Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Με τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη συναντήθηκαν οι Απόστολος Παπατόλιας και Γιώργος Μιχελής

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε χθες ο κ. Παπατόλιας με θέμα την προετοιμασία της επίσημης παρουσίας του Υπουργού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Απριλίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, ο οποίος έθεσε μια σειρά ζητημάτων σχετικά με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο νησί της Σκοπέλου.
Οι κ.κ. Παπατόλιας και Μιχελής έθεσαν εμφατικά το ζήτημα της έγκρισης της πρότασης που έχει υποβάλλει η ΚΕΚΑΝΕΜ για το Leader Αλιείας, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί πραγματική αναπτυξιακή «ανάσα» για την οικονομία της νησιωτικής...
Θεσσαλίας και ότι είναι αναγκαίο να ανακοινώσει ο Υπουργός για λογαριασμό της Κυβέρνησης στην επικείμενη συνεδρίαση του Π.Σ. την οριστική έγκριση του Leader Αλιείας. Ο κ. Παπατόλιας τόνισε στον Υπουργό πως τυχόν αρνητική στάση της σημερινής Περιφερειακής διοίκησης απέναντι στην παρούσα διοίκηση της ΚΕΚΑΝΕΜ, δεν πρέπει επ’ ουδενί να λειτουργήσει σε βάρος της έγκρισης του Προγράμματος, που αναμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Σποράδων.
Ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ότι κατά τη συνεδρίαση της 3ης Απριλίου θα έχει αποσαφηνιστεί το όλο θέμα σε συνεργασία με τον συναρμόδιο Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδη και ότι πιθανότατα θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κάνει τις τελικές ανακοινώσεις.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής παρουσίασε στον Υπουργό τις προτάσεις του για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στη Σκόπελο, ιδίως σε ό,τι αφορά την αιγοπροβατοτροφία, με την ανάδειξη της μοναδικότητας της γίδας Σκοπέλου στην κατεύθυνση των δράσεων που ξεκίνησε η Νομαρχία Μαγνησίας, καθώς και στην καλλιέργεια των φημισμένων τοπικών δαμάσκηνων που μπορούν με την κατάλληλη στήριξη να γίνουν το εμβληματικό προϊόν της νησιωτικής Θεσσαλίας.
Ο κ. Σκανδαλίδης προέτρεψε τον κ. Μιχελή και τον κ. Παπατόλια να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα Σχέδια Βελτίωσης του ΥΠΑΑΤ, με την δραστηριοποίηση του ιστορικού Αγροτικού Συνεταιρισμού του νησιού και την υποβολή σχετικής πρότασης στο Υπουργείο. Τέλος, ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε εκ νέου στον κ. Σκανδαλίδη τις προτάσεις της «Θεσσαλών Δύναμη» για το καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας καθώς και για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στη Θεσσαλία. Ο Υπουργός επισήμανε ότι οι προτάσεις αυτές έχουν ήδη ληφθεί υπόψη για το σχεδιασμό της πολιτικής του Υπουργείου και ότι στις σχετικές ανακοινώσεις στο Π.Σ. θα παρουσιάσει το σύνολο της πολιτικής του Υπουργείου για την υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων ανά Περιφέρεια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.