Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η παρουσία της Σκοπέλου, ως προορισμός, στις Βαλκανικές αγορές είναι πια πραγματικότητα

Από την παρουσία της Σκοπέλου στη Βουλγαρία
Ικανοποιημένοι επέστρεψαν, από την παρουσία του νησιού στις εκθέσεις σε Βουλγαρία και Σερβία, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου. Κάνοντας μια προσπάθεια αποτίμησης του αποτελέσματος μας είπαν:
Η παρουσία της Σκοπέλου στις Βαλκανικές αγορές ως προορισμός είναι πια πραγματικότητα. Το σκεπτικό ήταν απλό: Ο Δήμος κλείνει και πληρώνει το χώρο (σταντ σε περίπτερο του ΕΟΤ), τα δε υπόλοιπα...
έξοδα της συμμετοχής καλύπτονται από χορηγίες των ντόπιων επιχειρηματιών.
Εκτός από τους σπόνσορες – χορηγούς, που ήδη προηγούμενα έχουμε αναφέρει στο Blog αυτό (κλικ) θα θέλαμε να προσθέσουμε και το Ξενοδοχείο Διόνυσος, την καφετερία Gala και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα «ΝΕΦΕΛΕΣ» που συμβάλλανε στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.
Πιστεύουμε πως στις εκθέσεις αυτές η παρουσία μας ήταν δυναμική, καλά οργανωμένη και στέφθηκε με την μέγιστη δυνατή επιτυχία. Απόδειξη η πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες. Τα περίπτερα μας ήταν αναμφισβήτητα τα πιο καλαίσθητα και οργανωμένα στον χώρο του ΕΟΤ και στις δυο εκθέσεις. Υπήρξε τόσο έντυπο υλικό σε ικανοποιητικούς αριθμούς αλλά και σε ηλεκτρονική προβολή μέσω τριών μικρών οθονών. Επίσης παρουσιάσθηκε η Σκόπελος με τρία Βιβλία μεγάλης αισθητικής άξιας.
Οι αντιπρόσωποι ήταν στην πλειοψηφία τουριστικοί πράκτορες του νησιού μας με αποτέλεσμα την άψογη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Έγιναν επαφές με συνολικά 77 tour operators και γραφεία. Επίσης 13 επαφές με εκδοτικούς οίκους τουριστικών περιοδικών, που εξέφρασαν την επιθυμία να παρουσιάσουν την Σκόπελο στο εγγύς μέλλον.
Στη Σερβία
Κοινή άποψη των πρακτόρων ήταν ο κορεσμός της ζήτησης στις αγορές για τους παραδοσιακούς προορισμούς (Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Θάσο κ.τ.λ.) και η αναγκαιότητα νέων τουριστικών προϊόντων και προορισμών. Η γεωγραφική θέση των Σποράδων, μας καθιστούν ως τον πιο κατάλληλο νέο προορισμό. Βέβαια τονίσθηκε επανειλημμένα το γνωστό πρόβλημα των ακριβών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που καλούμαστε να λύσουμε. Υπάρχουν ήδη σκέψεις πως μπορεί να γίνει αυτό.
Το πρώτο βήμα έγινε λοιπόν και υπόσχεται ανάπτυξη για το νησί μας ωστόσο θα χρειαστούν 2-3 έτη για να μπορέσουμε να έχουμε τα μέγιστα οφέλη.
Έχοντας κάνει το πρώτο βήμα καλούμαστε να εργαστούμε ακόμα πιο έντονα ώστε η καλή αρχή να μην πάει χαμένη. Είναι η σειρά των τοπικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων αλλά και του Δήμου να «βομβαρδίσουν» τις αγορές αυτές με ελκυστικές προτάσεις και αυτή η «ροή πληροφοριών» να είναι συνεχής και ποιοτική χωρίς σημάδια κόπωσης.
Τα στοιχεία όλων των επαφών, που πραγματοποιήθηκαν θα φτάσουν σε όλες τις επιχειρήσεις στα μέσα της άλλης βδομάδας και είναι επιτακτικό ο κάθε παραλήπτης να τις αξιοποιήσει στο μέγιστο.
Το σεμινάριο, που προγραμματίσθηκε για τους Βούλγαρους πράκτορες για το τέλος Μαΐου 2011 είναι ήδη πλήρες και αναμένουμε την ίδια συμμετοχή και από την Σερβία.
Επίσης βρισκόμαστε σε επαφή με εταιρία προώθησης τουριστικών προϊόντων στην Βουλγαρία για τον καλύτερο συντονισμό και εκμεταλλεύσεις της αγοράς. Η εταιρία αυτή έχει εκφράσει την επιθυμία να συγχρηματοδοτήσει το σεμινάριο στην Σκόπελο.
Έχουμε επίσης κατά 50% εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ενός αντίστοιχου σεμιναρίου για τους Σέρβους τουριστικούς πράκτορες στη Σκόπελο και απομένει ο προγραμματισμός του.
Επόμενος στόχος είναι η παρουσία της Σκοπέλου στην τουριστική έκθεση της Ρουμανίας (Βουκουρέστι) κλείνοντας έτσι τον κύκλο των Βαλκανίων για το 2011.
Η παρουσία μας κάθε χρόνο σε αυτές τις εκθέσεις κρίνεται απολύτως αναγκαία ώστε να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις με αυτές τις αγορές θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια μακροχρόνια συνεργασία και συνεχή ροή επισκεπτών από αυτές.
Θέλουμε τέλος για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς, που βοηθήσανε στην οργάνωση και χρηματοδότηση αυτής της προσπάθειας.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η κίνησή σας και μπράβο σας.Φέτος τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αλματώδη άνοδος του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία, δεν ξέρω εαν έχετε κάνει κάτι για αυτό,εαν δεν έχει γίνει, καλό νομίζω οτί θα ήταν να γίνει κάτι και με τους Ρώσους γιατί αυτή η αγορά έχει πολύ μέλλον και χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο επίσημο website του ΕΟΤ, www.visitgreece.gr, κάτω από την Σκόπελο δεν υπάρχει κάποιο website του δήμου όπως υπάρχει για την Αλόνησσο και για την Σκιάθο, να παρέχει πληροφορίες αλλά και να δείχνει τις ομορφιές του νησιού μας, πρέπει να το προσέξετε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.