Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Nα παραμείνει το σχολείο της Γλώσσας

«Το γυμνάσιο – λύκειο μαζί με το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο είναι η βάση της κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης του τόπου μας»
Επιστολή, προς την Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Γλώσσας. Οι γονείς θορυβημένοι από το ενδεχόμενο συγχώνευσης σχολείων ζητούν τη διατήρηση της σχολικής μονάδας της Γλώσσας. Στην επιστολή τους γράφουν:
«Το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Γλώσσας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει. Δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα άλλα σχολεία της χώρας.
Η απόσταση από το πλησιέστερο σχολείο του νησιού είναι περίπου 35 χλμ...
και ο χρόνος που χρειάζεται το λεωφορείο της γραμμής να τον διανύσει, μια ώρα. Σημειωτέων ο δρόμος είναι στενός, επαρχιακός με πολλές στροφές (φιδωτός). Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις και όταν χιονίζει ο δρόμος κλείνει.
Το μαθητικό δυναμικό την τελευταία πενταετία είναι πάνω- κάτω το ίδιο. Παρατηρείται όμως αύξηση στα παιδιά νηπιακής ηλικίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος μεταγράφηκαν στο λύκειο Γλώσσας δύο μαθητές (διαφορετικές Οικογένειες) από σχολεία της Αθήνας.
Γενικά υπάρχει τάση επιστροφής οικογενειών από τα αστικά κέντρα στον τόπο καταγωγής τους και μάλιστα σε νέα ζευγάρια.
Να λάβετε υπ’ όψη σας ότι το λύκειο Γλώσσας έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας εισαγωγής μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Το γυμνάσιο – λύκειο μαζί με το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο είναι η βάση της κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης του τόπου μας. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να παραμείνει το Γυμνάσιο- Λύκειο ως έχει.
Ελπίζουμε ότι δεν έχετε αντίθετη άποψη.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.»


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

9 σχόλια:

  1. Μπράβο σας, περιμένουμε και την επιστολή του αντίστοιχου συλλόγου Σκοπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καλλικράτης αυτά έχει! Είναι καλό βέβαια εκτός απ'τα ΔΣ των καθηγητών και τις επιστολές στους αρμόδιους, να το μάθουν αυτό ΟΛΟΙ!! Από τη Σκόπελο μέχρι το Λουτράκι και κυρίως στη Γλώσσα!! Σε λίγο και έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα κλείσει και το ιατρείο στη Γλώσσα, όχι οτι είναι και το τέλειο αλλά με τον Καλλικράτη είναι πολύ πιθανό. Και άντε να πεις στα γερόντια που δεν έχουν βοήθεια, να πάνε μέχρι το Κέντρο Υγείας στη Σκόπελο να γράψουν ένα κουτί φάρμακα ή άμα κοπεί κάποιος και χρειάζεται ράμματα να κάνει 35 χιλ. για να τον ράψουν...
    Το σχολείο στη Γλώσσα ΔΕΝ πρέπει να κλείσει! Δεν υστερεί σε κάτι απ'το σχολείο της Σκοπέλου!! Μαθητές και δάσκαλοι πρέπει όλοι μαζί να παλέψουν για να παραμείνει ανοιχτό!! Και πιστεύω όλοι θα είμαστε μαζί τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NAI, όλοι είμαστε μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς 14 Φεβρουαρίου 2011 2:45 μ.μ. / αυτό δεν είναι του καλλικράτη... είναι της τρόικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ! Αλλά τα περί συγχωνεύσεων και τα λοιπά είναι αποτέλεσμα του "Καλλικράτη". Ευθύνες, υποχρεώσεις κτλ που παλιότερα ήταν "σκορπισμένες" και πχ ο κάτοικος της Γλώσσας για το όποιο πρόβλημα πήγαινε και παραπονιόταν στον πρόεδρο της κοινότητας, τώρα πρέπει να κάνει 35 χιλ. για να τα πει στο Δήμαρχο. Φαντάσου να κλείσουν τα σχολεία και το ιατρείο της Γλώσσας...Ο "Καλλικράτης" είναι ένας ας πούμε τεράστιος "Καποδίστριας". Βέβαια αυτός δεν ήρθε ουρανοκατέβατος... Και αυτός μες τα σχέδια της τρόϊκα είναι. Δηλαδή οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολείων και διάφορων άλλων υπηρεσιών αποτελούν αποτέλεσμα της εφαρμογής του "Καλλικράτη" ο οποίος όμως ήρθε κατ'εντολήν της τρόϊκα. Ο "Καλλικράτης" μόνο για το καλό μας και για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη δεν είναι!!

    (απάντηση προς τον ανώνυμο 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011 8:19 Μ.Μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον σχολιαστή 15 Φεβρουαρίου 2011 10:39 μ.μ.
    Σε απάντηση του σχολίου σας "...τώρα πρέπει να κάνει 35 χιλ. για να τα πει στο Δήμαρχο."
    Θα σας παρακαλούσα να μην απαξιώνετε κατ' αυτόν τον τρόπο τις Κοινότητες του νησιού μας.
    Στη Δημοτική Κοινότητα της Γλώσσας υπάρχει και Πρόεδρος και Τοπικό Συμβούλιο, οι οποίοι έχουν όλη την καλή διάθεση να ακούσουν το "όποιο" (όπως γράφετε παραπάνω) πρόβλημα του κατοίκου της Γλώσσας και να του βρουν λύση. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 12:07 Π.Μ.

    Mη κοιτάτε το δέντρο αλλά κοιτάξτε το ΔΑΣΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον σχολιαστή 16 Φεβρουαρίου 2011 6:49 μ.μ.
    Εσείς για το δέντρο γράψατε (Γλώσσα) και για το δέντρο σας απάνησα.
    Και ελπίζω να μην αμφισβητείται ότι στη Γλώσσα, τόσο η Πρόεδρος όσο και Τοπικό Συμβούλιο είναι "επί ποδός" και σε ετοιμότητα "ανά πάσα στιγμή"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ. ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΟΙ ΛΟΓΟΙ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ) ΠΟΥ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Π.Χ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ.
    ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» , ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ» ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΤΟ 1998. ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
    Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» Π.Χ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΧΟΡΗΓΩΝ» ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ. ΕΤΣΙ, ΜΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΛΥΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΔΩ Η ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ, Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΤΗΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
    ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
    ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΝ» ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΔΕΙΞΟΥΝ «ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ» ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΩΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΛΟΙΟ (ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΤΟΥ 1974) ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΑΣ.

    ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.