Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Για την εκβάθυνση του λιμένα Σκοπέλου

Με ερώτησή της προς το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας η Ροδούλα Ζήση θίγει, εκ νέου, το θέμα των σημαντικών ελλείψεων στις λιμενικές υποδομές της Νήσου Σκοπέλου.
Η αντιπρόεδρος της Βουλής στη σχετική ερώτηση αναφέρει:
«Επανέρχομαι στα ζητήματα που αφορούν στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων. Αφορμή για την νέα μου παρέμβαση, αποτελεί το ζήτημα των σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στις λιμενικές υποδομές και ειδικά το χρονίζον πρόβλημα της εκβάθυνσης του Κεντρικού Λιμένα της Νήσου Σκοπέλου, που προκαλεί έντονα προβλήματα στην προσέγγιση των μεγάλων σε όγκο πλοίων.
Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι το μοναδικό...
καράβι, που καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, να αγκυροβολεί στον λιμένα του Αγνώντα Σκοπέλου, εξαιτίας της αδυναμίας του κεντρικού λιμένα να δεχθεί μεγάλα σκάφη, λόγω του μικρού του βάθους. Ο συγκεκριμένος λιμένας απέχει οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Σκοπέλου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού να υποβάλλονται σε επιπρόσθετη ταλαιπωρία, αλλά και σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να προσεγγίσουν τους τελικούς προορισμούς τους. Ταλαιπωρία, η οποία καταρχήν προκαλείται εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού δρομολογίων, καθώς, όπως σας είναι γνωστό, για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι της Σκοπέλου εξυπηρετούνται από ένα μόλις πλοίο.
Το συγκεκριμένο ζήτημα προκαλεί, όπως είναι φυσιολογικό, έντονη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του νησιού. Πέραν της δεδομένης ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλονται οι κάτοικοι του νησιού, η ανησυχία επιτείνεται και εξαιτίας των επιπτώσεων που το πρόβλημα προκαλεί στην τουριστική κίνηση του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και μεγιστοποιείται η επιβατική κίνηση.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Ποιες οι προθέσεις σας αναφορικά με την υλοποίηση του έργου της εκβάθυνσης του Κεντρικού Λιμένα Σκοπέλου;
Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για την επίλυση ενός προβλήματος θεμελιώδους για την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και την ανάπτυξη του νησιού»; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.