης.
Σας είναι επίσης γνωστό ότι η Επιχείρηση, για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξε πολύ ελαστική στην εφαρμογή της πολιτικής είσπραξης των απαιτήσεων της, με αποτέλεσμα αυτές να διογκωθούν και να δημιουργούνται προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης, πέραν του ζητήματος της ίσης μεταχείρισης των υδροληπτών που εγείρεται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο με την απόφαση 11/2011, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια αντοχής της Επιχείρησης, έδωσε μία ακόμη ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών των υδροληπτών, οι οποίες -πρέπει να επισημανθεί- αφορούν λογαριασμούς πολλών περιόδων.
Το αίτημα σας θα τεθεί υπόψη των μελών του Δ.Σ. για ενδεχόμενη κατά την κρίση του λήψη νέας απόφασης, ως τότε όμως δεν είναι δυνατόν να αναιρεθεί η απόφαση του και να ικανοποιηθεί το αίτημα σας.»
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σκοπέλου κ. Αθαν. Φαδάκη ο οποίος μας είπε:
«Αν δεν γίνουν οι εισπράξεις, οι οποίες αφορούν λογαριασμούς πολλών περιόδων, η εταιρία δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Κινδυνεύουμε η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα, με συνέπεια η Σκόπελος να μείνει χωρίς νερό και βιολογικό καθαρισμό.
Το αίτημα της επιτροπής θα τεθεί στο επόμενο Δ.Σ. Το οποίο θα γίνει το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου, αλλά μέχρι τότε η απόφαση δεν μπορεί να αναιρεθεί. Οι κομμένες παροχές θα παραμείνουν και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, εφόσον δεν γίνει διακανονισμός.
Ο κανονισμός προβλέπει διακοπή της παροχής όταν παρέλθει τρίμηνο από την προθεσμία εξόφλησης. Αν δεν γίνει αυτό θα είμαστε εκτεθειμένοι στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, αλλά και στους συμπολίτες μας που είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.»

14 σχόλια:

  1. Μπράβο στη Διοίκηση της Δευάς.
    Μέχρι τώρα οι προϋγούμενοι κάναν τα στραβά μάτια για να εξοφλήσουν προεκλογικές δεσμένευσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολίτες δύο μέτρων και δύο σταθμών. Αυτοί που πληρώνουν και αυτοί που έχουν σχεδόν δεκαετία να πληρώσουν νερό και σιγά το κόστος του νερού....Αν το αφήνεις βέβαια μαζέυεται....
    Ο δήμος δεν είναι δυνατόν να βρεί λεφτά και να εξοφλήσει αυτά που χρωστάει αν δεν πληρώνουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά πράτει η ΔΕΥΑΣ.Δεν γίνετε 50-100 ατομα π.χ. να κοροιδεύουν ολους εμάς που πληρώνουμε!Και στο τέλος να εχουμε προβήματα και άλλα!Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές για να πάμε μπροστά.Το μαχαίρι να φτάσει εώς το κόκκαλο που λένε!!ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ σε αυτήν την απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο καλή αρχή, περιμένουμε να δούμε κάποια αντίστοιχη κίνηση και για αυτούς που συστηματικά δεν πληρώνουν τις πλατείες τους εδώ και τόσα χρόνια.Γιατί υπάρχει αυτό το νταβατζιλίκη? τους είπε κανένας ότι ο Δήμος εκτελεί μόνο φιλανθρωπικό έργο? Όταν ενοικιάζουν τα σπίτια τους δεν παίρνουν το συμφωνηθέν ενοίκιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί η ΔΕΥΑΣ δεν προχωράει σε δημόσια δημοσίευση των μεγαλοοφειλετών για να τους μάθουμε και οι υπόλοιποι, όπως κάνει αντίστοιχα και το κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!Ας καταλάβουμε όλοι μας ότι όπως ΤΡΕΧΟΥΜΕ να πληρώσουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ του ΟΤΕ και την κινητή Τηλεφωνία επειδή εκεί πέφτει ψαλίδι με την μία,νομίζω ότι πρέπει να είμαστε συνεπής και με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣ!!Βεβαίως και συμφωνώ ότι πρέπει η Ύδρευση να μην "πνίγει" τον κόσμο,αλλά τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ!!!
    Μπορεί να είναι σκληρό αυτό που γράφω αλλά πιστέυω ότι οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται απο όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. Η ΑΡΧΗ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ. ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Η ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΑΛΛΑ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.
    ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 7,28
    Δεν χρειαζεται. Σε λιγο που θα φωναζουν για....την αδικια που γινεται, οπως επισης και απο τις επιθεσεις στον Δημαρχο, τοτε θα τους αναγνωρισουμε ολοι.

    Οταν λεω ολοι, εννοω αυτους που ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους και ειναι τοσα χρονια οι σιωπηλοι ηλιθιοι. Για να μην μας χαρακτηρισω με την εθνικη μας βρισια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣ ΠΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και άλλοι να πληρώνουν τα νερά τους και τις πλατείες τους και άλλοι να μην είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, δεν είναι καθαρή αδικία αυτό? Ποιά είναι τα κριτήρια που διαφοροποιούν τους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΕΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Σ ΑΛΛΑ ΡΩΤΑΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΣ ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΣΟ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ................!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι, δεν ντρέπονται καθόλου να κυκλοφορούν με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους και να χρωστούν σε όλο τον κόσμο.Το 99% των οφειλών προς την ΔΕΥΑΣ είναι από αυτούς τους "μεγαλοεπιχειρηματίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 24 ΜΑΡΤΊΟΥ 2011 8:25 Μ.Μ.
    Κοινωνική τιμολογιακή πολιτική βλ.
    το μόνο που άλλαξε σε αυτήν την ριμάδα τιμολογιακή της ΔΕΥΑΣ για εφέτος και ακόμα αυτό
    Οι τιμές του νερού είναι αυτές του 2009 αυτό ψηφίστηκε για το 2011.
    Και σταματήστε τα λόγια του καφενέ .
    Έλεος αστέ τους να δουλέψουν για το κάλο της κοινωνίας .
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 8,25

    Αν ένας πατριώτης περνάει τέτοιες δυσκολίες, να μαζευτούν φίλοι του πατριώτες και να τον βοηθήσουν. Όπως θα τον βοηθούσαν να πληρώσει το νοίκι του η το κινητό του.

    Εκτός εάν την φιλία και την αμυλα, θεωρούμε πως θα πρέπει να την προσφέρει ο Δήμος και το κράτος.....

    1 πακέτο τσιγάρα κάνει περίπου 3€. Τον μήνα το νερό δεν κοστίζει τόσο για ένα σπίτι. Μην τρελαθούμε.

    Οι επιχειρήσεις, αν τα έσοδα τους είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπουν να πληρώσουν ούτε το νερό, τότε......να κλείσουν. Δεν είναι δίκιο να ανταγωνίζονται τις άλλες που πληρώνουν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.