Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Για να μην κλαίμε μετά σε αποκαΐδια…

Το σύνολο σχεδόν του στόλου των πυροσβεστικών
αεροσκαφών τύπου Καναντέρ που διαθέτει η χώρα μας,
δεν βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου, μετά την κατάθεση Ερώτησης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την καθυστέρηση της συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ.


Από τη φωτιά στο Μπλο
«Μόλις δυόμιση μήνες πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το σύνολο σχεδόν του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Καναντέρ που διαθέτει η χώρα μας, δεν βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, μόνο τέσσερα από τα αεροσκάφη που εισήλθαν για επισκευή...
και συντήρηση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας αναμένεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμα έως την 1η Απριλίου, ενώ το αργότερο έως την 1η Ιουνίου θα πρέπει να είναι έτοιμα και τα υπόλοιπα δεκαεπτά. Ο στόχος αυτός, όμως, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί, δεδομένων των περικοπών στις απαιτούμενες πιστώσεις, αλλά και των μαζικών αποχωρήσεων στελεχών της ΕΑΒ κατά το περασμένο έτος, εξαιτίας του νέου συνταξιοδοτικού. Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού –και ειδικότερα εξειδικευμένων πιστοποιημένων μηχανικών– στην ΕΑΒ, καθιστούν πλέον πολύ δύσκολη την έγκαιρη ολοκλήρωση της συντήρησης όλων των Καναντέρ παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εναπομείναντες μηχανικοί.
Κρούουμε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία, πριν να είναι πολύ αργά, και τους καλούμε να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να έχει εγκαίρως στη διάθεσή του τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ας μην εξαντλήσουν και πάλι το πνεύμα… οικονομίας και δημοσιονομικής πειθαρχίας σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που αφορά την ασφάλεια και την προστασία της χώρας και των πολιτών. Για να μην κλαίμε μετά σε αποκαΐδια…».

3 σχόλια:

  1. Τα κορμό-δέματα του Αγνώντα τι έγιναν ? αυτά που μας είχατε υποσχεθεί ότι θα ξεκινήσουν και θα έχουν εγκατασταθεί αμέσως μετά την φωτιά και πριν το τέλος του καλοκαιριού του 2008 .
    Εθελοντής Πυροσβέστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ τα πυροσβεστικα ειναι 25-30 ετων εισα ειμαστε....που εχουμε κ βγενουμε εξω οι εποχιακοι....με πολλα προβληματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ... ΘΑ... ΘΑ...ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ{ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ} ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΤΙΣ ΖΩΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.