Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πηγές της Σκοπέλου

Ο καθαρισμός και το ασβέστωμα των πηγών της Σκοπέλου, θα είναι η επόμενη δράση των εθελοντών της Σκοπέλου. Επίσης θα παρθούν και δείγματα νερού από πηγές για να γνωρίσουμε την καταλληλότητά του.
Εκτός όμως από την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, να επισκευαστούν και να καθαριστούν και να γίνουν πάλι χρήσιμες. Αυτή τη φορά στα πλαίσια μιας τουριστικής προβολής, όπου μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για όσους θέλουν να διανύσουν με τα πόδια αρκετές από τις περιπατητικές διαδρομές της Σκοπέλου.
Τοποθεσίες για ξεκούραση και δροσιά το καλοκαίρι, θα προσθέσουν το κάτι παραπάνω στις φυσικές ομορφιές του νησιού.
Γ.Π.

7 σχόλια:

  1. Mπράβο γι'αυτή την πρωτοβουλία εθελοντών..! Θα είναι η πιό θετική εθελοντική δράση που έχει γίνει ποτέ στο νησί αυτό...! Μακάρι να γινόταν και από προηγούμενες αρχές..!
    Ελπίζω να είμαι και εγώ εκεί να βοηθήσω...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που το θυμηθήκανε όλοι είναι πολύ αργά.. Πολλά μονοπάτια έχουν κλείσει είτε από θάμνους, βάτα κλπ είτε από αμόρφωτους που οι δημοτικές αρχές επέτρεψαν να κάνουν δική τους γη που ανήκει σε όλους.. Για παράδειγμα στην Καρυά το παλιό καλντερίμι από τη στροφή για Καλόγερο μέχρι την Κρύα Βρύση έχει φραχτεί εδώ και πολλά χρόνια και επιπλέον το παλιό γεφύρι στην έξοδο του μονοπατιού έχει γκρεμιστεί από τη ρίψη μπαζών!! Ποιός προδότης θα νοιαστεί λοιπόν για τις πηγές και γενικότερα τις φυσικές ομορφιές του τόπου όταν οι ίδιες οι δημοτικές αρχές (οι προηγούμενες τουλάχιστον) "στερεύουν" τις πηγές για να τις ελέγχουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε.Το μονοπάτι έχει φραχτεί και στην έξοδο του στην Κρύα Βρύση,αλλά γιατί να μην το φράξει, άλλοι τσοπάνηδες που έχουν φράξει ολόκληρα βουνά είναι πιο έξυπνοι? Μόνο με την "καλή" ρουφιανιά θα σωθεί η Σκόπελος όχι με αυτή που χρησιμοποιούμε από κακία και από ζηλοφθονία.Το 40% της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου είναι καταπατημένο,ποιοί έκαναν τα στραβά μάτια τόσα χρόνια? αυτοί δεν είναι προδότες? δική μας περιουσία δεν είναι?
    Έχουν δημοπρατηθεί η διάνοιξη και ο καθαρισμός σε μερικά μονοπάτια για το ποσό του 1.000.000€ περίπου εάν γίνει καλή διαχείρηση των χρημάτων μπορεί να φτάσει και για άλλα μονοπάτια. Αυτό το μονοπάτι βρίσκεται μέσα σε ένα φαράγγι και η διαδρομή μέσα σε αυτό είναι πολύ ωραία αξίζει τον κόπο να ανοιχτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με λίγη καλή θέληση, το μονοπάτι αυτό το συγκεκριμένο που αναφέρεστε, που τυγχάνει να το έχω διαβεί παμπολες φορές και σε πολύ νεαρή ηλικία, μπορεί όντως να αναχαρακτεί. Στα μέρη που είναι φραγμένο, μπορεί να τοποθετηθεί πόρτα, (ώστε να μην εισέρχονται κατσίκες). Όταν το επισκέφτηκα τελευταία φορά, πριν 3 χρόνια, δεν είχε χάσει καθόλου από την παλιά του αίγλη. Είναι όντως μέσα σε φαράγγι και η ενέργεια που εισπράτει κανείς διαβαίνοντάς το είναι απίστευτη και γεμάτη από παλιούς θρύλους, (του "αράπη το σκαμνί" για όσους γνωρίζουν, ιστορίες με νεράιδες κλπ).
    Αξίζει λοιπόν, και πρέπει να μπει ψηλά στην λίστα προτεραιότητας διάνοιξης μονοπατιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καλοκαίρι που μας πέρασε,συνάντησα τυχαία,μια κυρία από το εξωτερικό.Όπως μου είπε ζεί μόνιμα στην Ηπειρο. Τα πόδια της ήταν γρατσουνισμένα,την ρώτησα γι αυτό.Μου απάντησε ότι ανοίγει μόνη της,μονοπάτια της Σκοπέλου.Αισθάνθηκα ντροπή δεν ήξερα,τι να της απαντήσω.Ζητούσε χάρτες,που θα την βοηθούσαν του χρόνου,να συνεχίσει σαν μονάδα το έργο της.
    Εμείς που τα γνωρίζουμε τι κάνουμε,σας διαβεβαιώ τίποτα. Θα ανοίξει επιτελούς και θα καθαριστεί το μονοπάτι για την "Σπηλιά" έρχεται καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντώνη γνωρίζουμε πολύ καλά το συγκεκριμένο μονοπάτι και τους θρύλους και τις ιστορίες που το στοιχειώνουν, με αυτά μεγαλώσαμε. Θα είναι κρίμα να σταματήσει το μονοπάτι μέχρι την Τζελαλή, θέλω να πιστεύω ότι τα λεφτά θα φτάσουν και θα το συνεχίσουν μέχρι την Κρύα βρύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι φίλε μου..κι'εγώ αυτό εύχομαι..από δω μακριά που βρίσκομαι τώρα...!! Ελπίζω να είμαι εκεί όταν γίνει, (ή και πριν αρχίσει αυτή η διαδικασία), να το επισκεφτώ και πάλι και να κάνω ότι περνά από το χέρι μου...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.